Rukomet Njemački izazov

Trenutak da plave pokažu šampionske gene

Rukometašice i stručni štab Budućnosti, nakon današnje utakmice sa Bitighajmom u Njemačkoj, dobiće konačan odgovor šta se desilo u startnom porazu od Bresta u grupnoj fazi Lige šampiona.

Tako misli trener Dragan Adžić, nakon 35 primljenih golova od ekipe koja na papiru nije favorit za osvajanje trofeja.

O čemu se zapravo radi? Budućnost tokom sedmice nije došla do konačnog odgovora o razlozima neuspjeha u ,,Morači” na premijeri Lige šampiona. Pretpostavke su možda prvi put u posljednjih deset godina, kako je Adžić preuzeo mjesto prvog trenera, ispred činjenica. Zaključak nije konačan, a razloga je više, prije svega, za izuzetno slabo izdanje u defanzivi.

U igri su, nakon temeljne analize, premor, opuštanje i možda pritisak prvog meča i nesnalaženje u taktici koja je do detalja prezentovana igračicama u pripremi meča.

“Mislim da je situacija kompleksna i da je više razloga uticalo da se to desi. Vjerujem da smo dobar dio njih anulirali i ostaje danas da se pokažemo i potvrdimo koliko. Nakon ove utakmice čvršće ili sigurnije ćemo konstatovati da je to bilo to. Djevojke su tokom sedmice bile samokritične, iskrene, tražili smo razloge u svakom detalju dosadašnjeg rada, posebno u posljednje dvije sedmice. Zato smatram da ćemo nakon utakmice u Njemačkoj moći definitivno konstatovati razlog onakvog izdanja, za koji vjerujem da nikad više nećemo ponoviti”, istakao je Adžić.

Prvi stručnjak vjeruje da je ekipa došla do osnovnih razloga slabe igre, ali i sve da su bili rezultatski ubjedIjivi sa Brestom, razmišljanje Adžića o narednom rivalu ne bi se mijenjalo.

“Cijenim Bitighajm, način na koji raste u posljednje dvije godine i koliko ulažu i kakve igrače imaju. Vjerujem da smo se na pravi način za njih spremili i da ćemo osnovne stvari, koje su izazvale loš osjećaj na terenu protiv Bresta, anulirati. Poslije ovog šamara, vjerujem da ćemo krenuti pravim putem.”

Još jedan poraz bio bi poblematičan. Zbog toga je i opravdan pritisak koji se nametnuo nakon poraza na startu LŠ.

“Teško je kod nas, u ženskom rukometu, bitisati bez pritiska, jer je uvijek tu. Živimo sa njim, djevojke to dobro podnose, ja sigurno. Zato vjerujem da ćemo u Njemačkoj pokazati trenutni maksimum, koji neće biti pod uticajem situacije u koju smo sebe doveli. U suštini, ovom utakmicom ne osvajamo Ligu šampiona, niti prolazimo grupu, niti ispadamo. Samo treba sebe da pronađemo, a onda je sve na nama. Vratićemo se na ono što djevojke sigurno mogu, a to je da pružimo maksimum i pobjeđujemo rivale u našoj grupi.”

Za prvu pobjedu Budućnost mora pokazati najveći stepen odgovornosti u defanzivi. Prije svega u vraćanju, a onda i u poštovanju principa.

“U suštini Bitighajm ima srednje bekove, koji cijene loptu, znaju daje sačuvaju, a osim Kudlač, tu je još najbolja njemačka igračica, kao i Holanđanka ljevakinja i igra srednjeg beka. Ekipa je kvalitetno skockana, zahtjevna sa pozicije srednjeg beka. Vjerujem da ćemo znati puno bolje da riješimo bekove u odnosu na to kako smo igrali prema Ani Gros iz Bresta.”

Send this to a friend