Rukomet 10 stipendija

Rukometni savez potpisao ugovore sa stipendistima

foto: Stefan Ivanović

Rukometni savez Crne Gore organizovao je potpisivanje ugovora o stipendiranju sa deset sportista, odnosno sa po pet rukometašica i rukometaša. Na taj način pokazuje se briga o onima koji su budućnost crnogorskog rukometa i dodjeljuje stipendija kao doprinos razvoju njihove dalje karijere.

Dobitnici stipendija su Marija Marsenić, Anđela Milošević, Lana Pavićević, Mia Ražnatović, Jelena Vukčević, Lazar Sredanović, Dejan Čolović, Radoš Premović, Mirko Latković i Božo Vujović. Događaju koji je organizovan u hotelu „Voco“, zbog klupskih obaveza, nijesu prisustvovali Sredanović, Premović i Latković.

„Zadovoljstvo mi je što smo se okupili lijepim povodom i što smo u prilici da se na prigodan način odužimo onima koji su budućnost crnogorskog rukometa. Rukometni savez Crne Gore uručiće deset stipendija i to od sredstava koja su obezbijeđena od strane Uprave za sport i mlade, nakon nedavno završenog javnog konkursa za sufinansiranje programa sportskih organizacija za 2021. godinu. Podsjetiću da smo prošle godine, po prvi put, imali deset stipendista, što je najbolja potvrda da je briga o najvećim talentima, u vrhu liste prioriteta Saveza. Izbor najtalentovanijih izvršen je na prijedlog direktora muške i ženske reprezentacije Draška Mrvaljevića i Snežane Damjanac, kao i trenera mlađih nacionalnih selekcija Nikole Jablana, Marka Martinovića i Ivana Terzića. Uprkos velikoj konkurenciji, vjerujem da smo nakon detaljne analize, napravili pravi izbor.

Uvjeren sam da će status stipendiste koji stičete potpisivanjem ugovora, svima vama, biti motiv više i vjetar u leđa za dalji razvoj karijere. Pred vama je dug, ali i put koji je pun izazova i iskušenja. Siguran sam da imate potencijala, ali i znanja da prevaziđete sve prepreke i u budućnosti postane nosioci igre naših seniorskih reprezentacija.

Podsjetiću da je iza nas uspješno reprezentativno ljeto za mlađe selekcije, uz očekivanje da juniorke krajem novembra na kvalifikacionom turniru čiji smo domaćini, mogu da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Sloveniji. Ukoliko ispune taj cilj, naredne godine imaćemo sve uzraste državnog tima u eliti evropskog i svjetskog rukometa, jer će kadeti i juniori igrati na prvenstvima Evrope, dok će se kadetkinje i juniorke nadmetati na planetarnim šampionatima.

To je potvrda da imamo potencijal u mlađim kategorijama, ali i najbolji poziv da vodimo brigu o onima koji su budućnost. Uvjeren sam da su stipendije jedan od načina da podržimo najtalentovanije, koji će to vratiti na najbolji način.

Čestitam Mariji, Anđeli, Lani, Mii, Jeleni, Lazaru, Dejanu, Radošu, Mirku i Božu…. Zvanje stipendiste je čast, ali i obaveza. Rukometni savez je tu, da vas uz podršku resorne Uprave, podrži u razvoju i doprinese da ostvarite sve svoje snove, braneći boje Crne Gore“, kazao je Kapisoda.

U ime stipendista, obratila se Jelena Vukčević.

„Ovo je veliko priznanje za naš dosadašnji rad i potvrda da Rukometni savez i Uprava za sport i mlade, vode računa o perspektivnim sportistima na kojima počiva budućnost crnogorskog sporta. Znamo da nije bilo lako donijeti odluku o izboru stipendista, jer u Crnoj Gori ima mnogo talentovanih igračica i igrača. Zato je privilegija biti u odabranom društvu i motiv više da nastavimo da radimo naporno, kako bi se odužili onima koji su prepoznali naš dosadašnji rad. Trudićemo se da zalaganjem i napornim radom u klubovima, ali prije svega u dresu reprezentacije, opravdamo status stipendista, ali i budemo uzori našim vršnjacima, koji vjerujem imaju iste snove kao i mi – da jednog dana, predstavljaju državu na najvećim evropskim i svjetskim takmičenjima. U ime svih stipendista, želim da se zahvalim na podršci i časti koja nam je ukazana i da najavim da će ovo biti podstrek za još bolje rezultate u budućnosti“, kazala je Vukčević.

Sredstva za stipendiranje perspektivnih rukometašica i rukometaša obezbjeđena su zahvaljujući Upravi za sport i mlade, koja je sredstva opredijelila na nedavno završenom javnom konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija za 2021. godinu.

Send this to a friend