Rukomet

Snovi pobjednika

foto: fra2018.ehf-euro.com

Ženska rukometna reprezentacija danas počinje pripreme za Evropsko prvenstvo gdje će u Nansiju, u prvoj fazi, igrati sa Slovenijom (30. novembra), olimpijskim šampionom Rusijom i domaćinom Francuskom, aktuelnim svjetskim šampionom.

Najbolje tri ekipe idu dalje i preseliće se u Nant, a važan faktor su bodovi (brišu se bodovi iz mečeva sa četvrtom ekipom). Najbolje tri selekcije iz grupe A u nastavku prvenstva će igrati sa najuspješnijim iz B grupe, gdje nastupaju Srbija, Švedska, Danska i Poljska.

Selektor Per Johanson u završnu fazu priprema ulazi sa provjerenim snagama, jači za Majdu Mehmedović, koja je zbog povrede propustila SP prošle godine u Njemačkoj. Sa istog spiska nedostajaće Đurđina Malović zbog povrede i Bobana Klikovac, jer se oporavlja nakon operacije, a obje su članice mađarskog FTC-a.

Na spisku su: (golmanke) Marina Rajčić (Budućnost), Ljubica Nenezić (Kastamonu, Turska), (krila) Majda Mehmedović (Bukurešt, Rumunija), Itana Grbić (Budućnost), Ivona Pavićević (Budućnost), Jovanka Radičević (Bukurešt), Dijana Ujkić (Budućnost), (pivotkinje) Tatjana Brnović (Budućnost), Ema Ramusović (Budućnost), (bekovi) Đurđina Jauković (Budućnost), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Milena Raičević (Budućnost), Anđela Bulatović (Budućnost), Katarina Bulatović (Budućnost), Sanja Premović (Budućnost), Andrea Klikovac (Kišvardai, Mađarska).

Nakn kraćeg boravka u Podgorici naš tim će u Švedskoj nastaviti pripreme, odigraće dvije utakmice sa domaćinom, a nakon toga uslijediće put u Francusku. Prvi protivnik je Slovenija, koja će definitivno oslabljena na EP bez golmanke Mariček, pivotmenke Beganović i dvije ljevakinje Koren i Lazović.

Rusija i Francuska će sa najjačim snagama na EP. Titulu brani reprezentacija Norveške.

Send this to a friend