Rukomet

ŽRK Zeta novi prvoligaš: Ponosni, srećni i zahvalni Rukometnom savezu

Za klub koji uvijek ima visoke ambicije i ciljeve, odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore da proširi SBBet Prvu žensku ligu je veoma značajna, jer će omogućiti bolje uslove za rad i napredak svim članovima, kaže predsjednica i trener ŽRK Zeta Bobana Krstović u razgovoru za zvanični sajt Saveza.

Uz zahvalnost Savezu na čelu sa predsjednikom Petrom Kapisodom, na mogućnosti da se klub takmiči u najvišem rangu, Krstović ističe da će Zeta kao jedna od najmlađih ekipa u ligi, nastojati da bude konkurentna i zadrži mjesto u elitnom rangu.

Šta za Vaš klub znači odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore da nakon proširenja Prve lige, postanete član najvišeg ranga takmičenja?

– S obzirom na to da smo jedini ženski klub u Zeti, veoma nas raduje činjenica da smo postali član najvišeg ranga takmičenja. Opšte poznato je da smo klub koji sebi postavlja visoke ambicije i ciljeve, s toga smo željeli da idemo na veći nivo, koji će nam omogućiti da članovima pružimo što bolje uslove za rad i napredak. Neizmjernu zahvalnost dugujemo Rukometnom savezu na čelu sa predsjednikom Petrom Kapisodom.

Koliko je navedena odluka UO RSCG značajna za razvoj igrača i rukometa u Vašem gradu?

– Za nas je navedena odluka UO izuzetno značajna, jer će nam omogućiti da širimo bazu i radimo na popularizaciji rukometa. Ono što je najvažnije, kao što sam i navela, jeste da omogućimo našim članovima bolje uslove za rad, razvoj i napredak kroz igru.

Kakve su ambicije kluba u predstojećoj sezoni?

– S obzirom na to da smo jedna od najmlađih ekipa koja će igrati u najvišem rangu, trudićemo se da budemo konkurentni i zadržimo mjesto u elitnom rangu. Trenutno je jako nezahvalno govoriti o nekim većim ciljevima, iako ih potajno uvijek svi imamo, ali ono što je veoma značajno jeste da su naše ambicije u skladu sa mogućnostima. Ono što možemo da obećamo jeste da ćemo se maksimalno truditi da opravdamo ulogu prvoligaša, a vjerujem da ćemo kroz utakmice biti sve bolji i sticati neophodno iskustvo.

Tags
Send this to a friend