Tenis

Djevojčica koja je pokorila Njujork

Kao vrlo mala počela je da se bavi tenisom, a sa 20 godina ispunila je snove. Igrala je protiv najveće svih vremena, protiv svog idola i pokorila Veliku jabuku. Naomi Osaka nova je kraljica Us opena. Nevjerovatna Japanka, koja ima američki pasoš, je deklasirala Serenu Vilijams u finalu posljednjeg Gren slema u sezoni za prvu veliku titulu u karijeri.

Iako je u subotu veče na stadionu Artur Eš viđeno pravo svjetsko čudo, u prvi plan se stavlja nevjerovatno ponašanje iskusne Amerikanke. Serena je zbog nesmotrenosti trenera Patrika Muratoglua ostala bez poena, pa onda i gema u prelomnim trenucima duela. Uslijedilo je urlanje i rasprava sa sudijom. Međutim, ništa nije moglo da pokvari perfektno izdanje Osake.

“Kada izađem na teren, ja nijesam Serenin fan, već sam teniserka koja igra sa drugom teniserkom”, rekla je nakon meča Osaka i osvrnula se na idola.
“Znam da je žarko željela taj 24. Gren slem, pa cijeli Njujork je u njenim reklamama. Kada sam bila mala zaista sam sanjala da budem kao ona, imala sam i cijelu njenu opremu, imitirala sam je… Ali, kada sam j e zagrlila na mreži nakon završetka finala osjetila sam se ponovo kao ta djevojčica.”

Naomi je zavoljala bijeli sport uz stariju sestru Meri, a obje su trenirale pod budnim okom oca Leonarda. Njeni roditelji (majka Tanaki iz Japana i otac sa Haitija) su se vrlo brzo nakon njenog rođenja preselili u SAD. Međutim, Osaka priznaje da je Amerikanka.

“Obožavam Japan i uvijek mi je žao kada moram da ga napustim. Ali, ne mogu reći da se tamo osjećam kao kod kuće, već kao na nekom divnom odmoru sa kojeg nikada ne želim da odem,” zaključila je Osaka.

Nova era u ženskom tenisu je počela…

Send this to a friend