Rukomet Budućnost sjutra gostuje u danskoj

Spremne da pruže maksimum

Rukometašice Budućnosti danas  putuju za Odenze, gdje će u nedjelju (16 sati) protiv istoimenog danskog tima igrati utakmicu trećeg kola grupe B Lige šampiona. Poslije poraza od Podravke i CSKA na startu elitnog takmičenja, izabranice Dragana Adžića očekuju da će u Danskoj pružiti dobro izdanje, uprkos činjenici da forma i dalje nije na željenom nivou.

Danski tim je u prva dva kola savladao Borusiju Dortmund i u gostima Ramniku Vlčeu, pa je jasno da će naše šampionke biti na teškom ispitu.

“Podigle smo formu u duelu protiv CSKA u poređenju sa onim što smo prikazale protiv Podravke na startu. Očekujem da ćemo u trećoj utakmici pokazati još više, iako svjesne da još nijesmo na nivou na kojem želimo da budemo. Odenze je ekipa koja trči više od Podravke i CSKA, tako da će fokus biti na vraćanju i igru u odbrani. Očekujem težak i zahtjevan meč u oba pravca, njihova tranzicija je najveća opasnost, nemaju naročito opasne šutere, ali imaju odlične fintere. Spremile smo se i borićemo se u nedjelju”, kazala je srednji bek Itana Grbić.

Odenze će biti najveći izazov u dosadašnjem dijelu sezone, jer igra brz rukomet i zahtjeva veliku energiju.

“Igraju veoma brzo i na visokom nivou svih 60 minuta i to će biti veoma zahtjevno za nas jer još nijesmo na željenom nivou. Spremne smo za duel u Danskoj, dobro smo ih analizirale i uradićemo sve da dođemo do pobjede”, kazala je desni bek Valerija Maslova.

Dva duela trećeg kola u grupi B na programu su u subotu – Podravka dočekuje Borusiju Dortmund, dok će u Moskvi igrati CSKA i Ramniku Vlčea.

Derbi kola igra se u nedjelju u Brestu gdje će gostovati Đer.

Send this to a friend