Rukomet Naše dame večeras putuju za Dansku

Simonović poželio sreću rukometašicama: Lavice imaju posebno mjesto…

Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, pružio je snažnu podršku i poželio uspješan nastup ženskoj rukometnoj reprezentaciji Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Prvi čovjek COK-a kazao je da „lavice” imaju posebno mjesto u svim pričama i razmišljanjima, jer je prva olimpijska medalja osvojena 2012. godine u Londonu, bila za ponos Crnoj Gori.

Povodom predstojećeg rukometnog događaja, Simonović je razgovarao sa predsjednikom Rukometnog saveza Petrom Kapisodom.

Obojica priželjkuju velike stvari, posebno za narednu godinu, u kojoj će Podgorica biti domaćin olimpijskog kvalifikacionog turnira.

“Sportistima i sportskim radnicima glavna i najveća želja je da se nađu na Olimpijskim igrama”, kazao je Simonović. „Razgovori sa Kapisodom uvijek su posebno dragi, a naročito otkad se nalazi u ovoj ulozi, s obzirom na to da ga jako cijenim kao veoma preduzimljivog i sjajnog momka, još od njegovih sportskih dana i borilišta, pa sve do danas. Ne samo što ima sportski duh, već vrlo dobro razumije sport, njegovu suštinu i značaj, zahvaljujući čemu je nakon uspješne karijere postao i veoma uspješan sportski radnik. Drago mi je da smo se vidjeli pred ovo veliko takmičenje, a nakon hrabrih poteza koje je povukao u posljednje vrijeme. Mislim da možemo očekivati novu energiju u rukometnom sportu. Moguće da rezultat ne isprati nove poteze u svakom trenutku, ali oni, u svakom slučaju, jesu vizionarski i originalni. Siguran sam da će, ako ne na kratak, onda sigurno na duži rok dati veoma dobre rezultate. Znam, takođe, da je prije velikih poteza dobro razmislio o svemu, a pravi ljudi imaju hrabrosti, znanja i iskustva da donesu takve odluke. Onako kako je igrao nastavio je da vodi Savez, naš rukomet – kao jedan od sportova u kojima Crna Gora može napraviti rezultat”, jasan je bio predsjednik COK-a.

Simonović je kazao da će COK pomagati svima koji se budu borili za olimpijska odličja.

“Naročito imamo obavezu prema Rukometnom savezu koji će biti domaćin kvalifikacionog olimpijskog turnira, koji je odložen za mart. Savez se suočio sa velikim troškovima, a obaveze u vezi sa turnirom, napraviće nove.”

Kapisoda je istako važan, partnerski odnos Crnogorskog olimpijskog komiteta i Rukometnog saveza Crne Gore.

“Crnogorski olimpijski komitet i predsjednik Simonović su naš pouzdani partneri sa kojim kontinuirano radimo. Nadam se da će u ovom maniru biti nastavljena saradnja. Zadovoljstvo mi je što imam čast da se sa ovakvim predsjednikom, oko svih ključnih stvari, ponekad posavjetujem, a to puno znači. Drago mi je što je COK i moja kuća, gdje sam uvijek dobrodošao. Naravno, očekujem predsjednika Simonovića u prijateljsku posjetu našem Savezu. Vrata su mu uvijek otvorena”, zaključio je Kapisoda.

Send this to a friend