Rukomet

Lavice nemoćne protiv Francuske

foto: fra2018.ehf-euro.com

Rukometašice Crne Gore poražene su od Francuske 25:20 u posljednjem kolu grupe B Evropskog prvenstva i glavnu rundu takmičenja počeće bez bodova.

Važnost duela kao da je sputala naše igračice, koje su večeras u Nansiju odigrale jedno od najslabijih poluvremena u istoriji nacionalnog tima.

Nemoć u odbrani i bezidejnost u napadu odvela je “lavice” u ogroman rezultatski zaostatak na polovini susreta. Tek osam datih, a čak 16 primljenih golova najbolje govore koliko su izabranice Pera Hojansona podbacile u tom periodu.

U nastavku drugačija slika. Crna Gora se probudila, odigrala znatno agresivnije, borbenije i čak nagovijestila potpuni preokret. Serijom 5:0 “lavice” su prišle rivalu na 20:17 i propustile napad da dodatno smanje zaostatak.

Francuska je nakon perioda od skoro 13 minuta bez gola uspjela da se konsoliduje, odbije nalet naše selekcije i na krilima Minko riješi duel u svoju korist.

Francuska nosi dva boda u glavnu fazu, Rusija četiri iz naše grupe, Crna Gora kreće od nule. Srećom, šansa za polufinale i dalje postoji – iz grupe A sve tri selekcije (Srbija, Švedska i Danska) prenose po dva boda.

“Lavice” se sada sele u Nant, gdje će u četvrtak od 21 sat odmjeriti snage sa reprezentacijom Švedske.

Tok utakmice:

Kraj – poraz Crne Gore 25:20.

55.minut – Francuskinje su odbile nalet “lavica” i imaju kapitalnih 24:19 pred sam finiš utakmice. Minko je preuzela odgovornost i pomogla svojoj selekciji da sa +5 uđe u završnicu duela.

50.minut – Rajčić i dalje čuva svoju mrežu, Crna Gora je na -3 (17:20), dva vezana gola Mehmedović – nada u preokret postoji.

45.minut – Uspjele su naše da sačuvaju svoju mrežu, postignu dva i propuste priliku da smanje i na -4. Trenutno je 20:15 za Francuskinje.

40.minut – Bez problema Francuskinje drže visoku prednost, trenutno je 20:13, uz par propuštenih prilika naše selekcije da priđe bliže. Prvo Radičević nije iskoristila kontru, nakon čega ni Majda nije dobila kvalitetan pas za zicer.

35.minut – 18:11 gubi naša selekcija, koja je drugo poluvrijeme otvorila sa dvije igračice manje. Imala je Francuska i rekordnih +9 (18:9), ali su Mehmedović i Radičević smanjile zaostatak.

Poluvrijeme: Crna Gora – Francuska 8:16, ubjedljiv zaostatak našeg nacionalnog tima. “Lavice” neubjedljive u oba pravca, rivalkama su dozvolile previše lakih golova, pritom promašile i dva sedmerca. Flipe i Kanor sa po tri pogotka predvode Francuskinje, dok je jednako efikasna Radičević na drugoj strani. Golmanka Francuske Lejno imala je 47% odbranjenih šuteva.

25.minut – Vodi Francuska 13:6, drugi put na utakmici ima sedam golova viška. Kaća Bulatović je promašila sedmerac, nakon nje je Radičević lobovala Lejno. Ipak, naša odbrana je daleko od željene.

20.minut – Ne uspijeva Crna Gora da uhvati priključak, Francuska se opet odlijepila i ima pet golova prednosti. Bilo je i +6, da bi Despotović pogodila za 10:5.

15.minut – Konačno su proigrale “lavice”, redom su se upisale Raičević, Radičević i Kaća Bulatović i prišle rivalu na 7:4. Agresivnost u odbrani je podignuta na viši nivo i to se isplatilo. Ovo je pravi ritam.

10.minut – Mehmedović je prekinula agoniju naše selekcije u napadu, dok je nešto kasnije Jauković promašila sedmerac. Održava Francuska svoje vođstvo, trenutno je 5:1.

5.minut – Strahovit početak Francuskinja, iskoristile su isključenje Jauković i vode 4:0. Crna Gora bez rješenja za čvrstu odbranu Francuskinja, odlično brani iskusna Lejno.

1.minut – Počeo je susret u Nansiju.

Pred “lavicama” je meč od krucijalne važnosti – pobjeda nad svjetskim prvakom donosi dva boda pred glavnu rundu prvenstva Starog kontinenta, čime bi snovi o medalji ostali živi.

I remi protiv kvalitetnog domaćina bio bi zadovoljavajući za naš nacionalni, dok bi poraz značajno udaljio izabranice Pera Johansona od plasmana u polufinale.

Podsjetimo, obje selekcije su u dosadašnjem dijelu turniru pobijedile otpisanu Sloveniju, a izgubile od Rusije.

U prvom meču dana, Slovenke su pobijedile lidera grupe sa 29:27.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade
Gost
Rade

Milena je izrasla u odličnog golmana

LKJ
Gost
LKJ

Ovo je jedina nasa reprezentacija koja sve daje, zadnji atom snage. Svaka pjeva himnu sa velikom emocijom. One su nase zlato kako god prodju. A sinoc igrali sa boljim.

LKJ
Gost
LKJ

Nemamo golmane. Zajedno 5 odbrana,

Pjer
Gost
Pjer

Ne ide pa ne ide nesto u timu treba mijenjati ocigledno

Mare Basel
Gost
Mare Basel

Zenski rukomet…

djoma
Gost
djoma

Čuš Basel 😂

Rukometas
Gost
Rukometas

Ovo je nasa realnost. Moramo da shvatimo da mi nemamo rep.za medalju poslije bojane, djokice kace… sad je ovo sve za 5-10 mjesta. Kaca ostarala istrosena, krila dobra, golman jedan ne mozes tako na medalju (drugi mlad za ep) milena individualac koji je procitan, jaukovic top, i moze malo despotovic, ovo ostali pokusaji sa andjelom, klikovac, ujkic, grbic….daleko od bilo… Više »

Čapur
Gost
Čapur

Pivoti odlični, vidjet ces ih za koju godinu, jer su sad jos đeca. Milena odlicna, majda savrsena, radicevic moze da da gol iz bilo koje pozicije. Katarina jeste pri zalasku.

Rukometas
Gost
Rukometas

Krila ekstra, pivoti dobri ali rano za medalju, milena nije na srednjeg dobra ne radi nista za ekipu, proba 1 na 1 i sut, nema nista kaca sutne slobodno da djina sutne slobodno, sve je to na silu

Hydra
Gost
Hydra

Nazalost nista neocekivano,vidjelo se da ce biti raspad sistema kad je Slovenija dala 32 gola,prije prvenstva nedelju dana nisu patisali od price da je odbrana kljuc i na kraju nista od toga,iako je drugo poluvrijeme dobro bilo,utakmica se igra 60 minuta.

Čapur
Gost
Čapur

Tezi je poraz od Rus nego ovaj, viđelo se da im je jos u glavama… Nije bila noc golmanki, ko zna sto bi bilo… E sad nema pritiska, male su šanse, pa nek se opuste i pokažu u najboljem svjetlu. Sa ovima sto se ukrstamo, mnogo se lakse moze igrat… Ovamo u grupi dobijes olimpijskog i svjetskog šampiona, e nije… Više »

marius
Gost
marius

Ako im je za utjehu, ni mene nije danasnji dan bio nesto. Cesa godj da sam danas cinijo, kako je na kraj ispalo , bolje da nisam zapocinja.

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

Rusija pa Francuska pa moze li gore? A da moze,ako ih omlati jos Srbija to bi bilo kobno!

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

A i ti ukleti Francuzi,u ovim danima obiljezavanja 100 godisnjice nasli da ih ovako oderu. Mislim da treba uputiti protesnu notu jer je ovo indirektno mjesanje i svrstavanje na jednu stranu.

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

Maknite onu sizofrenu ljankuse Joku iz repke. Kolicina seljankluka i usiljenog patriotizma koji prosipa jednostavno nije gledljiv. Zao mi je zbog ostalih cura koje su dale sve od sebe.

Zoran
Gost
Zoran

Ti patriota nisi sigurno kad tako mislis… Jovanka I Majda su najbolje, Kaca vec odavno nije za reprezentaciju treba mala Malovicka da je mijenja… Zahvalio bih se I gos Racevic. Jaukovic mora da skine jos min 10kg … Zelim da u nastavku dobijemo sve tri utakmice jer to mozemo!!!!

Elita
Gost
Elita

Bjezi blage veze nemas decko joka je kapiten i najbolji strijelac ikad

Novo
Gost
Novo

Nijesmo imali golmana noćas , sve je ulazilo , mnogo tehničkih grešaka i na kraju smo dobro prošli .
Ali , nije kraj svijeta , neka odigraju kako umiju i svašta je moguće !
Dika mi je bila gledati kako naše đevojke pjevaju himnu , BRAVO!

Primorac
Gost
Primorac

🇲🇪 Ajmo zgazit sledece tri!

Guillermo
Gost
Guillermo

Dobro je da je Srbija pobijedila Dansku, i zbog njih, i zbog nas.

Budva
Gost
Budva

Glavu gore djevojke kolko ste medalja uzeli to se ne zaboravlja!

🇷🇸
Gost
🇷🇸

Zato Srbija srusi Dansku i ide sa prvog mjesta ojhaaaa

Pep
Gost
Pep

neko je osvajao medalje,bio prvak evrope a neko se hvali prvim mjestom u grupi…

marius
Gost
marius

A mi cemo njih , ako se dje srijetasmo .

Kontra navoj
Gost
Kontra navoj

Srbija nam tesko moze bit konkurencija za prolazak dalje jer smo mi bolji od vas a Rusija i Francuska da ne govorim .Tako da vam je dzabe sto ste prvi kad vjerovatno cete sledece tri izgubit .Samo ove dvije reprezentacije iz nase grupe mogu bit prepreka jer ni Danska ni Švedska nmg ih igrat s njima .Realnooo!!!!!!!!!!!🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Kotor66
Gost
Kotor66

Prosule su ih….toliko o bukanju i najavama da ce se nesto postic…i uvijek ista prica krece se i najavljuje medalja pa kasnije prosipanje.Hahah Sofro i dalje prica o polu finalu…brat

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Kakva si ti budala. Uzivas u neuspijehu svoje reprezentacije.

nole
Gost
nole

moja nije sigurno, eto je milogorcima.

Max Luburic
Gost
Max Luburic

Cuh li ja dobro da je ova Dembele iz Francuske prosle godine bila 20 dana u Pljevljima😁

badžana
Gost
badžana

Dobro si čuo

Prshnja
Gost
Prshnja

Sto je lijepo biti Srbin i gledat duklje kako gube😀😀😀😀👍😀😀😀🔴🔵⚪️

Putalj
Gost
Putalj

Interesuje me oli gledat’ fudbal protiv južne srBske pokrajine?

vlado
Gost
vlado

navijace protivnas, kosovo je sce srbije

Dimo
Gost
Dimo

Sto nelijepe gledat reprezentaciju Kosova kako pobjeđuje !

Mikely_pg
Gost
Mikely_pg

Imamo li mi golmana danas ?

Jorgovan
Gost
Jorgovan

5 odbrane na citavu utakmicu. Onda se gubi.

Asik
Gost
Asik

Nazalost, utakmica je zavrsena.Jednostavno losa noc, nase su izgorele protiv Rusije.

...
Gost
...

Milena i Kaca nisu ni blizu igracice kakve su bile..bez njih nemamo sto da trazimo..

Navijac
Gost
Navijac

Sve dok ministri i ‘menadzeri’ sastavljaju reprezentaciju- ovako ce da bude.

HN-CG
Gost
HN-CG

Meni suze same teku kada vidim nase rukometasice kako pjevaju himnu,vole i postuju svoju zemlju u kojoj zive.Svaka cast LAVICE

Kotor66
Gost
Kotor66

places li zbog poraza?

NK-CT
Gost
NK-CT

@ HN-CG

Svaka cast za komentar.Dijelim istu emociju.I kada dobijaju i kada gube ,TO SU NASE LAVICE!!!

Max Luburic
Gost
Max Luburic

Nema veze s utakmicom,ali moram da kazem kako je ova Milena ruzna do bola. Da je boli koliko je ruzna ne bi osvitala.

Otac
Gost
Otac

Sram te bilo za takav komentar,ocito nisi otac nii jednog djeteta pa tako bez mozga komentarises ili mrznju prema Crnoj Gori na takav bolestan nacin ispoljavas.A molio bi admina ta ovakve komentare licne prirode koje nemaju veze sa utakmicom ne pustaju.

Max Luburic
Gost
Max Luburic

Auuu,nemoj da si tako nervozan/nervozna, peglaju vas lijepo 😋 A Srbija vodi!

Otac
Gost
Otac

Max,samo jedno nam ne odgovori je si li otac,ocito ti je jako nizak koeficijient i ocito tebi nema pomoci ili ti smeta sto jedna lijepa i zgodna Kaca a vase je gore list pjeva punim glasom “nek je vjecna Crna Gora”.

Max Luburic
Gost
Max Luburic

Kako me nasmija,svaka ti dala😂

Zoran
Gost
Zoran

Max, MAXIMALNO si glup i bezobrazan, sram te bilo

badžana
Gost
badžana

Dajte ljudi postoji li iko ko moze ovu Milenu ostaviti na klupu.Ukopa nas

Uhhhh
Gost
Uhhhh

Hahahahahah taman

Send this to a friend