Tenis

Đoković i korona-skandal u Zadru na naslovnicama CNN-a, BBC-a, Guardijana, Rojtersa…

Srpski teniser Novak Đoković potvrdio je da je pozitivan na koronavirus nakon što je igrao na humanitarnom turniru Adria Tour u Zadru. Ta je udarna vijest trenutno na naslovnicama gotovo svih velikih svjetskih medija. “Đoković pozitivan na testu za koronavirus”, piše BBC. “Svjetska teniska zvijezda broj 1 pozitivna na testu za koronavirus”, piše CNN.

<<<Novak i Jelena Đoković imaju Covid 19: Sve smo radili čistog srca<<<

“Novak Đoković, svjetski teniser broj 1, rekao je da je pozitivan na testu za koronavirus”, piše i New York Times u sklopu svog praćenja vijesti o pandemiji uživo.

New York Times: “Sportisti možda izazvali novi talas zaraze”

“Turnir, nazvan Adria Tour, trebao je okupiti neke od najboljih igrača na jednom mjestu u Hrvatskoj i Srbiji, odakle je Đoković, i pružiti dobrodošlu zabavu fanovima tenisa koji nisu vidjeli profesionalne mečeve još od marta. Niko nije nosio maske i socijalna distanca nije se sprovodils na tribinama tokom turnira. Osim Đokovića, najmanje trojica igrača i dvojica trenera imali su pozitivan test na koronavirus, što je podstaklo strahove među srpskim i hrvatskim vlastima da su sportisti možda izazvali novi talas zaraze”, piše New York Times.

<<<Novak se pokajao: Pogriješili smo, bilo je prerano<<<

“U Zadru, malom gradu na obali Hrvatske koji nije imao potvrđenih slučajeva zaraze dok nije održao ovu etapu takmičenja, vlasti su morale na brzinu pokušati praćenjem pronaći i testirati ljude koji su možda došli u kontakt s bugarskim igračem Grigorom Dimitrovim, koji je u nedjelju rekao da je pozitivan”, dodaje se u ovoj vijesti u kojoj se spominje i kontroverza koja je Đoković izazvao izjavom u aprilu da se ne želi vakcinisati protiv koronavirusa, jednom kad vakcina bude dostupna.

“Novak Đoković, najviše rangirani teniser svijeta, pozitivan na testu za koronavirus”, piše i Washington Post u članku u kojem konstatuje kako se turnir koji je Đoković organizovao “pokazao poraznim, nakon što je organizovan, a da se slijedilo osnovne zdravstvene i sigurnosne protokole kako bi se zaštitilo od prenosa vrlo zaraznog virusa, poput nošenja maski kad je to moguće i održavanja dva metra razdaljine među ljudima”.

“Novak Đoković: Teniser pozitivan na testu za covid-19 nakon Adria Toura”, piše i Guardian, eksplicitno u naslovu navodeći revijalni turnir koji se, nakon Beograda, održao u Zadru, dok nije prekinut u nedjelju nakon što je bugarski teniser Grigor Dimitrov taj dan na Instagramu objavio da se testirao na koronavirus i da je pozitivan.

“Strašno mi je žao što je do ovoga došlo i nadam se da zaraza neće nikome zakomplikovati život. Biću u samoizolaciji sljedećih 14 dana, a ponovno ću se testirati za pet dana”, prenosi Guardian Đokovićeve riječi.

“Čim smo stigli u Beograd, išli smo se testirati. Moj test je pozitivan, i Jelenin, dok su djeca dobila negativan nalaz. Sve što smo učinili proteklog mjeseca napravili smo s iskrenim namjerama i čistog srca”, piše u istom saopštenju koje je srpski teniser juče objavio.

Britanski tabloid Daily Mail ima nešto živopisniji naslov na vijest o ovom događaju: “Novak Đoković i njegova supruga pozitivni na testu za koronavirus nakon što je svjetski igrač broj 1 i antivaxxer ignorisao pravila o socijalnom distanciranju partijanjem i igranjem nogometa i košarke na nesretnom Adria Touru”. Antivaxxer je, naravno, izraz za osobe koje se fanatično protive vakcinisanju i podržavaju teorije zavjere o tome da vakcine izazivaju autizam i druga neizlječiva oboljenja, za što nema naučnih dokaza.

I Daily Mail piše da su na Adria Touru u Beogradu u Zadru “gotovo potpuno izostale mjere socijalnog distanciranja, s igračima koji su se opetovano međusobno približavali u svemu od igranja fudbala za zabavu do eskapada u noćnim klubovima”.

New York Times je inače u posljednja dva dana objavio čak tri članka o fijasku iz Zadra, čija je trenutna bilansa 81 osoba u izolaciji i petoro pozitivnih slučajeva, uključujući hrvatskog tenisera Bornu Ćorića, bugarskog tenisera Grigora Dimitrova, njegovog kondicijskog trenera, srpskog tenisera Viktora Troickog, Đokovićevog trenera i petogodišnje dijete koje nije bilo na samom turniru, ali se na porodičnom okupljanju družilo s teniserima.

O korona-skandalu u Zadru ovih dana pišu New York Times, Associated Press, CNN, New York Post, USA Today, Guardian, Independent, Daily Telegraph, Daily Express, Metro, Time, Forbes, Eurosport, ESPN, Al Jazeera English, Fox Sport, Yahoo Sports, News.com.au, RT i brojni drugi svjetski mediji.

“Grlili su se, davali jedan drugome pet i partijali zajedno”

U članku NY Times naslovljenom “Nakon testiranja na virus Đoković se kritikuje za održavanje revijalnog događaja” navodi se kako teniseri nisu samo igrali pred velikim publikama na Adria Touru, koji se prije Zadra održao i u Beogradu.

“Grlili su se, davali jedan drugome pet i partijali zajedno – neki od igrača čak su formirali špalir tokom večernjeg izlaska u Beogradu”, pišu vodeće američke novine.

NY Times je prenio i izrazito oštru kritiku Bruna Soaresa, člana vijeća igrača Udruženja teniskih profesionalaca (ATP), kojem je inače na čelu sam Đoković.

“Sažeo bih to kao horor-šou. Ogromna neodgovornost i velika nezrelost. Bili su potpuno nemarni i teško mi je naći riječi”, rekao je Soares.

Đokovića i turnir u Zadru kritikovali su i neki trenutni i bivši profesionalni teniseri.

“Ne razumijem… Bez distanciranja, s potpunim fizičkim kontaktima, bez maski za lice, čak ni navijači nisu imali maske”, prenio je CNN objavu penzuonisane američke teniserke Kris Evert na Twitteru nakon što je vidjela fotografije s Adria Toura.

Australijski teniser Nick Kyrgios nazvao je odluku da se ovaj humanitarni turnir održi “kretenskom” (eng. boneheaded). U drugom tweetu Kyrgios je sarkastično napisao: “Čestitam. Kakvi lideri”, uz vijest o otkazivanju finala Adria Toura koju je objavio direktor turnira Goran Ivanišević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lovcenska
Gost
Lovcenska

Svijet je uveliko odustao da se sakriva od ovog virusa i on ce se u periodu do kraja godine prosiriti na veci dio svjetske populacije a bice jako prisutan i u narednim godinama ….Penzioni fondovi ce da odahnu kao i ova razna osiguranja koja su perfidno otimala pare od naroda sirom svijeta pa i u siromasnoj crnoj gori !

zoka
Gost
zoka

uzas dzaba mu sve titule kad mozga nema..

Tomislav
Gost
Tomislav

Bez ikakve pristrasnosti, da li iko misli da među Srbima ima gram zdrave pameti? Šta je sa tim narodom? Kompleksi, želja za dokazivanjem…primitivizam najnižeg stupnja…

Mne10
Gost
Mne10

Htjeli su zgromiti Crnu Goru sto zabranise turnir,svima brz oporavak,a Nole drugi put ne dozvoli da te kiriste u politicke svrhe

Crni
Gost
Crni

Kako su ovi Rozajci…jesu li i oni isli da gkedaju tenis

delboj
Gost
delboj

Ne, ali su isli do Novog Pazara, zamisli isto u Srbiju. Ali tebe smetaji samo sto su Rozajci.tj. muimani. Da je Andrijevica u pitanju ne bi nista komentarisa…

Velimir
Gost
Velimir

NE ciju se nesto ovi sto su pljuvali po Crnogorsko vlasti zbog Djokovica!
Sto su zacutali?
Neka vjecno cute!

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Velimire ali vi ste gore zarazeni nego bilokoja zemlja u okruzenju samo lazete .

stajls
Gost
stajls

Veliki igrač zaista. Ali, taj momak ima završenu osnovnu školu. A posto je enormno bogat onda bi malo i da bude pametan. Istorija, medicina, čarobna voda sa dobrim željama i molitvama, sve bi on da apsolvira. Ne biva, zemljace. Nije zivot prebacivanje loptice preko mreže. Burazeru, ti ćeš se lako izvući, sa tvojom lovom možeš kompletnu krv da promjeniš, ali… Više »

Nego
Gost
Nego

Sjetimo se samo medijske i politicke kampanje usmjerene ka nesretnom fudbaleru Jovicu na pocetku epidemije,koji je donekle bio drustveno neodgovoran ali ne i koliko ga mediji i politicari ispljuvase,a sad niko da progovori.Licimeri

Dijamant
Gost
Dijamant

Koliko samo licemjernih kometara ljudi koji se ni sami ne pridrzavaju mjera.Fuj

RealAN
Gost
RealAN

Ada dobro su nasli a jedva cekali da se to desi da bi ga osudili…cojek nije nista radio zlonamjerno nego cisto humanitarno na zalost eto se desilo sto se desilo. Da nije bilo zaraze svi bi ga u nebo dizali. Proce sve ovo a on ce ostat COJEK ka i do sad.

Eki
Gost
Eki

Hvala gospodine djokovicu,sto nijeste dosli u crnu goru,nema ljutnje,pravila su pravila,zdravlje gradjana je najvaznije

Prioritet
Gost
Prioritet

Važno je da se dobro oženio.

Tasovac
Gost
Tasovac

Preduzmimo i mi nešto da ne budemo na naslovnim stranicama kao neko ko je bio corona free pa u to onda udario nogom i ostao za skandal rubriku.

Joo
Gost
Joo

Krivicne prijave i corka onima koji su bili na derbiju i vratili virus usunjavajuci se u CG preko Bosne a NE prijavljujuci da su bili u zaristu zaraze, Srbistanu…..

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

Hrvati udjose u ovu pricu Adrija turnira, zbog turisticke reklame… mislim da nisu ocekivali ovakav pres … strasan kontraefekat i anti reklama njihove zemlje .

Joo
Gost
Joo

Zadar moze da se pozdravi sa sezonom….nece na duze vreme imati ni jednog gosta….

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

A ovi nasi Srbi su nas kleli sto ne pustamo Djokovica u Crnu Goru. Eto gospodo zasto. Jel vam sad jasno ?

Krsto
Gost
Krsto

Najveci sportista i najveci bolid. Brz oporavak i prizemlji se junace.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Jos su nama zamjerili sto smo propustili tu cast da ga ugostimo😂😂😂🤕🤕🤕🤕😷😷😷😷😷.

Nema veze
Gost
Nema veze

Bravo za NKT što ih ne pušti kod nas,prave i zrele odluke se donose

Mrgud
Gost
Mrgud

Slovenci i mi izbjegli zamku!

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Dje su sad ovi veliki Srbi? Sad ĆUTE, nema sad da pljuju po Crnoj Gori i da sve zivo politizuju i gledaju nacin da nas srozaju a njih uzdignu. Takva im je sva rabota tako im se sve i vrace.

Joo
Gost
Joo

Svaki put kad argumentovano dobiju po usima sakriju se u misju rupu….

RealAN
Gost
RealAN

Nijesam Srbin ali Novaj je ljudina na kraju krajeva bolje i on da je donio virus nego ovi sto su setali po utakmicama. Evo svakako nam je donijese iz Srbije😉

KachaWendy
Gost
KachaWendy

prkos inat loodilo zastiđe

Darina
Gost
Darina

Ovaj Đoković je veoma čudan lik.

Vava
Gost
Vava

A to je brat

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Glupan totalni! Sad svi da ga lijepo tuze i evo svrbima i odgovora zasto nismo dozvolili da turnir bude kod i nas!

zvrk
Gost
zvrk

Hoce li Jelena opet optuziti 5G mrezu za ovaj virus ?

Joo
Gost
Joo

Hoce sigurno samo da se posavetuje sa guruom …..

Cika miki
Gost
Cika miki

Nkt pohvalio sam vas sto nijeste otvorili granicu i zasto niste pustili adrija tur, pa su dusebriznici osuli paljbu po meni, 100% ste bili u pravu

Nego
Gost
Nego

Humanitarni turnir Adria tour je sjajna reklama za drzave domacine.
Bolje da si doma igrice igro bratee

Клодовик
Gost
Клодовик

Ето, неће бити вакцине за Ђоковића.

Risto
Gost
Risto

On je uspesan i milioner, gledaj ti da li ce biti turista, posla i dovoljno hrane …

Dijamant
Gost
Dijamant

Samo su čekali plus na njegovom testu da bi počeli bacati na njega odavno razapete otrovne strijele.Ali dzaba im je.On ce i dalje biti veliki, a oni i dalje sitni mali miševi.

Anonimous
Gost
Anonimous

Veliki teniser, a za ostalo, eto, dokazao je…

Dijamant
Gost
Dijamant

A sto se dokazalo.Koliko je samo humanitarno pomigao ne samo u Srbiju nego i druge zemlje.A šta si ti uradio u životu osim što znaš da pljuješ i psuješ po drušvtenih mreža i po portalima.

Nažalost
Gost
Nažalost

On je samo dokaz da pamet nije neophodan uslov da bi postao teniski šampion.

Malisor
Gost
Malisor

Dobro nisu igrali turnir u njegovoj domovini to jeste u Crnoj Gori jos nam je to trebalo da nas nagrde
Bravo i zelim brz oporavak

JoKso
Gost
JoKso

nagrdjeni je cg i bez njega

Mrgud
Gost
Mrgud

Tako je! Sa takvima kao ti jeste!

🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Jes otrovani smo ne mozemo disat

Send this to a friend