Rukomet

Veliko iskustvo za mladost Budućnosti

Budućnost je očekivala težak meč protiv Rostova, iako je i taj tim suočen sa problemima zbog povreda, a mlade igračice bile su na željenom nivou u većem dijelu meča, kazao je trener Dragan Adžić nakon poraza (23:20) u petom kolu glavne runde Lige šampiona.

Adžić je istakao da ruski tim u svom sastavu ima osvajače zlatne medalje na Olimpijskim igrama, a vjeruje da je ovaj duel bio veliko iskustvo za mlađe igračice pred četvrtfinale.

“Očekivali smo vrlo kvalitetan Rostov, bez obzira na probleme koje ima. Tako je uvijek kada igramo protiv tima koji sa klupe predvodi Ambros Martin. Ovo je fenomenalno iskustvo za mlađe igračice, u dobrom dijelu meča bili smo na željenom nivou protiv vrlo jakog sastava Rostova u kojem su igračice koje su osvajale zlato na Olimpijskim igrama. Ovo je veliko iskustvo pred četvrtfinale i vjerujem da će nam to koristiti, uz nadam se oporavak makar Đurđine Jauković. Situacija sa Milenom Raičević će, s druge strane, biti poznata za nekoliko dana”, kazao je Adžić.

Rostov je u Podgorici osigurao drugo mjesto u grupi što mu donosi i prednost domaćeg terena u revanšu četvrtfinala, koje se igra u aprilu.

“Velika pobjeda za nas i to više zbog dva osvojena boda, nego zbog činjenice da smo potvrdili drugo mjesto u grupi. Nije bilo teško da se pripremimo za gostovanje u Podgorici nakon teškog poraza od Meca pred našim navijačima, ali radili smo na svim aspektima i na prihološkoj pripremi ekipe. Budućnost se uvijek bori do kraja, to im je jednostavno u krvi, znali smo da će biti tako iako su im nedostajale važne igračice. Čestitam mojim igračicama na pobjedi i Budućnosti na odličnom izdanju”, kazao je trener ruskog tima Ambros Martin.

Send this to a friend