Rukomet

Stari poznanici ponovo u klinču

foto: zrkb.me

Prethodnih sezona uvijek u velikim pričama Lige šampiona, vrlo moguće i ove iako je crnogorski prvak podmladio tim, a od večeras kreće prvi od njihovih pet međusobnih mečeva u Regionalnoj ligi. Stari poznanici Budućnost i Vardar ponovo će se naći oči u oči, ovog puta u dvorani Verde u Podgorici. Utakmica 1. kola regionalnog takmičenja počinje u 19 sati.

Uz pomenuta dva tima, dio ovo priče biće još samo slovenački Krim, a utakmice u ovoj ligi, kao i ranije, biće sjajne pripreme za najvažnije bitke tokom godine…

“Kvalitet Vardara i Krima pomoći će da Budućnost još spremnije dočeka start Lige šampiona”, poručio je trener “plavih dama” Dragan Adžić.

Današnji rivali već su odigrali jedan pripremni meč ove sezone, meč (iako prijateljski) zbog kojeg će rukometašice Budućnosti imati veliki motiv da se pokažu u što boljem svijetlu. Bilo je to na turniru u Skoplju kada je Vardar ubjedljivo slavio 26:16.

“Drago nam je što se Regionalna liga organizuje u novom obliku, sa Vardarom, praktično drugom ekipom u Evropi i Krimom, koji je jači nego prošle sezone”, dodao je Adžić.

U situaciji kada naš velikan praktično nema rivala na domaćoj sceni Regionalna liga posebno dobija na značaju…

“Znači nam mnogo Regionalna liga, značila nam je i u godinama kada smo postizali najbolje rezultate. Te utakmce su nam služile za uigravanje i podizanje takmičarske forme”, podsjetio je Adžić.

Kao uvertira za mečeve seniorskih timova ove sezone će se igrati i Regionalna liga za mlade igračice rođene 1998. godine i mlađe. Njihovi mečevi na programu su istog dana, ali dva sata ranije, s tim da će umjesto Vardara nastupiti mlada selekcija Makedonije. Mlade dame Budućnosti treniraće tandem Bojana Popović – Suzana Lazović.

Send this to a friend