Rukomet Liga šampiona

Rukometašice Budućnosti spremne za najvažniji meč

foto: zrkb.me

Rukometašice Budućnosti u subotu putuju za Dortmund, gdje će u nedjelju (14 sati) protiv Borusije igrati utakmicu petog kola DELO EHF Lige šampiona.

Poslije remija protiv Bresta u prošlom kolu i osvojenog prvog boda u novi sezoni, „plave“ u dobrom raspoloženju dočekuju gostovanje u Njemačkoj, koje je od izuzetnog značaja u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja, jer bi pobjeda predstavljala veliki korak ka ostvarenju tog cilja.

Njemački tim je u prva četiri kola upisao pobjedu i doživio tri poraza, pa je jasno da će izabranice Dragana Adžića biti na velikom ispitu u Dortmundu.

“Protiv Bresta smo osvojile prvi bod u sezoni, sada vjerujem u još bolje izdanje na gostovanju Borusiji. Moramo da nastavimo da podižemo nivo igre, imamo još mnogo da radimo u narednom periodu, a znamo da će u Dortmundu biti teško. Borusija je mlada ekipa, veoma su brze, tako da sve možemo da očekujemo od njih. Moramo da budemo fokusirane svih 60 minuta, jer je sve moguće”, kazala je francuska reprezentativka Alison Pino.

Naše šampionke ponovo neće biti kompletne, jer će zbog problema sa okom duel propustiti golmanka Armel Atingre.

“Pred nama je najvažniji meč u sezoni. Borusija je mlada ekipa, ali fizički veoma spremna i agresivna. Spremne smo na veliku borbu i vjerujemo da iz Njemačke možemo da se vratimo sa pozitivnim rezultatom”, kazala je desni bek Katarina Džaferović.

U premijernom meču petog kola u grupi B, Đer u subotu dočekuje Ramniku Vlčeu.

Osim duela u Dortmundu, u nedjelju su na programu još dva u kojima Podravka dočekuje Odenze, dok će Brest biti domaćin ekipi CSKA.

Send this to a friend