Rukomet rukometašice budućnosti sjutra dočekuju ftc u prvom meču osmine finala

Uživajte i pokažite šampionski DNK

Konačno je došlo vrijeme za ono što su dugo čekale i za šta su se pripremale. Došao je period kada cijela sezona i sav rad staju u dva meča. Prvi od ta dva za rukometašice Budućnosti na programu je u nedjelju od 16 sati u Bemax areni. U prvoj rundi osmine finala Lige šampiona “plave dame” dočekuju Ferencvaroš.

Bez pritiska

U nikad mlađem sastavu, pomognut iskusnim igračicama koje su odigrale mnogo ovakvih mečeva, crnogorski velikan će pokušati da ostane u igri pred revanš. Vječito drugi klub u Mađarskoj stiže kao favorit, u dobroj formi i iz takmičarskog ritma. Što se ne može reći za Jovanku Radičević i ostale. Međutim, ovo su dueli kada sve ostaje po strani, bitni su ovih 60 minuta, kada je glavni i jedini zadatak ginuti za svaku loptu, odigrati sa pravom energijom, čvrsto i naročito pametno u napadu, gdje se moraju koristiti greške rivala. I pokazati šampionski DNK, koji je utkan u velikana iz Podgorice. A, od presudnog značaja biće godinama glavno oružje podgoričke čete odbrana.

“Očekuje nas najuzbudljiviji i najvažniji dio sezone. Sve što smo radili od početka sezone staje u ova dva meča koji su biti ili ne biti za nas”, istakla je Radičević na konferenciji za medije, ali i napomenula.

“Ne treba sebi da pravimo pritisak, već da uživamo u rukometu, što od nas uvijek traži trener Bojana Popović.”

FTC je grupnu fazu završio na četvrtom mjestu u grupi A sa osam pobjeda i šest poraza. Tim Gabora Eleka je uz Budućnost među najmlađim timovima u Ligi šampiona, a najbolje igračice su Holanđanka Anđela Malestajn sa 65 i Katrin Klujber iz Mađarske sa 63 gola. Ove ekipe su u elitnom takmičenju do sada odigrale osam mečeva, a tradicija je na strani Mađarica, koje imaju pet pobjeda.

“Ferencvaroš je izuzetan protivnik, na svakoj poziciji ima po dvije vrhunske igračice, tehnički su maksimalno potkovane, brze i eksplozivne, to je veliki izazov za nas, jer prije svega moramo da se suočimo sa sobom i da vidimo na kojem smo nivou. Mnogo puta smo pokazale da timski duh i igra mogu da donesu željeni rezultat”, istakla je Radičević.

Fokus na našoj igri

Popović sa klupe, na terenu Radičević, Majda Mehmedović, Alison Pino, Barbara Arenhart dovoljno iskustva koje može mnogo značiti u ovakvom duelu.

“Fokusirane smo na našu igru, a znamo što možemo da očekujemo od protivnika. Najvažnije je da razmišljamo o našoj igri, da ispoštujemo dogovor, mislim da smo spremne. Za ovakve utakmice se jednostavno živi”, poentirala je Radičević.

Glavna prednost mađarskog predstavnika uoči ovog duela je takmičarski ritam. FTC je odigrao tri duela u domaćem prvenstvu od posljednje duela u Ligi šampiona, dok je Budućnost odradila zajedničke treninge i sparing meč protiv Krima. S druge strane, podgorički klub ima neuporedivo više iskustva u ovakvim evropskim okršajima, jer je Ferencvaroš godinama daleko od velikih priča u Evropi. Tri puta je osvajao Kup pobjednika kupova, posljednjih put 2012, dok su najbolji rezultati u LŠ tri polufinala (posljednje 2001).

“Šanse su ujednačene, nemamo pritisak, ali naravno da imamo očekivanja. Vjerujem da ćemo biti na potrebnom nivou naredna dva vikenda, ali prvo razmišljamo o nedjeljnom duelu. Moramo da pokažemo karakter, da budemo jake u odbrani, one dosta trče i djeluju veoma dobro, ali i mi treba da pokažemo kvalitet”, poručila je Alison Pino.

Prvi od dva meča sezone. “Plave” su spremne, motivisane i pune želje da pokažu da vrijede i da imaju šampionski karakter. Neka ga osjeti i FTC.

Send this to a friend