Rukomet Majda poručila

Rukometašice Budućnosti na pravom putu

Majstorski potez Majde Mehmedović za konačnih 28:26 u Dortmundu, 30 sekundi prije kraja utakmice, biće u konkurenciji za najljepši gol 5. kola Lige šampiona.

Kapitenka Budućnosti zanemarila je i ovaj i još neke pojedinačne detalje, a kolektiv i ogromno zalaganje stavila je u prvi plan. Smatra da je Budućnost na pravom putu, ali i da svi moraju još da rade kako bi prevazišli posljedice izazvane korona virusom. Raduje prva pobjeda u eliti, a za Majdu je važnije da je ekipa iskazala snagu karaktera u momentima kada je gubila pet golova razlike.

2Prije svega čestitke saigračicama na prvoj pobjedi koja je vrijedna i bitna nakon svega što smo prošle. Konačno da odigramo bolje, iako smatram da ovo nije naš maksimum. Na još puno stvari treba da obratimo pažnju i da radimo, pogotovu u fazi odbrane koju smo slabije odigrale u odnosu na Brest gdje smo bile fenomenalne. Ovakva utakmica dobro je došla zbog osjećaja za budućnost koji treba da sačuvamo. Ovo je, svakako, put kojim treba da hodamo”, poručila je Mehmedović.

Manje poznata Borusija i debitant u eliti u 49. minutu vodila je tri gola razlike. Budućnost je tada bila daleko od pobjede.

“Igrati protiv ovakve ekipe, koja je u rukometnom svijetu tek negdje na početku, bilo je izuzetno teško. Borusija je pokazala borbenost i zbog čega zaslužuje mjesto u eliti. E, sad, što se tiče minusa, posebno od pet golova, mogu da kažem da čak ni tada nijesam imala osjećaj da možemo da izgubimo meč. Istina je da smo gubile dugo, ali smo stvarale šanse i promašivale. Brze Njemice su nas iskontrirale nakon tehničkih grešaka, ali, ponavljam, nijesam ni pomislila da možemo da izgubimo. Borile smo se od prvog minuta, zato smo uspjele minuse da nadomjestimo. Igrale smo do kraja, znajući da nas nekoliko dobrih odbrana može vratiti u igri. I to smo uradile.”

U narednom kolu ,,plave” će u Podgorici sačekati najbolji tim Lige šampiona – Đer. Mađarski tim je u dobrom ritmu i polako podiže formu. Istina, još uvijek ni Đer, kao i mnogi favoriti, nijesu ni blizu željenoj igri zbog objektivnih okolnosti koje su najviše uticale, upravo, na Budućnost.

“Znam koliko smo mi imali problema zbog korone, koja je ostavila trag na našu igru i na igru mnogih ekipa. Ljubitelji rukometa možda nijesu navikli na ovakve oscilacije. Ali sa ovolikim brojem zajedničkih treninga i okolnostima u kojima treniramo i radimo, teško je nešto prognozirati. Lično me ne čudi poraz Bresta kod kuće od CSKA ili Podravke. U ovoj situaciji to su normalne stvari koje se mogu očekivati, nažalost. Ali isto tako, svjesna sam da je kvalitet ekipa jako blizu i da svako svakoga može da pobijedi. Nijanse su u pitanju. Drago mi je što smo mi i dalje u igri. Vjerujem u ekipu i u naš rad. Želimo iz meča u meč da izgledamo bolje na terenu”, poručila je kapitenka podgoričke ekipe.

Send this to a friend