Rukomet

Ulog ogroman, u igri je Tokio

Rukometašice Crne Gore 24. maja okupiće se u Podgorici neposredno pred baraž mečeve za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Češke. Prvi duel “crvene” će igrati u gostima 31. maja, revanš je 5. juna u Nikšiću.

Izvjesno je da selektor Per Johanson za dva izuzetna meča neće računati na Milenu Raičević i Tatjanu Brnović, a ostale su za sada spremne da na najbolji način odgovore izazovu. U igri je Svjetsko prvenstvo, ali i viza za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Svjesne situacije, a kako bi što bolje dočekali dvomeč, djevojke koje su imale manjih ili većih problema tokom ili krajem klupske sezone iz Budućnosti, boravile su sedmicu u Holandiji. Đurđina Jauković, Marina Rajčić, Ema Ramusović. Tatjana Brnović (zadržaće se još sedmicu) i Milena Raičević (stigla ranije i ostaće do 22. maja) oporavljale su se u ovoj zemlji, a prve tri sa spiska juče su bile u sastavu i igrale meč domaćeg šampionata protiv Devetke.

“Oporavak u Holandiji mnogo nam je značio, posebno meni zbog koljena. Nijesam uspjela da se spremim kako sam mislila da ću moći, jer je bio ipak kratak period. Zato smo u Holandiji imale pravu pomoć, sve je urađeno onako kako je trebalo, na svaku vježbu se obraćala pažnja, a bile smo opomenute za svaku sitnicu. Sa nekim vježbama prvi put smo se srele. Urađena je prava stvar za ono što nas brzo čeka, a to su dvije najznačajnije utakmice u ovoj sezoni”, kazala je Jauković.

Češka nije bauk, ali kako je ulog ogroman, favoriti se komotno ne mogu osjećati. Đina je pomenula ozbiljnost situacije, prvo zbog odsustva dvije važne igračice, a i zbog kvaliteta rivalki koji se ne smije potcijeniti.

“Imamo iskustvo igranja sa njima, znam kako su igrali sa Rumunijom kada su ih izbacili. Riječ je o ozbiljnom timu, čiji je mozak Luzumova. Uz nju se i mlađe dobro osjećaju, jer ih dobro vodi. Rastrećene će doći, a i vide šansu. Znamo da će biti teško”.

Revanš baraža naše rukometašice dočekaće u Nikšiću.

“Drago mi je što čemo revanš igrati u mom gradu. Sigurna sam da će navijači doći u velikom broju, a njihova podrška će značiti”.

Manji problem je što rukometašice Budućnosti od revanša četvrtfinala sa Vajpersom u Ligi šampiona, nijesu imale ozbiljniji meč.

“To i jeste najveći problem, ali pokušavamo kroz utakmice u domaćem prvenstvu, uz pravi odnos, da damo maksimum. Češka nam je u mislima”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
dragan
Gost
dragan

srećno lavice.prvo češka,pa svjetsko prvenstvo,pa oi u tokiju.

Send this to a friend