Rukomet

Uvod u ono najvažnije

Rukometašice Crne Gore danas i sjutra u Skoplju odigraće prijateljske mečeve sa Sjevernom Makedonijom u okviru EHF sedmice.

Sastav za predstojeće obaveze diktirale su povrede, tako da će se selektor Per Johanson uglavnom osloniti na mlađe snage i igračice koje nijesu imale veliku minutažu u nekim ranijim akcijama.

U Skuplje su juče otputovale juniorke, sa trenerom Suzanom Lazović, i one će sa domaćinom odigrati dva kontrolna meča. Upravo će juniorke prve na teren od 15 časova, a dva sata kasnije snage će odmjeriti makedonski i crnogorski seniorski nacionalni timovi.

“Hendikepirani smo zbog velikog broja povrijeđenih igračica, ali to će biti prilika da mlađe dobiju šansu. Igrali smo sa njima na Mediteranskim igrama prošle godine u Taragoni, ne znamo u kojem će nam se sastavu danas i sjutra suprotstaviti, ali sam sigurna da će naš fokus biti isti. Pobijedili smo ih u Spaniji, nema razloga da to ne ponovimo u Skoplju”, poručila je Jelena Despotović koja je upravo na MI u Taragoni bila kapitenka”lavica”.

Mečevi sa Makedonkama su dobar uvod za ono što naše reprezentativke čeka u baražuza Svjetsko prvenstvo sa Češkom. Selektor Johanson imaće uvid i u stanje mlađih igračica, kao i juniorki koje, takođe, brzo očekuju novo obaveze.

“Žao mi je što zbog odsustva nekih igračica nećemo biti kompletni, ali se i radujem jer će dosta mlađih igračica dobiti šansu. Ove dvije utakmice dobro će nam doći, prije svega selektoru, da malo bolje upozna igračice koje do sada nijesu bile na spisku ili su dobile manju minutažu, i vidi na koga može da računa”, kazala je prvotimka Budućnosti Itana Grbić.

Send this to a friend