Rukomet

Snažno i oprezno u Đeru

foto: zrkb.me

Za Anđelu Bulatović prijateljske utakmice u petak i subotu u Đeru protiv Angole i Mađarske višestruko su značajne za reprezentaciju Crne Gore.

Kao i samo okupljanje do puta za Mađarsku.

“Korisno je da se što više okupljamo. Istina, gro igračica je iz Budućnosti i radimo po istom sistemu koji forsiramo u reprezentaciji i neće nam biti teško da se uklopimo sa nekoliko igračica koje nastupaju u inostranstvu. Sami prijateljski mečevi biće značajni, spremićemo se i sigurno odigrati maksimalno protiv dvije različite reprezentacije, sa različitim stilovima rukometa. Mađarska je u usponu, dosta se u nju ulaže, daće maksimum u svakom pogledu. Sa Angolom smo se uvijek mučili, stil igre nikad nam nije odgovarao. Sve u svemu, biće zanimljivo i vjerovatno ćemo nakon utakmica imati jasniju sliku na kojim stvarima u budućnosti možda moramo da radimo”, naglasila je Bulatović.

Dobra energija daje veće mogućnosti. Upravo je za Anđelu ovaj detalj, koji je uvijek krasio nacionalni tim i bio vjetar u leđa, preduslov za velike stvari.

“To je ono bez čega ekipa ili reprezentacija, bez obzira na snagu i kvalitet, ne može da funkcioniše ili ne u onoj mjeri potrebnoj za visoke domete. Crna Gora je uvijek imala dobru energiju”.

EHF nedjelja rezervisana za okupljanje nacionalnih timova pala je u nezgodno vrijeme. Po završetku obaveza, konkretno igračice Budućnosti, ukupno jedanaest, radiće manje od sedmice do početka prvog meča Lige šampiona.

“Možda jeste u tom smislu malo nezgodno, zato stoje posljednja sedmica pred Ligu šampiona, ali se mora dati maksimum, ne smije se kalkulisati. E sad, hoće li selektor pokušati malo da nas relaksira vidjećemo, ali svakako da ćemo biti oprezniji, da tako kažem. Počinje Liga šampiona što je bitno, a onda krajem novembra i Evropsko prvenstvo. Dakle, bićemo opreznije, a da ćemo dati maksimum u to ne sumnjam”.

Interesovalo nas je u kakvom stanju prvotimke Budućnosti su stigle na okupljanje nacionalngtima.

“Prošli smo najteži period, trebalo bi da budemo malo svježije. Prošla sedmica je bila naporna, zbog treninga sa Krimom i utakmica u Regionalnoj ligi. Vjerujem da će umor proći i da ćemo 6. oktobra u Morači protiv danske ekipe biti prave”.

Send this to a friend