Tenis Oglasio se direktor Australian opena

Đoković je imao sugestije, a ne zahtjeve

Direktor Australian opena Kreg Tajli je rekao da je Novak Đoković u pismu poslao sugestije, a ne zahtjeve organizatorima turnira u Melburnu.

Prvi igrač svijeta tražio je da organizatori olakšaju teniserima pripreme za prvi veliki turnir u godini, koji moraju da provedu 14 dana u strogom karantinu, bez mogućnosti da treniraju na terenu.

“Što se tiče Novaka Đokovića, on je napisao poruku, to nisu bili zahtjevi, već sugestije. I on takođe razumije šta znače ove dvije nedjelje karantina…Svaki igrač koji je došao ovdje znao je da ako su bili bliski kontakt ili pozitivni na testu da će ovo biti uslovi koje će morati da ispoštuju”, rekao je Tajli.

Direktor turnira svjestan je da je situacija veoma komplikovana.

“Znam da su u pitanju elitni sportisti kojima je teško da održavaju formu dok su u hotelskoj sobi. To je njihov doprinos tome da imaju privilegiju da se, po izlasku iz istih, takmiče za nagradni fond od 80 miliona dolara. Imali smo video pozive sa više od 500 igrača i velika većina njih je srećna što je ovdje i što imaju priliku da se takmiče i na turnirima prije Australijan opena. Izvještaji koje čitamo i ono što pojedini govore ne predstavljaju većinu. Bićemo oštri prema onoj manjini koji nema pravi pristup stvarima”, zaključio je Tajli.

Turnir u Melburnu počeće 8. februara, a titulu će u muškoj konkurenciji braniti upravo Đoković.

Send this to a friend