Rukomet

Tivćani jure duplu krunu

Rukometaši Partizana nijesu se proslavili u EHF Kupu, a nakon dva ubjedljiva poraza i eliminacije od belgijskog šampiona, ekipe Ahilesa, Tivćani su se okrenuli obavezama na domaćoj sceni.

“Lekcija koju smo doživjeli i naučili u Belgiji, mnogo će nam značiti. Vidjeli smo gdje se nalazimo u odnosu na timove koji pretenduju da se plasiraju u grupnu fazu EHF Kupa. Shvatili smo koliko, šta i na čemu moramo da radimo kako bi postali konkurentniji u Evropi naredne sezone.” – rekao je trener Tivćana, Dejan Stjepčević.

Tivćani su bili oslabljeni, a van tima bio je kapiten Goran Lasica, dok je golgeter Đorđo Peruničić propustio drugi meč, takođe zbog povrede.

“Igračima ne mogu ništa da zamjerim. Uostalom, napravili smo korak dalje u odnosu na prošlu sezonu. Iz Celendž Kupa smo prešli u EHF Kup, koji je odmah ispod Lige šampiona. Povrede Lasice i Peruničića, uz naporan put su nas omeli da pružimo više. Siguran sam da bi rezultat bio povoljniji u odnosu na ostvareno, ali borbenost i timski duh su bili na izuzetno velikom nivou. Već sada se osjeća pozitvna hemija u timu i to će nam mnogo značiti u nastavku sezone”  -jasan je Stjepčević.
Za mjesec kreće nova sezona na domaćoj sceni, u kojoj će šampion Crne Gore imati velike ambicije.

“Krenuli smo od nule i uspjeli da formiramo stabilan klub koji već treću godinu zaredom igra u Evropi. Osvojili smo Kup prije dvije godine, prošle sezone smo prvi put u istoriji postali šampioni. Učešće u EHF Kupu je takođe nova stranica istorije, pa planiramo da nastavimo u istom ritmu. Cilj u sezoni koja se bliži je osvajanje duple krune, mada neće biti lako. Očekujem veoma kvalitetano takmičenje ove godine, a glavni rival će nam biti Lovćen.” – kazao je Stjepčević.

Send this to a friend