Rukomet Svjetsko prvenstvo u rukometu

Sjajne Lavice obezbijedile olimpijske kvalifikacije

Najbolje rukometašice Crne Gore obezbijedile su olimpijske kvalifikakcije i tako ispunile cilj koji su postavile uoči Svjetskog prvenstva u Japanu.

“Lavice” su u posljednjem kolu Glavne runde pobijedile selekciju Švedske 26:23 i tako osvojile treće mjesto u grupi II, pa će u petak protiv Srbije igrati za petu pozicijuna planetarnom takmičenju.

Izabranice Pera Johansona odigrale su izvrsno protiv motivisane Švedske, koja je danas imala priliku da eventualnom pobjedom prođe u polufinale i bori se za medalju na Svjetskom prvenstvu.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, u kome su Šveđanke u par navrata vodile i sa tri razlike, “lavice” su u nastavku, na krilima golmanke Marte Batinović, održale čas rukometa svojim rivalkama.

Članica Budućnosti sjajno je branila (zaustavila tri sedmerca, ukupno 14 intervencija), odbrana je bila kao iz najboljih dana, dok su u napadu odgovornost preuzimale Andrea Klikovac i Majda Mehmedović.

Kao plod takve igre, Crna Gora je konstantno bila u rezultatskoj prednosti, pa je na kraju zasluženo upisana i šesta pobjeda na ovom turniru, koja nažalost, nije bila dovoljna da se borimo za odličje, iako smo objektivno, imali kvalitet za tako nešto.

Dakle, u petak protiv Srbije “lavice” igraju meč za prestiž, meč za peto mjesto na Svjetskom šampionatu, ali ono najvažnije je ostvareno – sada s nestrpljenjem čekamo april i borbe za olimpijsku vizu.

Tok utakmice:

Kraj – 26:23 pobjeda Crne Gore, kvalifikacije su osigurane.

59.minut – Fenomenalna Marta Batinović ne dozvoljava Šveđanka da priđu na samo gol minusa. Na drugoj strani, Majda, čini se, stavlja tačku na meč. Vodimo 25:22 uoči finalni 60 sekundi.

58.minut – Smanjuju Šveđanke na 23:21. Dva brza gola te selekcije, prvo nakon izgubljene lopte Radičević, a kasnije i nakon promašaja Mehmedović iz dobre pozicije. Tajm-aut Johansona.

55.minut – Hitamo ka pobjedi, treba izdržati još pet minuta. Golom Đine Jauković, Crna Gora dolazi do kapitalnih 23:19.

50.minut – Pred finiš susreta u Kumamotu, Crna Gora vodi 20:18. Raičević je imala zicer da našem timu donese i četiri gola prednosti, ali je Iden intervenisala.

45.minut – Ne ispuštamo prednost, ona varira od gola do tri. Nakratko su nas sustigle Šveđanke, ali Majda pogađa za visokih 19:16.

40.minut – Dominiraju Crnogorke i malo fali da prelome ovaj duel. U dva navrata “lavice” su imale +3, trenutno je 17:15, s tim što Šveđanke uz mnogo muke daju golove.

35.minut – Crna Gora prvi put na utakmici dolazi do dva gola prednosti. Rezultat je 15:13, ali igramo sada sa igračicom manje zbog isključenja Klikovac.

Poluvrijeme: Na polovini meča u Kumamotu rezultat je izjednačen – 12:12. Zanimljiv duel, nema ishitrenih napada, očito ulog čini svoje. Šveđanke su postigle tek jedan gol iz kontranapada, a znamo da je to njihovo najjače oružje. Crna Gora je u dva navrata gubila sa tri gola razlike, ali je smogla snage da do odmora anulira minus.

25.minut – Hvataju Crnogorke priključak, trenutno je 11:10 za Švedsku. Klikovac dobra u napadu, naš gol već neko vrijeme čuva Batinović, koja je stigla da “skine” i jedan sedmerac.

20.minut – Dva gola prednost ima Švedska (9:7), maločas je bilo i +3. “Lavice” su konačno prekinule post u napadu, nakon više od sedam minuta Radičević je iz sedmerca matirala Iden.

15.minut – Polovina prvog poluvremena, Švedska vodi 7:6. Crna Gora ima problema sa pivotkinjom Blom, koja se odlično snalazi na crti i već tri puta je matirala Rajčić. Naše se u ovim trenucima ispucavaju sa devet metara, ali Iden čita te šuteve.

10.minut – Crna Gora je preokrenula rezultat, ali zasad gledamo egal meč. Neriješeno je, 4:4. Majda je već dva puta tresla mrežu rivalki, stigao je i gol Klikovac.

5.minut – Nakon dva brzo primljena gola, Crna Gora je stegla odbranu i stigla do izjednačenja 2:2. Jauković i Mehmedović se se upisale u listu strijelaca.

Obje selekcije s velikom dozom motiva ulaze u ovaj duel – “lavice” bi pobjedom osigurale kvalifikacije za Olimpijske igre, dok bi Švedska u slučaju trijumfa prošla u polufinale i borila se za medalju.

“Lavice” su u dosadašnjem dijelu turnira odigrale sedam mečeva i ostvarile pet pobjeda. Poražene su nesrećno od Španije i juče od moćne Rusije.

Isti učinak ostvarile su i Šveđanke.

U ranije odigranim mečevima ove grupe, Rusija je deklasirala Španiju, a Japan selekciju Rumunije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
So & Tekila
Gost
So & Tekila

Je li moguće da đevojka kao Jovanka Radičević nije udata

Bojsi
Gost
Bojsi

Kakve to veze ima s rukometom 🙂

Dragan
Gost
Dragan

Bravo za nase lavice dokazale ste sve da se borite srcem za crnu goru

Zeta zemlja!!!
Gost
Zeta zemlja!!!

Volim vas lavice volim vas!!!!! Vi dizete ove crnogorce iz ponora vi nam dajete nadu u bolje sjutra vi ste nase zlatne lavice! A sad srbiju da dobijemo i jos vise cemo biti zadnovoljni!!!! Ne zato sto mrzim srbiju vec zato jer je to uspjeh zemlja sa 600000 stanovnika da dobije zemlju sa 9 000 000 stanovnika!!! E to se… Više »

Ukrajinac
Gost
Ukrajinac

Sad samo treba poniziti i deklasirati Srbiju.Oni su uvijek bili naše mušterije.

Mira
Gost
Mira

Navijam za moje LAVICE a jadno je to nekog ponizavati to rade komleksasi i nista karakteri od ljudi

Kaća
Gost
Kaća

E viva Montenegro !!!

Baroso
Gost
Baroso

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏 bravo macke

Jelena
Gost
Jelena

Volim vas kakav god bio rezultat! ❤️

Bhf
Gost
Bhf

Svaka čast lavice

Boka
Gost
Boka

Bravo crnogorke, zasluzile ste postovanje i hvala vam sto unosile radost u nasim domovima.

Tip Top
Gost
Tip Top

Sve pohvale za Batinovic.Svaka cast.

Nik
Gost
Nik

Samo još da oladimo Srbiju.

So & Tekila
Gost
So & Tekila

Od srpskih sportista jedino su rukometašice prema nama ok.

Sijekuje
Gost
Sijekuje

Ljepote ljepote!!!! Bravoooi

Lik
Gost
Lik

Samo 2 sekunde protiv Spanije su nam falile za polufinale, a relano bolji smo od njih.

Janko
Gost
Janko

Steta. Velika steta. Za polufinla je samo trebalo malo protiv Spanije kojoj sad pada forma ocigledno i mi bi zato realno mnogo bolje igrali u tom polufinalu.

hm1
Gost
hm1

Vijesti na aparatima !!!
Tako se bori za grb!

MMM
Gost
MMM

Vijesti su danas na udarsnoj sportskoj stranici objavile sramotan tekst o nasim rukometasicama.

Djole
Gost
Djole

Prelomite vise jednom u tim vasim glavama i srcima i pohvalite Maidu Mehmedovic. Nemoj te i vi kao Komentator na RTCG kad je bila dodela za najbolju igracicu on u tom momentu da je mogao kako da prica o politickoj situaciji to bi uradio samo da ne pomene ime Maide Mehmedovic. Sramota!!!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Majda je i protiv Japana odlučila utakmicu. Generalno. najbolja naša igračica na ovom prvenstvu. Vrhunski pripremljena ekipa, koja je i pored katastrofalne forme Milene i Đine, za jedan go ispuštila polufinale. Milenaposlije pauze nije uspjela da se pripremi ali smo viđeli da ova ekipa sa lavoskim srcem mnogo može.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Не знам о чему се ради, мени је Мајда најдража играчица у репрезентацији. Ако случајно чита велики поздрав за њу и саиграчице.

Istina
Gost
Istina

ziva istina, ako ne mogu od bruke da hvale Kneževićku, ne daj bože da ukažu na njene greške i ponašanje, onda nema drugih…

MMM
Gost
MMM

Majda je zlato nas ekipe, svaki komentar je suvisan. Nijesam razumio komentar pod Djole.

m🍹n☀e
Gost
m🍹n☀e

Brate, Majdu uvjek svi pohvale, svi je volimo jer je zaslužila.

Mira
Gost
Mira

Bravo MAJDA slazem se

Andjela
Gost
Andjela

Bravo, sto drugi reci, vec znamo kojim zarom igrate i sa koliko ponosna nosite dres voljene domovine.🇲🇪
Volimo vas lavice a i Pera sa vama!🥰🤭

Reporter
Gost
Reporter

Sudijska greška ih košta borbe zs medalju.

Gigi
Gost
Gigi

Posle ovog prvenstva mileni se treba zahvalit.I da zavrsi vise sa reprezentacijom.Igrcica koja nas je medalje kostala itd itd.

navijač
Gost
navijač

to Šofru se ne može dokazat iako on to zna i vidi…slična sudbina čeka i Budućnost ako se nastavi po starom…..

MMM
Gost
MMM

Ne bih se slozio, svi uspjesi Buducnosti i nase reprezentacije su vezani za Milenu Knezevic. Niko ne moze igrati 60 minuta u danasnjem rukometu u istom ritmu.

Gigi
Gost
Gigi

Spanija kako smo propustili.Inace bi medalju uzeli 100%

Istina
Gost
Istina

zbog dvije sekunde

DECART
Gost
DECART

SVAKA CAST, ODLICAN REZULTAT ..NA KRAJU BITI 5 . ILI 6. NA SVIJETU ZASLUZUJE SAMO CESTITKE..OSTAJE ZAL ZA UTAKMICU SA SPANIJOM, MOZDA BI SE MOGLO I NESTO VISE, KO ZNA..UVIJEK PODRSKA I HVALA VAM !!!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Наклон до пода! Бојао сам се да неће моћи против Швеђанки али су ме на најљепши начин разувјериле. Очигледно је да имају квалитета да добију сваког па и братску Србију у петак.

Risto smeće
Gost
Risto smeće

Bratsku?!?

Tokio
Gost
Tokio

Samo nam treba dobar novi srednji bek i idemo po medalju u Tokio…sve ostalo je posloženo, svaka pozicija pokrivena…ako treba naći dobrog igrača i van Crne Gore, dati pasoš….ima dosta skandinavki koje igraju moderan rukomet ….

Mne. cg
Gost
Mne. cg

Eviva montenegro!!!

Mne. cg
Gost
Mne. cg

Bravo lavice. jos jednom ste pokazale veliku zelju igru pozrtvovanost svaka cast

Veliki mali
Gost
Veliki mali

Bravo djevojke!

Housel
Gost
Housel

Bravo za Crnu Goru, bravo za Srbiju, treba da budemo ponosni na nase djevojke!

Milicajac
Gost
Milicajac

Bravo svaka vam cast! Kad su nam golmabke na nivou onda niko nema sanse protiv nas !!!

Sandra Cetinje
Gost
Sandra Cetinje

Da nije Milena izgubila utakmicu sa Spanijom,igrale bi polufinale!I mozda osvojile medalju,a mozda i ne bi,ali ostaje veliki zal za pobjedom u utakmici protiv Spanije!

Mrgud
Gost
Mrgud

Bravo!

Kotor
Gost
Kotor

Steta za utakmicu sa Sanijom. Mislim da smo iza Rusije i Norveske treca ekipa po kvalitetu na ovom takmicenju. Rusija je danas Spaniju prosula 10 razlike mi smo se sa Rusijom drzali do zadnjih 5 minuta. Ocekujemo medalju u Tokiju na Olimpijadi. Srecno djevojke vi ste ponos Crne Gore.

m🍹n☀e
Gost
m🍹n☀e

…. niđe nebo nije plavo ….
Kraljice naše !!!

Xyz
Gost
Xyz

E greote

Prč
Gost
Prč

Bravo djevojke!

Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Koje njihove olimoijske igre?? Nikad ništa od njih,njima su plafon igre malih zemalja,a velika takmičenja su za njih prevelik zalogaj. Nadam se da će izgubit na tom kvalifikacionom turniru i da neće da idu tamo de ne prioadaju,da počinemo od njih malo.

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Da je vječna CRNA GORA 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤️❤️❤️❤️❤️🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤️❤️❤️❤️❤️🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪!!!

Titograd
Gost
Titograd

A sad da zgazimo srbiju!!! To nam je zlatna medalja!!!

POJK
Gost
POJK

Bravo lavice, pa da pobijedite Srbiju u sestrinskoj utakmici.

stari navijač
Gost
stari navijač

Da pobijede u utakmici!!!!

Samo Crna Gora
Gost
Samo Crna Gora

Pobijedite u utakmici!! Pusti mi komentar admine, sto je problem.

POJK
Gost
POJK

Utakmici!!! What is the problem? “Sestrinskoj” to je pridjev sa značenjem za djevojke kao dobronamjeran, prijatan, profinjen, fin, doličan, pristojan, ugodan, kulturan, uljudan, milostiv, kavaljerski, lepih manira, divan, kvalitetan, nesebičan, dobro vaspitan, galantan.

Bojsi
Gost
Bojsi

Bravo.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Dozivjesmo i to da sudije navijaju za nas protiv svedske a sve ne bi li ucinjeli spaniji!!! pustite ih namjerno lavice!!

Catania
Gost
Catania

Ubjedllivo ali bas najgora Milena definitivno

Tip Top
Gost
Tip Top

Ziva istina.Da nije igrala jos bi bolje prosli.

Mne. cg
Gost
Mne. cg

Da da nije. igrala onsko u petak sa spanijom. 23-19 i lopta za. nas. igrali bi u polufinalu

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

cijenim da je ovaj johanson zavrsio crnogorsku avanturu i da je vakat da ide doma.. previse mu je sunce jako ovdje..

Xyz
Gost
Xyz

Ajmooooo Sweden!

Bojsi
Gost
Bojsi

Zasto neko u jednoj uvijek slobodnoj i nezavisnoj zemlji, gdje se nikada lanci nijesu ljubili, postaje potudjenik. Da voli tudju zemlju a mrzi svoju zemlju.

Bijela
Gost
Bijela

Kao da je ovaj komentar od onoga Radunovica iz DF koji neki dan u skupstini otvoreno rece “dosta je favorizovanja lavica” stid ga bilo, ali mu ne smetaju brancini na Hvaru.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Xyz
Gost
Xyz

Tako je brate da je vjecno i nezavisno Kosovo i Sandzak!

bobo
Gost
bobo

a kad ide neka ide I nezavisna srpska Boka I stara Herzegovina I nezavisna pljevlja

Bokelj
Gost
Bokelj

Da ne places za Austrougarima ili Mlecicima, mozda ili iza Srbskim carem Dusanom cije carstvo je trajalo Sedam godima i osam mjeseci prije sedam vjekova.

Basketaš 3 x3
Gost
Basketaš 3 x3

Xyz ako si ćifša ili musliman ok ako si pravoslavac onda si mega idiot i kreten

POJK
Gost
POJK

Ko god da je treba mu dati bananu i njemu i mnogima njemu slicnih sa druge strane.

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Zato Bojsi sto su tako vaspitani. Iz kuce sve izlazi.Sve.

Sitting Bull
Gost
Sitting Bull

Crknite dusmani !!!

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Evo ti k…. Naprijed naše ZLATNE LAVICE🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪!

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

slusam ove novinare sto komentarisu ovaj prenos kako se loze na golove nasih a svi znamo da ce pobijediti svedska tj da cemo ih pustiti da idu u polufinale.. ipak je tu johanson da prevagne a mi cemo kvalifikacije za OI trazit nedje drugo.. jos kad rusiju izbace ostaje jedno prazno mjesto!!

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

iz 1-2 kvota 8

Gundogan
Gost
Gundogan

Sad uzmi 2€ od roditelja , plati dojč ,uplati 0.50€ na kladionicu i raspredaj sa istomisljenicima ove besmislene zaludnicke priče 😃😉🙉

Đorđije
Gost
Đorđije

Sta bi?

hdz
Gost
hdz

Ubo si ga brale

Vuko
Gost
Vuko

Stidi se tog imena u nicku!

Titograd
Gost
Titograd

Ti si moja prva ljubav,
CRNA GORO volim teeee!!!!

Ivan Bulić
Gost
Ivan Bulić

Srećno, Crnogorke!

💞💞💞
Gost
💞💞💞

Idemoooooo

Komita
Gost
Komita

Bravo LAVICE bravo CRNOGORKE bravo BATINOVIC,,!!!!!

Send this to a friend