Rukomet

Složno i timski do plasmana na EURO 2020

Rukometaš Crne Gore Nemanja Grbović smatra da je kolektivna igra najjače oružje državnog tima i ono mora doći do izražaja i u odlučujućem meču za plasman na Euro 2020.

Korpulentni Pljevljak vratio se u nacionalnu selekciju poslije pauze zbog povrede i u pobjedi nad Farskim Ostrvima upisao jedan pogodak.

“Veoma važna pobjeda za nas. Farani nisu nimalo naivna reprezentacija, što su pokazali u Podgorici, protiv Ukrajine i večeras ovdje. Brzi su, igraju dobar rukomet i drago mi je što smo pobijedili. Protiv Ukrajinaca će biti dvostruko teže, ali se nadam trijumfu i plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nadam se da ćemo uspjeti, ali moramo da budemo složni i igramo timski, kao večeras. Pojedinac nikada ne može sam ništa da napravi”, rekao je Grbović.

Božo Anđelić je bio zadovoljan rezultatom, ne i igrom u napadu.

„Neizvjesna utakmica, kao što smo i očekivali. Znali smo da su Farani nezgodan protivnik i da će se boriti, iako nisu imali realne šanse za prolaz na EP. Dobro smo odigrali, posebno u odbrani. Napad nije bio najbolji, ali smo osvojili bodove. Nadam se da će nam navijači pomoći da pobijedimo i izborimo plasman na EP. Biće teško, to je i nama i Ukrajincima odlučujući meč”, rekao je Anđelić.

“Lavovima” je u nedjelju (18 časova) protiv Ukrajine dovoljan i bod za plasman na Evropsko prvenstvo, ali žele revanš za poraz u Sumiju (29:24), samim tim i 2. mjesto u grupi 8.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Bolu nas brige hoce ili nece

Budva
Gost
Budva

Ajde Cetinjani napunite Moracu nosite lavove do Eura!

Send this to a friend