Rukomet

Top forma u pravom trenutku

foto: zrkb.me

Dobre stvari Budućnost je uradila na gostovanju u Danskoj, a očekuje se da će i u subotu još bolje i stabilnije funiccionisati u duelu sa Larvikom.

Potpuno rasterećene podgoričke rukometašice gledaju na posljednji duel grupne faze Lige šampiona, zadovoljne epilogom iz dva posljednja okršaja, u kojima su nakupile velika četiri boda.

“Možda se na igru u gostima malo duže čekalo, što nas nije opteretilo. Išli smo korak po korak, podizali formu i očekivalo se da budemo na ovakvom nivou. U Odenzeu smo odigrali zrelo, početak je bio malo usporeniji, ali , kako je utakmica odmicala, sve više smo djelovale stabilnije uz visok nivo koncentracije u odbrani i napadu. Na kraju se se kockice posložile. Mnogo bodova ćemo prenijeti u glavnu fazu. ukupno šest, što hrabri”, istakla je Anđela Bulatović.

Od starta sezone “plave” su igrale toplo-hladno, tražila se forma i konstantnost iz meča u meč. Blizu su bile u gostima kod Meca da dođu do cija, ali, očigledno je bilo potrebno još malo vremena da legne cjelokupan rad.

“Samo da nastavimo u ovakvom ritmu. U subotu nas čeka Larvik, onda kratka pauza i od ponedjeljka obaveze u reprezentaciji. Sigurna sam da ćemo se još više podići nakon Evropskog prvenstva i u još boljoj formi sačekati završnu fazu Lige šampiona.”

Anđela, kao jedna od najiskusnijih igračica, objasnila je zbg čega Budućnost još nema tečniju igru u ofanzivi. Često se sapliću o greške koje ne idu uz iskustvo i kvalitet.

“Očekivano je tako jer nemamo ligu, pa kroz utakmice Lige šampiona podižemo formu. Očekivano je da još ne izgleda sjajno, ali da je bolje u odnosu na početak, u to nema sumnje. Možda smo najbolji napad igrali sa Odenzeom u prvoj utakmici, ali u narednim smo bili stabilniji. Ne sumnjam da ćemo u ofanzivi vremenom izgledati bolje i da ćemo kompletnu igru podići na viši nivo.”

Samo će Rostov u glavnoj rundi bodovno biti jači od Budućnosti. Ruski šampion će od januara sa sedam bodova u LŠ, Budućnost bodom manje, ali sa otvorenim putem do četvrtfinala.

“Tako je, prenosimo šest bodova, vidimo četvrtfinale, najbitnije je da se uglavnoj fazi pozicioniramo što bolje da bi dobili malo lakšeg protivnika. Možda da izbjegnemo Đer ili Bukurešt. Onda možemo da se nadamo završnom turniru Lige šampiona”, poručila je Bulatović.

Send this to a friend