Rukomet EHF Liga šampiona

Toplo-hladno nije recept za Budimpeštu

foto: ŽRK Budućnost

Budućnost nije uspjela da se revanšira Brestu za poraz (35:32) na premijeri u Podgorici, novi neuspjeh od prije dva dana u Francuskoj (32:28) pokazao daje vicešampion ove države trenutno kvalitetniji i u boljoj formi.

“U drugom poluvremenu su nam se ponovile greške iz prvog meča i to se odrazilo na rezultat. Neke stvari su objektivne imajući u vidu da neke igračice nijesu u najboljem fizičkom stanju, a imamo na raspolaganju i samo jednu golmanku. U svakom slučaju, realizacija i brzo vraćanje u odbranu nijesu bili na potrebnom nivou da bi se pobijedio kvalitetan protivnik kao što je Brest, koji je pokazao najviše u dosadašnjem dijelu Lige šampiona. To su segmenti na kojima moramo da radimo, kako bi odigrali bolje protiv Bitighajma u posljednjem kolu grupne faze, a naročito u duelima koji nas očekuju u glavnoj rundi”, rekao je trener Dragan Adžić.

Serijom tehničkih grešaka, promašajima, uz sve to i slabim vraćanjem, ,,plave” su od 47. minuta pogurale Brest do pobjede i važnih bodova. Brest će, najvjerovatnije sa osam u glavnu rundu, a naš tim sa četiri boda i biće mu otežan posao u četvrtfinalu.

“Već u prvom poluvremenu primili smo devet lakih golova na nepostavljenu zonu ili nakon samo par sekundi napada protivnika. To je možda i odlučilo pobjednika. U finišu meča desile su nam se iste greške. U takvoj situaciji ne može se očekivati pobjeda protiv tima kao što je Brest. U stanju u kojem se nalazimo, sigurno je da ne možemo da svedemo Brest na 20 golova, ali je izvjesno da smo mogli da primimo sedam-osam pogodaka manje, pa bi utisak bio mnogo bolji”, tvrdi strateg Budućnosti.

Realizacija nije bila najbolja, istina, 28 golova nije malo u mreži Bresta, ali… Realizacija i vraćanje u odbranu nijesu bili na potrebnom nivou, što je kvalitetan protivnik, kao što je Brest, znao da iskoristi. Nakon drugog poraza od francuskog tima i pred duel sa njemačkim šampionom u nedjelju u “Morači”, Budućnost će morati sa mnogo više energije da odgovori zahtjevima brzog rukometa.

Neće “plavima” biti lako sa Bitighajmom koji je kod kuće režirao iznenađenje trijumfom nad Valčeom. Njemački tim u igri je za glavnu rundu, a šampionu Rumunije predstoji težak meč kod kuće sa Brestom. Budućnost je sigurna za glavnu fazu i zakovana za četiri boda. Zamimljivo će biti vidjeti na koji način će naše rukometašice odgovoriti još jednom, malo drugačijem, stilu rukometa. Posebno u odbrani.

“Moramo se okrenuti duelu protiv Bitighajma i završiti ga na najbolji način, a nakon toga se okrenuti protivnicima u glavnoj rundi. Sigurno je da u grupnoj fazi nijesmo odradili posao do kraja onako kako smo željeli, ali to nas navodi na potrebu da još kvalitetnije radimo i da imamo bolji odnos u glavnoj rundi. U drugoj fazi moramo da nadoknadimo propušteno iz preliminarne runde, kako bi zauzeli dobru poziciju pred četvrtfinale. Cilj ostaje isti, a uz iskušenja i kvalitetne protivnike koje smo imali u grupi, te bolje fizičko stanje igračica nakon Svjetskog prvenstva i sa dobrom energijom, vjerujemo da krajem januara i u februaru, možemo da budemo na višem nivou”, zaključio je Adžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Perast
Gost
Perast

Jest za dobro Rukometa je da ide pomalo Ado i Bojana

Zlaja
Gost
Zlaja

Jedini recept i spas za crnogorski rukomet je da ode trener Adžić.

hitne promjene
Gost
hitne promjene

Pravi naslov, ali hvali i predlog kako dalje. Sa Adzićem i ovom koncepcijom igre sigurno ne…igračice trebaju da dijele minutažu da bi bile u igračkoj formi, Pletikosić i Vujović da igraju znatno više, a Raičevićka i Jaukovićka znatno manje, pa ćemo imati i roster. Sve će nam biti dzabe bez forsiranja brze igre igre bez golamana…novi trener pod hitno za… Više »

Send this to a friend