Rukomet

U Mecu popraviti utisak iz Norveške

Foto: ŽRK Budućnost

Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić vjeruje da će njegova ekipa protiv Meca odigrati znatno bolje nego što je to bio slučaj u Norveškoj.

Duel treće runde Lige šampiona “plave” dočekuju nakon teškog poraza od Vajpersa 29:19.

“Izdanja i rezultati Meca prošle i ove sezone najbolja su potvrda kakav nas ispit očekuje u Francuskoj. Prošle sezone su na svom terenu savladali najbolje timove u Evropi, pa su osim nas bili bolji i od Đera i Vardara. To je potvrda kvaliteta, ali i kontinuiteta dobrog rada u klubu. Za nas je u ovom trenutku najvažnije da povratimo samopouzdanje nakon poraza od Vajpersa. Pad je bio očekivan, ali sigurno ne u ovoj mjeri, to sam i upozoravao nakon odličnog izdanja protiv Bitighajma. Vjerujem da smo izvukli pouke iz poraza u Norveškoj i da sada znamo kako se mora igrati u gostima”, kazao je Adžić.

Trener Budućnosti ističe da nije očekivao loše izdanje kao u Norveškoj, u kojem mladi tim dvostrukog šampiona Evrope nije imao adekvatan odgovor protiv iskusnog i kvalitetnog tima Vajpersa.

“Nijesam uspio da pripremim igračice za izdanje norveškog tima, koji je bio pod imperativom pobjede nakon dve vezana poraza. Vajpers u svojim redovima ima vrhunske i ostvarene igračice, a njihovo iskustvo je bilo evidentno i to im je donijelo ubjedljivu pobjedu. Nijesmo imali adekvatan odgovor na njihovu agresivnost i to nas je odvelo u minus koji nije lako nadoknaditi. Morali smo bolje u velikom broju segmenata, a naročito zbog činjenice da smo igrali u gostima. To je ipak, bio prvi meč u gostima ove generacije na vrućem terenu i protiv kvalitetnog protivnika, pa vjerujem da neke slabosti koje smo iskazali u Norveškoj, nećemo ponoviti u duelu protiv Meca”, zaključio je Adžić.

Duel Meca i Budućnosti biće odigran u subotu, u 17 sati i 30 minuta.

Send this to a friend