Rukomet

Stipendije za rukometašice, Radojičić objasnio zašto ne i rukometašima

Zoran Radojičić

Crnogorski olimpijski komitet i Rukometni savez Crne Gore potpisali su ugovor o stipendiranju 11 talentovanih rukometašica.

Djevojke koje su dobile stipendije kandidatkinje su za nastup na Olimpijskim igrama. Đurđina Jauković, Đurđina Malović, Ema Ramusović, Itana Grbić, Dijana Ujkić, Ivona Pavićević, Tatjana Brnović, Enisa Đoković, Anastasija Babović, Nikolina Knežević i Ivana Godač dobijaće mjesečno između 250 i 300 eura, a polovinu tog novca obezbijedio je Rukometni savez.

“Očekujemo da se ova mlada generacija plasira na Olimpijski igre. Takođe, imamo i dobar muški mladi sastav, koji je uspio da se domogne Evropskog prvenstva. Stručnjaci kažu da su pred njima veliki rezultati. Uz to, sve što se ranije negativno dešavalo ostavili smo u prošlosti”, rekao je prvi čovjek crnogorskog rukometa Zoran Radojičić.

Predsjednik Saveza objasnio je i zašto se među stipendistima nalaze samo rukometašice.

“Djevojke su učestvovale na brojnim velikim takmičenjima u mlađim kategorijama i imale dobre rezultate. Zbog toga ih je COK prepoznao kao nosioce olimpijskih aktivnosti. Mnogi su pokušali da zloupotrijebe činjenicu da nema rukometaša među stipendistima. Ako se pojavi muška selekcija koja zaslužuje pažnju, uradićemo isto što i sa djevojkama, odnosno mladim vaterepolistima”, objasnio je Radojičić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Grga
Gost
Grga

Ne no je gladan osta…

iskra
Gost
iskra

Je li dje zaboga ovaj radojičić danas ruča na račun saveza

Pjetro
Gost
Pjetro

Jos su druze na celu rukometnog saveza? Ti bjese onsj sto nisi umio objasnit kako je budva u 1. Ligu usla?

Handball
Gost
Handball

Odavno su unistili rukomet, ostavili samo jedan klub … Posle onakvog istupa rukometasa, posle laznih optuzbi da ce igrati za druge reprezentacije , Radojicic je jos predsjednik?!?! Dje on i Simonovic vode sport, tu je prica zavrsena.

Rade007
Gost
Rade007

Ovo je sramota. Onim starletama odoše sve pare,umjesto rukometašima,koji ne dobijaju ni centa,a bore se kao lavovi.

zeljko zeljko
Gost
zeljko zeljko

sram te bilo. Obecao si kad su te uhvatili Vuko i Lipovina da lazes, da ce se sve promijenit na bolje. Sto se moglo ocekivat drugo od tebe. Neces da pomognes da zazivi ni jedan MRK u PG.

kerkez
Gost
kerkez

Pa to što su neke druge djevojke učestvovale ranije na velikom takmčenjima ne znači da će i ove . Ovo je jedno od najglupljih objašnjenja u poslednje vrijeme – Ima li u tom savezu stručnih ljudi damogu zvršiti selekciju alenovanih bez obzira dali su žene ili mušarci . Ovdje se radi o drugim motivima i planovima , zakonom strogozabranjenim i… Više »

Mira
Gost
Mira

Da bi uradili nesto vrijedno paznje, kako navodite, i rukometasima treba pruziti paznje

prof
Gost
prof

sram te bilo da tako pricas.

Send this to a friend