Rukomet Rukometašica Budućnosti Ema Ramusović ohrabrena pred derbi u subotu sa Đerom u Podgorici

Spremnije čekamo najveći izazov

Budućnost nije blistala u Dortmundu, ali sa dva gostujuća boda, ukupno tri iz posljednja dva meča, priča u Ligi šampiona mogla bi da dobije lijep kraj do kraja ove godine.

“Konačno smo krenuli od Bresta, pružili dobru igru i sa mnogo više optimizma stigli u Njemačku. Neku pozitivnu energiju i stav prenijeli smo protiv Borusije. Istina je da smo dugo bile u zaostatku, ali nijesmo dale na sebe. Do izražaja je došao naš karakter i volja u odbrani. Od minusa na 11-12 minuta do kraja, preokrenule smo rezultat. Najvažnije da niko od nas nije pokazao strah, već spremnost i snagu za preokret”, kazala je Ema Ramusović.

Hrabri igra ,,plavih“ u posljednjih 12 minuta meča u Dortmundu. Priželjkuje Ema slično i protiv Đera u subotu.

“Neke propuste ne smijemo da ponovimo u subotu. Svjesni smo svi u klubu da ovo nije prava slika, ali, poslije svega što nas je bilo snašlo, ispalo je dobro. Srećna sam zbog posljednja dva meča i nadam se da ćemo u nastavku pokazati još više i da ćemo sa Đerom od početka igrati onako kako smo igrale u finišu protiv Borusije. U svakom slučaju, u subotu nas čeka izazov protiv ekipe koja nije izgubila meč u posljednje tri sezone LŠ”.

Ključ je uvijek u odbrani, tvrdi prvotimka Budućnosti.

“Ako pokažemo sve ono što znamo u defanzivi možemo da očekujemo dobar rezultat”.

Budućnost je nakon tri startna kola i poraza uspjela da se vrati na put koji je nakon neuspjeha u Danskoj, a pred derbi sa Brestom, bio u magli.

“Zaista smo prošli kroz težak period zbog virusa. Uspjele smo da sačuvamo glavu, a prije svega bilo je važno da zdrave dočekamo početak rada nakon pauze od 35 dana. Mislim da smo sada na pravom putu i da ćemo da rastemo iz kola u kolo”.

,,Plave“ su iz objektivnih razloga još daleko od idealne igre, ali ima naznaka da bi u nastavku mogle, prije svega u defanzivi, da iskažu konstantnost.

“Sigurna sam da dolazi dobar period, a da je loš iza nas. Trebalo je snage i svega drugoga da se vratimo na teren i da pobjeđujemo”.

Ema vidi u nastavku uzbudljivu Ligu šampiona.

“Puno je bilo iznenađenja u prethodnim kolima. Vrlo čudna Liga šampiona, sa nekim šokovima. Eto, zaista, nijesam očekivala poraz Bresta, a tek onakvo izdanje Krima u Rostovu. Jednostavno se ne zna ko će koga da iznenadi. Najiskreniji, kada me pitaju da li sam ovo ili ono očekivala, uglavnom kažem da ne mogu da očekujem da odlična ekipa izgubi od slabije ekipe. Ali, eto, sve je moguće. Definitivno će ovogodišnja Liga šampiona do kraja biti neizvjesna”.

Send this to a friend