Rukomet

Skromno ka vrhu kontinenta

Nikad kraći boravak u domovini i već danas let u zemlju selektora Pera Johansona.

Nakon tri dana treniranja u Podgorici rukometašice Crne Gore pripreme za Evropsko prvenstvo nastavljaju u Švedskoj. Lavice će letom preko Varšave stići u Geteborg, a onda i busom do sedamdesetak kilometara sjevernijeg gradića Trolhetana.

U Švedskoj će Johansonove dame ostati do 28. novembra kada stižu u Francusku na svega dva dana prije prvog meča na Euru protiv Slovenije.

“U prvim utakmicama su moguća iznenađenja, moraćemo dobro da se pripremimo”, nema dilemu golmanka Marina Rajčić. “Naša grupa je jaka, a Slovenija je kvalitetna reprezentacija sa dobrim rukometašicama. Biće teško, ali ne sumnjam u nas”

Medalja se ne pominje, ali je jasno da će kao i uvijek biti u mislima naših rukometašica…

“Naravno, nijedna selekcija ne putuje na velika takmičenja samo reda radi, ali moramo da budemo skromne i da idemo korak po korak”, dodaja je Rajčićeva.

Na papiru “lavice” će najlakši duel u grupi imati baš na startu, kada bi pobjedom mogle odmah da izbore plasman u glavnu rundu.
“Prva jeste najbitnija, ali i svaka naredna utakmica”, jasna je Milena Raičević. “Iz utakmice u utakmicu moramo igrati sve bolje, svaki bod je bitan zbog glavne runde, ali je jasno da kako otvorimo šampionat mislim da ćemo igrati i svaku narednu utakmicu”.

Teška grupa (uz Sloveniju, tu su Rusija i domaćin Francuska) ne brine mnogo Andreu Klikovac.

“Da, teška je, ali smo navikli da imamo teške protivnike i da iz tih mečeva izađemo kao pobjednici. Nadam se da ćemo uspješno startovati na šampionatu i početi ga pobjedom”, jasna je Andrea.

Prvu fazu EP Crna Gora će igrati u Nansiju. Ukoliko prođe u glavnu rundu čeka je selidba ma drugu stranu Francuske u Nant, dok je završnica pripala Parizu.

Send this to a friend