Rukomet

Šamar u pravom trenutku

Prošle sezone slaba igra u gostima (šest poraza i samo jedna pobjeda) mogla je i da prođe, za nju je moglo da bude opravdanja, jer se radilo o mladom timu Budućnosti. U međuvremenu tim iz Podgorice je postao iskusniji za godinu, stigle su i iskusnije rukometašice (Anđela i Katarina Bulatović, Marina Rajčić), ali za sada se ništa nije promijenilo čak je i za brigu. Dame Dragana Adžića na prvom meču van svoje “Morače” u ovoj sezoni poražene su od Larvika (23:22). I to ne bi bila senzacionalna vijest da norveški velikan već dvije sezone nije daleko od nekadašnje klase uostalom u prvom kolu Lige šampiona razbijen je od Meca, a nakon toga i u domaćem šampionatu od Vajpersa.

Iako su poražene u Skandiviji, dvije stvari iz tog poraza su pozitivne Larvik će vjerovatno biti posljednji u grupi pa se izgubljeni bodovi protiv njega u glavnoj rundi neće ni računati. Uz to, “šamar” je stigao u pravom trenutku da Dragan Adžić i njegove rukometašice na vrijeme shvate gdje griješe i šta moraju da isprave.

Bilo je čudno gledati igračice koje su toliko puta u karijerama preuzimale odgovornost (i to u mnogo bitnijim utakmicama od ove na jugu Norveške) kako u odlučujućim tre nucima duela u Larviku odgovornost prebacuju na najmlađu Branku Konatar. Nema sumnje da će u nastavku sezone ponovo morati da vrate onaj šampionski instinkt i ulogu lidera.

Dragan Adžić je istakao da nema zamjerki na odnos igračica, mada je i taj odnos upitan, ali jeste za dvije stvari, a to su poštovanje dogovora i koncentracija.

“Kroz analizu i razgovor doći ćemo do zaključka zašto je došlo do ovoga”, istakao je Adžić.

Analiza i razgovor pomoći će Adžiću u odnosu sa svojim igračicama, ali određene stvari trofejni stručnjak će morati i da promijeni u igri koju forsira. Prije svega, kada je u pitanju brzina i tranzicija, igra u napadu bez golmanke. Na kraju, i njegov zaštitni znak odbrana bila je neprepoznatljiva u duelu sa skromnim Larvikom. Nemogućnosti da se pri, lagode i promijene “progutali” su mnoge velike trenere u svijetu sport a nema sumnje da Dragan Adžić to dobro zna. Čini se da je pravo vrijeme za novine u igri “plavih”.

Obično kada pravite tim za vrh Lige šampiona “pokriveni” ste na svim pozicijama. Budućnost ove sezone to praktično i jeste, ali jedna pozicija mnogo će mučiti Adžića do kraja sezone.

Šef struke plavih dama na desnom krilu ima samo jednu pravu ljevoruku igračicu, a to je Dijana Ujkić. Talentovana rukometašica, međutim, u posljednje dvije sezone nikako ne uspijeva da nadogradi svoj talenat, a kada joj baš ne ide kao protiv Larvika, Adžić je potezao za “solomonskim” rješenjem i na desno krilo je slao lijevo krilo. Pomalo neozbiljno (za tako veliki klub) izgledalo je kako se mlada Konatar mučila (iako se koliko je to bilo moguće dobro snalazila) da sebi napravi dobru poziciju sa neprirodne strane.

Možda je za tu poziciju kasno, iako bi prinudno tu mogla da uskoči i ljevoruka Sanja Premović (igra na poziciji beka), ali za sve ostalo Adžić i njegove dame imaju dovoljno vremena.

“Dobili smo značajnu opomenu u pravom momentu. Nadam se da ćemo iz ovog poraza izaći jači”, bio je jasan Adžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SAMPION
Gost
SAMPION

Dragan je dobar i uspjesan trener, ali sad je poceo da filozofira i od rukometa pravi sport u kojem se samo on razumije…ima velike probleme u glavu…mora se spustiti na zemlju…inace bruka…

promjene
Gost
promjene

Neko je zakucao Adzića za trenersku klupu Budućnosti. Ista prica kao i prošle godine, sve kritike su na bile na mjestu, a čovjek tvrdoglavo igra staru pročitanu igru, zna da mu neko garantuje mjesto tu dje je ……Prosto je neshvatljivo kada imate igrača manje, kraj utakmice je vi gubite i ne igrate bez golmana, da ne govorimo da prave svjetske… Više »

PG_man
Gost
PG_man

Dako izgube još koju, da se otarasimo ovog Adžića i njegovog dekadentnog rukometa i dovedemo nekog ko će naučiti ove mlađe igračice savremenom rukometu. Inače će Adžo uništiti i buduće generacije kao što je uništio Milenu Raičević. Ko ima oči vidi da sve ove mlađe igračice stagniraju. Manja je šteta da doživimo debakl ove godine.

Send this to a friend