Rukomet Ispit u Njemačkoj

Rukometašice uvjerene da će biti najbolje kada bude trebalo

foto: zrkb.me

Rukometašice Budućnosti otputovale su u Njemačku, gdje će u nedjelju u Ludvisburgu igrati protiv Bitighajma utakmicu drugog kola Lige šampiona.

Nakon poraza od francuskog Bresta na startu 25. sezone u elitnom takmičenju, ”plave” žele da poprave utisak i upišu prvu pobjedu u sezoni u kojoj je cilj plasman na finalni turnir Lige šampiona koji se održava u Budimpešti.

Crnogorski i njemački tim bili su rivali u grupnoj fazi i u sezoni 2017/18 i oba tima slavila su pred svojim navijačima – u Podgorici je bilo 32:24, a u Ludvisburgu 27:21, tako da plavo-bijele sigurno neće ponoviti grešku iz duela sa Brestom kada su opušteno ušle u meč.

“To se sigurno neće ponoviti u Ludvisburgu. Njemice pred svojim navijačima igraju mnogo bolje nego u gostima, imamo iskustvo igranja sa njima. Nijesu ekipa za potcijeniti, imaju vrhunske igrače, bekove i krila. Očekuje nas težak posao, ali vjerujem u svoj tim i da ćemo biti prave kada je najbitnije“, kazala je Jauković i isto zaključila Jovanka Radičević.

„Na svim pozicijama su kvalitetni, ali sve zavisi od nas koliko ćemo im dozvoliti da igraju. Ne potcjenjujemo ih, ne idemo da bi unaprijed pobijedimo, ali imamo kvalitet da im se suprostavimo“, kazala je Radičević.

Duel u ”MHP areni” u Ludvisburgu počinje u 17 sati.

U prvom duelu drugog kola grupe C, Brest u subotu dočekuje Ramniku Vlčeu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Simo
Gost
Simo

Idemo do pobjede lavice. Nas klub, nase devojke, nasi treneri, nas ponos. Srecno devojke

Mne-Mne
Gost
Mne-Mne

Postoji samo jedno rješenje za ženski rukomet u CG, a to je da Dragan Adžić ode iz domaćeg rukometa. Nijedan evropski klub nikada nije zvao Dragana Adžića i to dovoljno govori o tome kako se on kao “stručnjak” kotira u Evropi. On bi možda i pošao, ali nema đe.

Joko
Gost
Joko

Ne izmišljaj. Zvao ga je Danilovgrad.

Send this to a friend