Rukomet Evropsko prvenstvo u rukometu

Lavovi 30 minuta mučili Hrvate, pa posustali u nastavku

Rukometna reprezentacija Crne Gore porazom je započela peti nastup na Evropskim šampionatima.

“Lavovi” su u prvom kolu grupe A u Gracu izgubili od favorizovane Hrvatske rezultatom 27:21.

Izabranici Zorana Roganovića fantastično su igrali u prvom dijelu susreta i bili bolji rival. Čvrstom odbranom i strpljivim napadom, uz mali broj tehničkih grešaka, Crnogorci su na odmor otišli sa golom prednosti (13:12).

Nažalost, taj ritam naš nacionalni tim nije zadržao u nastavku meča. Hrvati su maksimalno zatvorili prilaz golu, Domagoj Duvnjak je u tom segmentu odigrao važnu ulogu, a u napadu je rešetao Cindrić.

Razigrali su se i njegovi saigrači, pa “lavovi” nisu imali ni najmanju šansu da izvuku povoljan ishod na otvaranju prvenstva.

Nemanja Grbović je bio naš najefikasniji igrač sa šest golova, dok se kod Hrvata, sa istim učinkom, izdvojio Cindrić.

Crna Gora za dva dana, u terminu od 18.15, igra protiv Srbije koja je danas izgubila od Bjelorusije 35:30.

Tok utakmice:

Kraj – 21:27, Slabo izdanje naše reprezentacije u drugom dijelu, upisali smo poraz na otvaranju EP.

55.minut – 19:26, riješen je duel u Gracu. Hrvatska stiže do nedostižnih +7.

50.minut – 17:23, Marić pa Mandić. Hrvatska ide ka pobjedi, “lavovi” u sve težoj situaciji. Minut odmora zatražio je Roganović, pokušaće da razmrda svoje izabranike.

45.minut – 16:21, potpuno su se odlijepili Hrvati, iskoristili su isključenje Radovića, vezali dva gola i sada imaju lagodnih +5.

40.minut – 15:18, potpuno su se razigrali puleni Lina Červara, Cindrić je posebno raspoložen u napadu. Odbrana Crne Gore zasad ne uspijeva da odrađuje posao nalik onom iz prvog poluvremena.

35.minut – 14:15, nešto bolji start drugog dijela selekcije Hrvatske. Naši su teško nalazili rješenja u napadu, što se odmah odrazilo na rezultat.

Poluvrijeme – 13:12, sjajna igra “lavova” u završnici prvog dijela – napravili su momci Zorana Roganovića seriju 4:0, došli do +2, da bi u posljednjoj sekundi smanjio Marić. Svi igrači zaslužuju čestitke, igraju hrabro i nadahnuto, pa se nadamo da ćemo istovjetan pristup gledati i u nastavku. Grbović je dao četiri, Lipovina tri gola. 

foto: Luka Stanzl/PIXSELL

25.minut – 9:11, mladi Bakić je iz teške pozicije izjednačio rezultat, ali Hrvati postižu dva vezana pogotka i drugi put na meču dolaze do nešto opipljivije prednosti.

20.minut – 8:9, uspjeli su Hrvati u jednom momentu da steknu +2, ali je Lipovina ispalio projektil i smanjio na gol minusa. Crna Gora zasad odlično parira velikom favoritu.

15.minut – 6:6, velika borba i dalje u Gracu, velika energija prisutna je kod naše selekcije, posebno u odbrani. Grbović je svojim drugim pogtkom donio novo izjednačenje.

10.minut – 3:4, poveli su “lavovi” 3:1, ali je uslijedila serija golova Hrvata koji se oslanjaju na udarce sa devet metara, prednjače Duvnjak i Stepančić. Cindrić se iz kontre postarao za preokret.

5. minut – 1:1, Crna Gora je izuzetno čvrsto počela duel u Gracu i prvi gol primila na isteku petog minuta u situaciji sa igračem manje. Prethodno je Grbović matirao Šega.

“Lavovi” protiv teškog protivnika otvaraju peti nastup na šampionatima Starog kontinenta, na kojem dosad nisu ostvarili nijednu pobjedu.

Selektor Zoran Roganović imao je problema u pripremi ovog duela, jer su zbog povredekući ostali Nebojša Simović i Marko Vujović, a u posljednjem momentu, za večerašnji meč, otpao je i Miloš Božović.

Na premijeri grupe A selekcija Bjelorusije savladala je Srbiju 35:30.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miko
Gost
Miko

Kauboji ukrotili lavove……

pravda
Gost
pravda

sport a ne politika..dokle vise..

Pjer
Gost
Pjer

Ma pustili ih 100 posto

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

koliko su vise oni hvalospjevi prije utakmica timova sa ovih prostora jedni prema drugim providni to je strasno.. 1-2 kvota 24 mislim da sam je samo ja odigrao, ista je fora bila pred utakmicu kosarka buducnost partizan.. identicna!! 2-1 dodje i to pogodih!! a zasto ne uzet pare kad smo svi znali da nam je ovo samo malo jaci trening… Više »

Budva
Gost
Budva

Bjelorusia prejaka, ali uspjeh bi bila i pobjeda protiv Srbie.. Prva u istoriji na EP

Zarko
Gost
Zarko

G Djukanovic da vodi izbornu noc i DPS bi izgubio, kakva malercina’

Davor
Gost
Davor

50 komentara a nijedan o rukometu. Samo o CG , Srbiji, Hrvatskoj… vama je svaka vest , na bilo koju temu , samo povod da pricate o Srbiji i Srbima. Nista o sportu. Ima li negde srama? Ima li granice vasoj mrznji?

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ovo je bila utakmica Cg reprezentacije, a ti ajde na B92 da komentarises Srbija-Bjelorusija. Nasi se komentari tamo ne objavljuju, jer je totalna cenzura.

Davor
Gost
Davor

Pa idi na b92 i pogledaj komentare. Tamo niko ne pominje ni CG ni Hrvatsku. Kritikuju reprezentaciju Srbije i nenog selektora.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ici cu tamo đe mi je volja. Vaš je problem što uporno mislite da možete da nekome nešto naređujete, a niko vas ni za šta ne pita i potpuno ste nebitni. Naviknite se na to.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

E vala kad se ti nađe da nam zamjeriš. Ko o čemu, Srbi o poštenju.

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Каква параноја, одређене јадне особе (које се игром случаја изјашњавају као Срби) пљувају државу у којој живе, Црну Гору, и по теби треба да им аплаудирамо?!!
Скитају по регионалним порталима и лијече фрустрације, болест.

Miko
Gost
Miko

A ne cirilicom Sarove!

Haris
Gost
Haris

lavovi ahahahahhahahaahahahhahahahah

Namcor
Gost
Namcor

Najaci je komentator Djukanovic. Tipa moralo je bolje, popustila je koncentracija. Losa odbrana. Nisu se trudili dovoljno. Na zalost mislim da nemamo desnjaka koji mogu sutirati spolja. Sevaljevic, Andjelic, S Vujovic nemaju sutersku moc. I Hrvati su se dali na nase desne bekova igrace koji sutiraju lijevom rukom. Vidjeli da im od tuda prijeti veca opasnost. Nema sto momci su… Više »

Ragnar
Gost
Ragnar

Nije ovo lose bilo, fali nam par igraca. Samo kad bi ove pipunove otresli dosta bi mi bilo!

Miko
Gost
Miko

Sjecam te se iz Vijesti ,zivis u inostranstvu i imas bolesno dijete ,ajde mani se politike ,zar ti nije jada dosta u kuci.Zapitaj se da li ti je mrznja promijenila sudbinu i da li bio bolji covjek da ne mrzis sve sto ima srpski predznak.

Marko
Gost
Marko

Hrvari ce Srbiju pobijediti 10 ili 15 razlike. Bice veselo.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

i mi 5-6…. taman da ih ispratimo napunjene sa prvenstva da ne mogu ponijet..

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Četiri kola je moj juventus.

Eto tako
Gost
Eto tako

Slaba reprezentacija.Znalo se da ce biti porazeni, samo je pitanje bilo sa kojim rezultatom. Ako je nekome lakse ni Srbiju nije bolja. Mec over svijetu selekcije ce I odrediti ko ce biti fenjeras u grupi.

MajskaCrna Gora
Gost
MajskaCrna Gora

Kakvo je uzivanje cuti nasu himnu i najljepsu zastavu viđeti kako se vijori ponosno, na Evropskom prvenstvu. Taj osjecaj ne bih dao ni za šta na svijetu. Sav se najezim. Kad one momčine crnogorske zapoju. Pa nek gube svako po 10 razlike, meni to ništa ne smeta, kad za svoju drzavu se bore. Milina.

Zagi
Gost
Zagi

Bravo prijatelju, tako se govori i voli domovina.Veliko poštovanje, pozdrav i simpatije svim Crnogorcima iz Zagreba!

Ana
Gost
Ana

Odličan komentar. Razmisljam samo, koliko su bolesni oni koji na ovakav komentar lupaju minuse.

VOJVODA MIRKO
Gost
VOJVODA MIRKO

trebalo bi zatrazit pojacane mjere da ne pokusaju da nam je zapale ova srbadija na VR’ sale!! njima ne vjerujem ni kad spavaju!!

Mrgud
Gost
Mrgud

Cemu takvi komentari na stranici sporta? Sto ste toliko iskomleksirani kad je Srbija u pitanju. ? Prelistajte malo sportske.portale u Srbiji Vas niko ne komentarise kao da ine igraju protiv Vas.Mozda bi Srbija trebala da zatrazi dodatno obezbedjenje jer CG je naucila svojatat i sto joj pripada i sto ne pripada.. Mozda zakonski uredite da je reprezentacija Vasa a ne… Više »

badžana
Gost
badžana

Upravo to, koliko lazu, ja im više ne vjerujem ni istinu kad pričaju.

Mario HR
Gost
Mario HR

Mislim da je pošteno pobjedila HR,a Crnoj Gori svaka čast za borbenost,bili ste bas dobri,borite se lavovski za svoju zemlju,respect

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Apsolutno Mario. Nama ostaje borba sa Srbijom koja je na našem nivou i Bjelorusijom za koju mislim da je za nijansu kvalitetnija. Hrvatskoj puno sreće, mislim da će joj trebati, jer je manje kvalitetna nego na prethodnim prvenstvima, po mom sudu.

Drale
Gost
Drale

Biće to dobro, razlika u kvalitetu je evidentna, ipak su Cindric i Duvnjak svjetska klasa. Sa Srbima i Bjelorusima bi trebalo da bude neizvjesno.

Realno
Gost
Realno

Ne kontam sto mi admin brise komentar, koji je sasvim normalne sadrzine. Ali dobro, ako ti to lijeci komplekse, halalicu ti svaki komentar 😉

Bora Bora
Gost
Bora Bora

Mi pojma nemamo..puno oricamo a nista ne radimo.

Miki
Gost
Miki

Govori u svoje ime.

Janko Ct
Gost
Janko Ct

Mene samo interesuje da u subotu veče ove krtolane dobijemo.

Janko
Gost
Janko

Bravo momci, ipak su Hrvati prejaki, biće bolje u subotu naveče.

Tomos
Gost
Tomos

Lavovi, Labice, Sololovi, Ajkule, Pirane… Ko smišlja ove nazive…

Srbin BA
Gost
Srbin BA

Bravo hrvati. Kosovo je Srbija.

PodgoricaCg
Gost
PodgoricaCg

Tipičan si Srbin, “neobavešten”, pa da te updatujem. Republika Kosovo nezavisna drzava. Crna Gora, članica NATO. A stupio na snagu Zakon o slobodi vjeroispovjesti. Laka ti noć.

VOJVODA MIRKO
Gost
VOJVODA MIRKO

update na update!! :-)) U Vukovar se cirilicom nikad nece pisati i mi zajedno sa hrvatima slavimo OLUJU!!!

Mile
Gost
Mile

Mici jadan cim se dicis …cuj clanica Nato..iii?

Mirkisa
Gost
Mirkisa

Haahahahahaha oluja se sprema 😂😂 A sto radite srbalji stvarno ste i sebe prevazisli.

Boki
Gost
Boki

Jws, kao sto je i Knin isto. Ahahaha.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Otkrovenje po Jovanu ,samo što nije….

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Jeste li u istoj drzavi sa Rusijom i Bjelorusijom? Isto vam je onda ali Bjelorusima nije.

badžana
Gost
badžana

E to prvo cestitka protivniku na pobjedi a zo drugo za Kosovo…danjaj ti

Veliki mali
Gost
Veliki mali

Za nas ste heroji!
Valjda će i vaterpolisti početi pjevati himnu!

Mirkisa
Gost
Mirkisa

A okle,Gojkovic zakleti srbin.

Ragnar
Gost
Ragnar

Ne dirajte Vlada, malo li je napravio za Crnu goru. Kamo lijepe srece da je svaki Srbin u CG takav!

Mirkisa
Gost
Mirkisa

Sto se Gojkovica tice stvatno je dosta napravio,ali za otkaz,6,7,8 i 10 mjesto.

aaaaaa
Gost
aaaaaa

izgubise od brace hrvataaa :(((( hahahaha

Tuborg
Gost
Tuborg

I vi jos grdje od brace bjelorusa aaaaaahahagaha

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Kalabicu rdjo nevaljala
Fakmajstore Aleksandra Kralja

Scepan Mijuskovic

PG_man
Gost
PG_man

Bravo momci za borbu i pozrtvovanje, kvalitet na strani komšija.

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Bjelisi 100 miliona eura je plaćeno rušenje. ………

Bnjj
Gost
Bnjj

Nas 28 posto Srba slavimo pobjedu Hrvatske.

Petar
Gost
Petar

Vama odavno u glavu dobro nije.

ivan
Gost
ivan

ahahahaha mi slavimo sa braćom Crnogorcima zar nevidiš

Belorus
Gost
Belorus

Kako prodje Srbija zna li ko?

Miki Pg
Gost
Miki Pg

Dobro je prošla, kako će prekśutra.

badžana
Gost
badžana

Sledece evropsko prvenstvo derbi CG Kosovo, za koga ces tada navijati?

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

Bnjj, prdonjice,
Slavite vi procenti pobjedu Hrvatske, Drzave koja je na traktorima protjerala 200 hiljada Srba iz tzv. Krajine.
Vjeruj mi da svaki časni Crnogorac slavi svaki poraz Srbije, a tih poraza je sve vise.
Hvala Svevišnjem sto nijesam Srbin !!!

Ma dje
Gost
Ma dje

Ovaj tim je za jedno poluvrijeme i odma da se zavrsi utakmica 🙂

Haris
Gost
Haris

naprijed braco hrvati

Lakojetako
Gost
Lakojetako

Bravo za Himnu, vec ste pobjednici. Zivjeli

Titograd
Gost
Titograd

Ti si moja prva ljubav, Crna Goro volim te!

Lscg
Gost
Lscg

EWIWA

Lscg
Gost
Lscg

Bravo momci,samo jako,do pobjede.A ovi vjernici,što mrze na blage dane,treći dan božić a,srbijanci vjernici…DA JE VJEČNA C. G. 👆

Slavonac
Gost
Slavonac

Susjedi ako na pobijedite nista od EU do 2055. Pozdrav.

Lavica
Gost
Lavica

SREĆNO LAVOVI SAMO 💪💪💪💪💪
🍀🇲🇪🍀🇲🇪🍀🇲🇪🍀🇲🇪🍀🇲🇪🍀🇲🇪🍀🇲🇪

Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Šta god da bude,igramo vrhunski i momci se bore kao lavovi za svoju reprezentaciju!! Oni su za mene već pobjednici. Gledanje kako pjevaju himnu i kako se bore,to je neprocjenjivo!!

Aka
Gost
Aka

Tacno tako!

MajskaCrna Gora
Gost
MajskaCrna Gora

Kako god se završila utakmica, bravo momci. Samo hrabro do kraja, pa šta bude.

Dragan
Gost
Dragan

Vuko Borozan na aparate posle prvog poluvremena.

Njegos
Gost
Njegos

Cetinje slavi Crna Gora do pobjjede

🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Ajmo crna gorooo🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Novljanin CG
Gost
Novljanin CG

Svaka cast Pljevljaci na divnom velikom transparentu,ususkan medju dobrim komsijama.Nek je vjecna Crna Gora.

Ragnar
Gost
Ragnar

I ja sam se odusevio, bas mi je puno srce bilo, komsijama srecno protiv pipuna i mandica!

Garfild
Gost
Garfild

Večeras,samo da ne prođemo kao Indijanci.
Sa Bjelorusijom imamo šanse.
Srbiju gazimo kao plitak potok.

Send this to a friend