Rukomet

Testirane nasljednice zlatnih lavica

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore realizovali su antropometrijsko mjerenje ženske juniorske rukometne reprezentacije Crne Gore koja se priprema za Evropsko prvenstvo u mađarskom Đeru, od 11. do 21. jula.

Izabranice Suzane Lazović, koja je dobila uvid u kompletnu morfološku strukturu mladih rukometašica, osvojile su bronzanu medalju na turniru u Budimpešti, prije jednog mjeseca.

Pored Suzane Lazović, mjerenjima su prisustvovali i pomoćni trener Dragan Đurđevac i trener golmana Zoran Jocović. Mjerenja su obavili su prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević.

„Osnovna struktura svakog trenažnog procesa predstavlja prije svega testiranje i mjerenje različitih sposobnosti i karakteristika, a rezultat kao bazični cilj svakog sportiste zavisi prije svega od morfološke dijagnostike sportistkinja“, naveo je profesor Bjelica.

Ova mlada rukometna reprezentacija je nasljedna generacija rukometašica koje su na Olimpijadi u Londonu osvojile srebro i u Srbiji, iste 2012. godine, zlat na Evropskom prvenstvu u Srbiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

E ako je to Duško izmjerio, onda to niko (tako) ne može izmjerit u svijet.

Send this to a friend