Rukomet

Šampion se postaje uz pravo rivalstvo

foto: zrkb.me

Dobro je poznato koliko Regionalna liga za rukometašice znači seniorskoj ekipi Budućnosti u pauzama između supervažnih utkamica u Ligi šampiona, a ova sezona donijela je i jednu sjajnu novost.

Uporedo sa seniorkama Regionalnu ligu igraju i mlade “plave dame”, koje tako na pravi način već u mlađim kategorijama igraju jake mečeve kroz koje se najbolje raste…

Kako sve izgleda iz ugla mladih nada Budućnost pitali smo talentovanu Nikolinu Vukčević…

“Utakmice Regionalne lige su nam iskustvo više, kako meni tako i mojim saigračicama” jasna je Nikolina. “Mala smo država u kojoj nema mnogo klubova kako bi se igralo više utakmica, a svi znamo da bi se postao igrač najprije treba osjetiti rivalstvo na terenu.”

Osim što rastu uz pravo rivalstvo mlade rukometašice Budućnosti ove sezone imaju i od koga mnogo da nauče pošto ih sa klupe vode jedna od najvećih rukometnih legendi na svijetu Bojana Popović i mlada Suzana Lazović, koja je zbog povrede napravila pauzu u igračkoj karijeri.

“Naravno da nam znači to što nas one treniraju do juče smo ih gledali na TV-u i navijali za njih dok su branile boje našeg kluba i reprezentacije, a danas su tu sa nama i uče nas da dođemo do vrha kao i one 2012. sa reprezenacijom kad su bile na krovu Evrope ili u dresu Budućnosti sa kojom su osvojile Ligu šampiona nekoliko puta” istakla je Nikolina Vukčević.

Koliko je za mlade sportiste teško uskladiti obaveze u školi i na treninzima i utakmicama?

“Za sve imate vremena ako to želite”, nema dilemu Nikolina. “Jeste da odsustvujem sa časova dosta, ali koliko sam tu dajem svoj maksimum i profesori mi izlaze u susret na čemu sam im zahvalna”.

Kao i svaki mladi sportista i Nikolina ima idole u svom sportu…

“Da, od igračica sa naših prostora volim Katarinu Bulatović i Andreu Lekić, a od stranih Eduardu Amorim”, zaključila je Nikolina Vukčević.

Send this to a friend