Rukomet Plave uskoro otvaraju glavnu rundu lige šampiona

Teren je mjerilo kvaliteta

Milena Raičević

Na terenu ništa nije iako, zna to kapitenka Budućnosti Milena Raičević, koja u najavi glavne runde Lige šampiona, stvari postavlja na mjesto. Vidi snažnu Budućnost, ali i Budućnost kojoj predstoji težak put do konačnog cilja, plasmana na završni turnir Lige šampiona. “Plave” će u subotu odigrati premijerni meč sa Savehofom. U finišu su taktičkih priprema.

“Mislim da smo na visokom nivou. Nakon Svjetskog prvenstva, koje je bilo naporno, odmorile smo i polako se vratile u kolosijek. Pripremni period bio je težak, ali vjerujem da smo uspjeli za ono što nas čeka u nastavku LŠ. Prvi rival je Savehof, na papiru, definitivno, slabiji od nas, ali, realno gledano, moraćemo na terenu to da potvrdimo. Papir je jedno teren drugo”.

Budućnost je uglavnom, zbog manjka takmičarskih utakmica, u Ligu šampiona slabije ulazila. U glavnu rundu “plave” će sa samo dvije provjere iz regionalnog tamičenja.

“Gelenaralno imamo taj problem zbog manjka utakmica. Ali i ako se javi problem sa Savehofom, ne smijemo da dozvolimo da nas iznenadi. Želimo da igramo na najbolji način i odigramo kvalitetnu utakmicu”.

Švedski rival je po sistemu i načinu igre drugačiji od ekipa protiv kojih je Budućnost igrala u grupnoj fazi. Zahtijevaće u odbrani maksimalnu pažnju.

“Iz analiza koje smo gledali Savehof je šuterski nastrojen i do sada nijesmo imali takvog rivala. Za to ćemo se pripremati i napraviti taktiku. Njihova odbrana je skandinavskog stila, ne baš na visokom nivou odbrana ekipa sa kojima smo igrali. Mogu da kažem da je solidna”.

Budućnost se puno troši u defanzivi, često je i to razlog manjka koncentracije u napadu. Istina, od ove sezone “plave” ljepše igraju i daju više golova, ali biće potreban balans posebno u meču sa Đerom.

“Naravno da želimo da dođemo do balansa, ali ne želimo da zapostavimo defanzivu da bi bili bolji u napadu. Želimo obje stvari da radimo uspješno. Mislim da nam u ovoj sezoni to lijepo ide. Nadam se da ćemo istrajti u mnogim stvarima. Utakmice su, naravno, način da probamo, ali, prije svega, prioritet je davanje maksimuma”.

Derbi 2. kola “plave” su zakazale sa Đerom. Šampion Evrope je izazov.

“Svako ima želju da igra sa šampionom. Posebno ćemo se spremati za najačeg rivala u drugoj rundi. Ali onda kada dođe vrijeme za to. Sada je Savehof u fokusu”.

O Krimu se sve zna. Milena očekuje zanimljiv duel.

“Ako koga poznajemo, Krim poznajemo. Može da bude problema. Igrali smo puno puta sa njima, ali Liga šampiona je drugačije takmičenje i trebaće više za pobjedu”.

Budućnst ima adute za put u Budimpeštu, ali Budućnost može u još nekim segmentima sigurnije.

“Mogli smo bolje odraditi prvi dio sezone. U nastavku želimo da ispravimo greške u napadu i odbrani, ali i u samoj tranziciji. Vjerujem da ćemo u dosta stvari uspjeti i pokazati bolju igru”.

Motiv igračica Budućnosti je ogroman, ali se želja mora kontrolisati.

“Prije sveg se mora kanalisati da ne bi dolazili do rezutata koje niko ne želi. Ima nas dosta iskusnijih koje mogu ekipu da izvedu na pravi put, prije svega ja, a onda i ostale. Naša želja, kao i svake godine, usmjerena je ka završnici LŠ. Vjerujem da ćemo dostići taj cilj. Od nas sve zavisi, ali ne želimo unaprijed ništa da obećavamo”.

U martu najveći broj igračica Budućnosti očekuju kvalifikacije za odlazak na 01. Svjesna je Milena zadatka, obaveza, smatra da je Crna Gora dorasla da napravi još korak do Tokija.

“Teška je godina, teška i sezona. Ali sve ćemo zaboraviti ako ostvarimo plasman na OI”.

Niko se neće žaliti. Cilj su Olimpijske igre.

Send this to a friend