Rukomet Rukometašice Budućnosti počele pripreme za sljedeću sezonu

Sve plave dame negativne na Covid 19: U fokusu uigravanje tima sa novim igračicama

foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti počele su pripreme za novu sezonu – izabranice Dragana Adžića okupile su se u Podgorici i otputovale u Kolašin, gdje će trenirati prve dvije sedmice.

Nakon što su igračice i stručni štab odradile test na corona virus i dobile negativan rezultat, „plave“ su u dobrom raspoloženju otputovale u grad pod Bjelasicom, gdje bi uskoro trebalo da im se pridruže reprezentativka Srbije Andrea Lekić i Ruskinja Valerija Maslova, koje očekuju rezultat testa na corona virus koji su radile u svojim zemljama.

“Djevojke su vrijedno radile od sredine marta i prekida sezone usljed pandemije COVID-19 u uslovima koji su bili propisani i u kojima je bio moguć rad. To samo nastavili u maju kada su se stekli uslovi za nastavak rada. Sve djevojke koje su stigle kao pojačanja su blagovremeno dobile program rada, upoznali ih sa načinom rada i vjerujem da smo i tu neke prve korake napravili na pravi način. Najvažnije je da su sve djevojke zdrave, očekujemo dolazak Lekić i Maslove, koje očekuju rezultat testiranja na corona virusa, nakon čega mogu da krenu za Crnu Goru. Vjerujem da će sezona početi kako je planirano, odnosno sredinom septembra”, kazao je trener Dragan Adžić.

Poznat je i plan rada u Kolašinu, a otpala je mogućnost da dvostruke šampionke Evrope krajem jula ili početkom avgusta odigraju prijateljske duele protiv slovenačkog Krima. Ukoliko situacija sa corona virusom to dozvoli, Budućnost će krajem avgusta u Mecu odigrati duele protiv istoimenog francuskog tima.

“Za pojedine djevojke ovo je početak zajedničkog rada, a za mlađe i Pino samo nastavak rada, jer su već dvije sedmice u trenažnom procesu. U prvoj sedmici ćemo raditi na tome da čitav tim dovedemo na isti nivo, a da od naredne krenemo u još jačem ritmu. Nakon fokusa na kondiciji u proteklom periodu, sada se okrećemo rukometu i povezivanju tima, jer imamo dosta novih igračica, posebno na poziciji bekova”, zaključio je Adžić.

Ukoliko epidemiološka situacija u Evropi to bude dozvoljavala, planirano je da dvostruke šampionke Evrope novu sezonu u Ligi šampiona otvore 12. septembra gostovanjem ekipi Podravke u Koprivnici.

“Okupile smo se poslije duže vremena, to je i najvažnije, jer situacija nije nimalo povoljna. Vjerujem da ćemo u Kolašinu uspjeti da odradimo sve što je planirano, odluka kluba je odlična jer ćemo na miru biti u prilici da se pripremamo. Nadamo se početku sezonu kako je i planirano. Grupa u Ligi šampiona je teška, igra se u novom sistemu takmičenja, svaka utakmica je izazov za sebe i moraćemo maksimalno da se pripremimo za svakog rivala. Sistem je teži nego ranije zbog čega će nam biti potrebna bolja priprema nego prethodnih sezona. Prioritet svih timova, pa i naš je da osvojimo jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode u četvrtfinale”, kazala je kapiten Milena Raičević.

Send this to a friend