Tenis Srbin na tronu

Đoković poslije drame slomio Federera za peti pehar na Vimbldonu

Novak Đoković peti put u karijeri podigao je trofej najprestižnijeg turnira na planeti – Vimbldona.

Srpski teniser je u nezaboravnom finalu, najdužem u istoriji nezvaničnog prvenstva svijeta, savladao Rodžera Federera sa 3-2 u setovima.

Đoković je osvojio 16 Gren slem titulu i tako smanjio zaostatak za Rafaelom Nadalom (18) i sjajnim Švajcarcem (20).

Ne bi bilo nezasluženo da je scenario na Centralnom terenu bio i drugačiji, pošto je Federer još jednom dokazao da i u poznim igračkim godinama može da igra kao u najboljim danima.

Uostalom, malo je nedostajalo momku iz Bazela da bude pobjednik ovog duela – u odlučujućem setu, prvi vođstvu 8:7 imao je dvije meč lopte, ali tada je Đoković demonstrirao mentalnu snagu i ućutkao publiku koja je u velikom broju bila na strani Švajcarca.

Đoković je prvi, treći i pet set riješio kroz taj-brejk. Čak dva sata i 47 minuta bilo je potrebno Novaku da dođe u situaciju da oduzme servis ljutom rivalu, međutim ni to ga nije spriječilo da zabilježi jedan od najdražih trijumfa u karijeri.

Federer je blistao u drugom (6:1), četvrti set je takođe dobio bez previše neizvjesnosti (6:4) i definitivno će imati za čime da žali s obzirom na prikazano u borbi za pehar.

Vimbldonsko finale u potpunosti je opravdalo očekivanja i treba do kraja uživati u ovom rivalstvu, čiji je dio i Rafael Nadal.

TOK MEČA:

V SET

Taj-brejk 

Đoković 7:3 Federer

12:12 – Pefektan gem za Federera. Odlučiće taj-brejk, prvi put u istoriji Vimbldona. Inače, ovo je sada najduže finale ikada odigrano u prijestonici Engleske.

12:11 – Kakav gem smo vidjeli. Đoković je morao da spasava dvije brejk lopte. Na mini pauzu on ide zadovoljniji pošto je obezbijedio taj-brejk.

11:11 – Lagodan gem za Federera…

11:10 – Čak četiri servis vinera imao je Đoković u ovom gemu, opet je Federer na ispitu.

10:10 Prošao je još jedan gem bez neizvjesnosti. Sve smo bliži taj-brejku.

10:9 – Odlični udarci Đokovića, rizikovao je više od uobičajenog danas i to mu se isplatilo.

9:9 – Siguran servis gem i Federera. Drama i dalje traje…

9:8 – Čuva Đoković svoj servis i ponovo ima psihološku i rezultatsku prednost.

8:8 – RIBREJK, živ je Đoković. Spasao je Srbin dvije meč lopte i ostao u trci za trofej.

7:8 – BREJK. Federer prelazi u vođstvo i ima veliku šansu da osvoji titulu.

7:7 – Uzvraća Federer, odličan gem za Švajcarca.

7:6 – I dalje bez brejka, Đoković opet vodi. Jedan zanimljiv detalj – Đoković je gađao u tijelo Federera, a onda smečom završio poen. Tom prilikom je Švajcarac nešto dobacio velikom rivalu.

6:6 – Nastavlja se borba. Tri đusa vidjeli smo u ovom gemu, Federer je smogao snage da ponovo poravna.

6:5 – I dalje je Novak u vođstvu, čuva servis. Bilo je nezgodno, kod 15:30 morao je da se baci kako bi osvojio poen i spriječio dvije brejk šanse Federera.

5:5 – Nije gotovo, Federer poravnava rezultat.

5:4 – Još jedan uzbudljiv gem, u svoju korist ga rješava Đoković.

4:4 – Izjednačio je Švajcarac. Kod 15:30 imao je sreće, jer je Đoković nanišanio viner za dvije brejk prilike, ali loptica je od vrha mreže završila u autu.

4:3 – UZVRAĆA Federer. Igra nerava u ovom gemu, na kraju je prvi poklekako Đoković.

4:2 – BREJK Đokovića. Nije “slušao” Federera bekhend, napravio je tri geške, što je srpski teniser iskoristio.

3:2 – Siguran Novak. Imao je 40:0, Federer došao do đusa, ali gem pripada Đokoviću.

2:2 – Veliku je šansu propustio Đoković. Imao je čak tri brejk prilike, dvije vezane, ali nije ih materijalizovao. Federer poravnava.

2:1 – Sačuvao je Đoković svoj servis gem uz dosta problema. Prijetio je Federer, istina bez brejk šanse, ali bio je blizu…

1:1 – Uzvraća Federer istom mjerom.

1:0 – Đoković sigurno otvara odlučujući set.

IV SET

4:6 – Ne propušta ukazanu priliku Federer i u velikom stilu osvaja četvrti set. Spremimo se za vrhunac drame.

4:5 – Rutinski osvojen gem za Đokovića, poslije kratke pauze Federer će po drugi put servirati za izjednačenje u meču.

3:5 – Ribrejk Đokovića. Tačno dva sata i 47 minuta trebalo je srpskom teniseru da dođe do prve brejk šanse. Nju nije iskoristio, ali jeste sljedeću.

2:5 – Novi brejk Federera, Đoković ponovo uspavan.

2:4 – Potvrdio je brejk Švajcarac i sve je bliži osvajanju četvrtog seta.

2:3BREJK Federera. Nakon što je uz poteškoće sačuvao svoj servis gem, Švajcarac je uspio da napravi brejk i tako razgali publiku na Centralnom terenu, koja mahom navija za njega.

2:1 – Sa dosta samopouzdanja Đoković otvara četvrtu dionicu. Treba napomenuti da je Federer danas izgubio oba taj brejka, a do finala Vimbldona u ovoj godini svega tri.

III SET

7:6 – Rezultatom 7:4 Đoković osvaja treći set i dolazi do nove prednosti u meču. Imao je Srbin lagodnih 5:1, ali je Federer dobio naredna tri poena, a onda napravio veliku grešku. Đoković je to kaznio i došao na set od titule.

6:6 – Igraće se taj-brejk. Federer je osvojio prvi poen, da bi Đoković nanizao četiri zaredom za izjednačenje.

5:6 – Bez izgubljenog poena je Rodžer obezbijedio taj-brejk u trećem setu.

5:5 – Imao je Federer set loptu, ali se izvukao Đoković zahvaljujući dobrom servisu. Preživio je ovaj gem uz dosta sreće najbolji igrač planete.

4:5 – Đoković je lako sačuvao početni udarac, a onda imao 15:30 na servis Švajcarca. Ipak, Federer je neumoljiv i ne dozvoljava brejk prilike.

3:4 – Ista meta, isto odstojanje. Bližimo se još jednoj dramatičnoj završnici seta. Uskoro ulazimo u treći sat igre, a Đoković još uvijek nije došao u situaciju da oduzme servis Federeru.

2:3 – Dva sigurna gema za obojicu, bez opasnosti za brejk.

1:2 – Rivali za trofej čuvaju servis na startu ovog seta. Federer održava visok nivo igre, dok se Đoković muči da nađe svoj ritam.

II SET

7:6, 1:6 – Treći brejk pravi Federer i sa 6:1 dolazi do 1:1. Đoković je igrao loša dva seta i ima 1:1. Zbog toga prvi reket svijeta mora biti favorit!

1:4 – Čuva Federer ta dva brejka viška, ali se Đoković upisao na semafor drugog seta.

0:3 – DUPLI brejk. Đoković je stao, Federer nastavio da igra i juri ka drugom setu.

0:1 – Prvi brejk. Federer ga pravi, ima prednost na startu drugog seta. Pad koncentracije Đokovića.

I SET

7:6 – Izuzetno čudan taj brejk sa velikim brojem mini brejkova. Na kraju Đoković je došao do seta. Nije igrao dobro, a vodi 1:0. Đoković sada na pravom putu da osvoji titulu.

6:6 – Đoković bez problema stiže do taj brejka. Bez izgubljenog poena.

5:6 – Federer je sada imao problema. Nije u ovom gejmu servirao kako želi, ali je uspio nakon izjednačenja i duple servis greške da sačuva servis i osigura makar taj brejk.

5:5 – Federer je imao šansu. Dva puta došao je na dva poena do seta, ali je Đoković tada pronašao najbolje servise na meču! Bez brejka.

4:5 – Ista meta isto rastojanje. I dalje igrači koji serviraju kontrolišu dešavanja. Devet gejmova, jedna brejk lopta, bez brejka.

3:4 – Obojica su veoma lako sačuvala servis. Đoković poenima sa osnovne linije, Federer je tri puta vrlo uspješno izašao na mrežu. Đoković ima izuzetno skroman procenat ubačenog prvog servisa pa može biti vrlo zadovoljan činjenicom da nije dozvolio brejk.

2:3 – Prvo uzbuđenje i na servisu Federera. 00:30 je bilo, ali onda tri servis vinera i odličan napad. Bez brejka i dalje.

2:2 – Prva brejk lopta i velika šansa za Federera, ali je promašio forhend. Đoković se spasio i poravnao.

1:2 – Bez brejka poslije tri gejma. Imao je Đoković šansu u prethodnom da dođe do izjednačenja, ali je promašio dropšot. Djeluje da će prvi teniser svijeta kontrolisati duže relije, pa je Federeru prvi servis presudan.

Đoković je do finala došao pobjedom protiv Bautiste Aguta sa 3:1, dok je istim rezultatom Federer izbacio Rafaela Nadala.

Novak juri 16. grend slem titulu, a Federer 21. i deveti trofej na Vimbldonu.

Srpski teniser dobio je 25 dosadašnjih međusobnih mečeva, Federer 22. Đoković vodi 9:6 na grend slemovima, a dobio je i dva finala na Vimbldonu.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran PG
Gost
Goran PG

Nole pravoslavni Srbine. Najjači si samo zbog toga. A dušmani neka plaču za Rodžerom . Drugi na svijetu u istoriji tenisa – pa I to mu nije loš rezultat.

Aki
Gost
Aki

Snila baba….

tschugo
Gost
tschugo

ovdje se i u sportu primjecuje podjela i mrznja

feliks
Gost
feliks

Novakov sin je presladak. Preslatka su i Rodžerova djeca.

Milica Apostols
Gost
Milica Apostols

Jes vala unistio je Federera. To smo vidjeli u drugom setu narocito. Federer gospodin!

Dušan silni
Gost
Dušan silni

Očigledno nisi gledala meč! Djoković je osvojio Vimboldon upravo pobjedom protiv toga tvoga!

Sveti Risto
Gost
Sveti Risto

Hahahahahah Nole osnovao svoju sektu budisticku. Evo pogledajte ispod njegovih poklonika!

Marko
Gost
Marko

To Nole Budisto!

vukomita
Gost
vukomita

NAJBOLJI SVIH VREMENA JE NAPRAVIO CAS TENISA SA 38 GODINA I MNOGO MI JE ZAO STO NIJE OSVOJIO VIMBLDON OVE GODINE JER JE BIO PUNO BOLJI,IPAK CESTITKE I DJOKOVICU I ON IH ZASLUZUJE

Tomo
Gost
Tomo

Divim se komšijama hrvatima i albancima kako su pročistili svoje teritorije od velikoga zla.

NBA-tulipan
Gost
NBA-tulipan

Da,bice

Milica Ilić
Gost
Milica Ilić

Dukljani na aparatima. Hitna radi non-stop. Zamisalite kako se osjećaju MRZITELJI SRBA kada jedan Srbin osvoji Wimbldon.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ti znaš kako nam je, Milice. Kao tebi zbog Kosova i Krajine… 😭😭

Nemanja
Gost
Nemanja

Kosovo? A brzo i Vojvodina?

NBA
Gost
NBA

DESAVA SE U SVAKOM SPORTU ,DA BUDE IZNENADJENJA-NAZALOST! ALI,NOVAK DJOKOVIC NIKADA NECE DOSTICI DA BUDE COVJEK I TENISER KAO FEDERER!!!

Car
Gost
Car

Nole nema potrebe da bilo šta dostiže , već sada je najbolji teniser sveta svih vremena. Kakav je kao čovek i da li je bolji od Federera ne znam jer ne poznajem ni njega ni Federera.

Boško
Gost
Boško

Svako ima pravo na svoje mišljenje pa tako i ti Care. Za mene je Rodžer Federer nenadmašan, najbolji teniser ikad. Za nekog drugog su Nadal, Borg, Mekinro itd. ali ne treba miješati politiku u ovo. Kad Rodžer prestane da igra tenis prestaću i ja da gledam. Nikad više takve ljepote igre.

Goran PG
Gost
Goran PG

Milije mi je što je dobio zbog onakvog navijanja nego zbog titule. A kako ih je umirio……

Cako
Gost
Cako

Publika ima pravo da navija za koga oće. Tu ne možeš ništa.

fabio
Gost
fabio

Rijetko primjeran i skroman momak a takav šampion. Blago majci koja ga je rodila.

Nole Montekarlo
Gost
Nole Montekarlo

Uzalud mi klizaš ne dam ti ni centa

Punisa
Gost
Punisa

Idemooooo. Srbi najjaci sportisti na svijetu. Tenis, kosarka, vaterpolo, odbojka….

goran NK
Gost
goran NK

Nole brat posrbljeni!

Goran PG
Gost
Goran PG

Plači brezo bjela…..

Velika Srbija
Gost
Velika Srbija

Zivela Velika Srbija! Svi Srbi u jednoj drzavi! CCCC

Konik
Gost
Konik

Beogradski pašaluk. I to će vam puno biti..

Nemanja
Gost
Nemanja

Nezavisno Kosovo, nezavisna Vojvodina!

Zagoricanin
Gost
Zagoricanin

To je to, Srbi treba da uce od Djokovica !!! Nema predaje, nikad, ama bas nikad, ne treba da priznaju kosovo koje im je bombardovanjem oteto, moraju da budu igraci na duge staze, izborit ce se, svijet se stalno mijenja, danasnji evropski politicari su skromnog formata i od danas do sjutra !!!!

milena
Gost
milena

Nole kad ćeš opet doći u Crnu Goru na ljetovanje. I da mu se dodijeli neka od nagrada države.

Dragana
Gost
Dragana

Kakva ličnost. Kakva unutrašnja snaga u čovjeku. Svaka cast I da doguraš još I dalje.

miloš
Gost
miloš

Nole , ti si nešto najljepše što se dogodilo ovim prostorima od devedesetih……

ranko
Gost
ranko

To Nole Srbine, legendoooooo. Nek se zna kako Srbi dobijaju I protiv protivnika I protiv publike.

awetinja
Gost
awetinja

Zato sto je porijeklom Crnogorac, palac gore, ali tj snobovski zenski sport ne pratim, a ni golf vala

ranko
Gost
ranko

Tako je .. porijeklom Crnogorac = najbolji Srbin.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

A Crna Gora srpska sparta

Bar4me
Gost
Bar4me

Najezda srbofila na portalu, a prosle godine ga pljuvali, pricali da je sektas.

CG jeCrnogoraca
Gost
CG jeCrnogoraca

Istina ti je to živa. Śećam se i ja komentara. To su ti Srbi, samo kako im odgovara, od istorije pa nadalje. Ko ih ne zna, robuje im. Pitaj Vlahe, Cincare, Rome, Bugare, Rumune, Madjare, Crnogorce, Makedonce, Turce itd. od kojih su sastavljeni.

Pjer
Gost
Pjer

Car Junaka

Boris
Gost
Boris

to brate srbine!!!!!!!

DAKA
Gost
DAKA

Nole kralju !Klanja ti se cijeli svijet,Dokazao si da si najjaci kad je najteze! ULJEPSAO SI NAM DAN !!

Panda
Gost
Panda

Proći će generacije a ovakav igrač se neće roditi. Niko iz regiona,siguran sam,ne navija protiv Novaka.A ovo što pišu to je čisto da malo provociraju jedni druge..

Beli
Gost
Beli

Malo si ga prećerao.

Anarhista
Gost
Anarhista

Covjek je celican.

Nemanja
Gost
Nemanja

Svaka cast za najboljeg sportistu planetee. Idemo Noleee.. Ovi ljudi sto te ne vole, mogu samo sanjaju titulu sa Federerom:) da si Crnogorac, to bi odmah svi te ovde podrzavali, to su nasi poltroni koji vise vole Kosovare, nego sve sto je Srpsko

Sunce
Gost
Sunce

Kod nas se izgleda sveee gleda kroz politiku ! Sramno je da neko iz Crne Gore uopste može pored Djokovica da navija za Rodzera, to pokazuje dokle je nas narod dogurao ! Premilo mi je zbog Novaka i divim mu se , on je još jednom pokazao da je kralj !!!!! Svaka čast Nole !!!!

Fan
Gost
Fan

Čestitke velikom šampionu,kompletnoj ličnosti,Novaku Đokoviću!

Malisor
Gost
Malisor

Perpara Nolle

Aman
Gost
Aman

Nek puknu dušmaniii… DRPS na aparatima.

Maja
Gost
Maja

Kakve veze ima DPS sa ovim? Ajde, prosvijetlii me, obraza ti.

Garfild
Gost
Garfild

A bas me interesuje ima li ikoga u Svajcarskoj, a da nije iseljenik odavde, da navija za Djokovica protiv njihovog sportiste? Malo je nenormalno da neko iz ovih krajeva navija za “Fedexa” pored naseg covjeka

prangijares
Gost
prangijares

Zašto? Ovo je profesionalni, a ne reprezentativni sport. Ja navijam za Federera od 2004, zašto bih prekinuo samo zato što se probio neko sa ovih prostora u vrh tenisa? Meni je pak nenormalno gledanje sporta isključivo kroz lupu nacionalizma.

Profesionalac
Gost
Profesionalac

Svaka čast na komentaru.

Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

Jeli Sofro preteka za rad boga???

Jovana
Gost
Jovana

Koliko si me samo obradovao danas! 💞

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Tesko se moglo gledati, a kamoli komentarisati.. ono je sport zivaca, psihe ne znam cega sve ne. Pobjednik nije ni vazan kad se onakav mec odigra.. velicanstveno

Gigi
Gost
Gigi

Cestitke Novaku.A zs publiku englesku 0.Engkezi zao mi je nole vas mrzi.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nikad ne navijam za Đokovića, inače. Ne zbog njega, već zbog ovih dileja ristogorskih koji u običnom teniskom meču vide trijumf srpstva, pravoslavlja i sl, pa se onda inate sa mrskim im Zapadom, kao da su rat vodili i dobili, ne daj bože.. Kao da su oni danas bili na centralnom terenu Vimbldona, a ne Novak. Bolesno!😨

Boka
Gost
Boka

Bogami imao bi za koga da navijas bravo Nole nema te u svijet u sportu si br.1

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Generale, ja još više navijam za Novaka iz razloga što dio dileja navija protiv Novaka zato što je Srbin.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Diskurs koji prevladava među ristogorcima podsjeća na onaj kojim su u nacističkoj Njemačkoj slavili pobjedu Maksa Šmelinga nad Džoom Luisom: trijumf rase, arijevske snage i volje, pobjeda drevne Njemačke nad skorojevićkom Amerikom itd.itd. Kad čitam komentare na ovom forumu- ne vidim razliku.

Williams
Gost
Williams

Čini mi se da si prije ti zadojen idejom o nekoj našoj “izuzetnosti”od ostalih.ovo je trijumf sporta i vrhunskog profesionalca.je li možda Novak izašao na teren sa kokardom?śedi i da ti je lijepo

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ja mislim da smo svi mi Balkanci jedna IZUZETNO iskompleksirana šaka jada… Eto, tako ja mislim o našoj izuzetnosti. A ti slavi “srpsku rasu”, veseli se zbog Novaka i plači zbog Kosova koliko goj oj😁

Docleat
Gost
Docleat

Fašizam je ne navijati za svog najblizeg zato što tako trenutna fašizoidna šizofrenija nalaže.Tužan si i slab čovjek.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Reče to ti, koji navijaš protiv države u kojoj si rođen😁 E kakav je to tek fašizam onda!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Generale, upravo ponašanje londonske publike prema Đokoviću podsjeća na odnos više arijevske rase i plave krvi, prema sportisti sa Balkana.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Oprem, ti bi zabranio Englezima da navijaju za koga oni žele. E, to je fašizam, oprosti. I protiv Nadala su navijali za Federera. Šta je tu sporno? Federer je znatno omiljeniji u svijetu od Novaka, pomirite se sa tim. Samo kompleksaši imaju potrebu da ih neko voli, mazi. Novak tu potrebu nema- ali je vi imate, izgleda… I još nešto:… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Generale, nisam pisao o navijanju za Federera, nego o odnosu prema Novaku. Reći za Novaka da je kompleksaš je smiješno, ali to samo govori o tvom odnosu prema bilo kakvom pominjanju Srba i bilo čega srpskog.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A šta su mu to radili zli Englezi? Da ga nijesu gađali tvrdim predmetima kao košarkaše budućnosti u Bg? I čitaj pažljivo: nije Novak kompleksaš, već vi. Njemu ne treba da ga maze, ali vama je to nužno, izgleda.. Konačnoo, zašto bih ja navijao za njega kad vi navijate protiv CG? Za mene je Novak strani sportista, taman kao i… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Generale, moje je pravo da mi smeta što je publika u Londonu navijala protiv Đokovića, mada je to očekivano od Engleza, da je drugačije zabrinuo bih se. Tvoje je pravo da ne navijaš za Novaka, ali si po komentarima pokazao da ti je baš smeta njegova pobjeda. Mogu ti reći da pratim i navijam i za Raonića i za Mirotića,… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Navijali su ZA FEDERERA, kako to ne uspijevaš shvatiti! On je bez sumnje najomiljeniji sportista svijeta, zar je to toliko teško prihvatiti? Najveći teniser svih vremena, lepršavog i atraktivnog stila, dobrog izgleda, primjernog i neprovokativnog ponašanja. Đoković nek se pita zašto nije omiljen.. Pravoslavlje teško može biti razlog, jer je najvoljenija teniserka širom svijeta Ruskinja Marija Šarapova.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Vjerovatno da je Federer najomiljeniji u Londonu. Sa konstatacijom da je Federer najveći svih vremena bih ipak sačekao par godina, jer ukoliko ne bude imao zdravstvenih problema, ta titula će biti Novakova.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Bude tako nevoljenih šampiona. Đoković je poput Ivana Lendla, velikana koji je uvijek imao publiku kontra sebe. Novak nema publiku ni u Parizu ni u Njujorku… Donekle u Melburnu, a i to je tanko.. Federer? Ne sjećam se kad sam vidio da je raja protiv njega, ozbiljno.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pa zar nije još ljepše, skoro čitav stadion protiv tebe, izuzetan protivnik sa druge strane, svi misle da si gotov, kad, desi se suprotno od očekivanja od onih na stadionu. A što se nevoljenja tiče, ja i ogromna većina mojih prijatelja i poznanika smo sinoć slavili, kao i većina Crne Gore.

Djuro od Niksic
Gost
Djuro od Niksic

Placi generale

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Plači ti za Kosovom, Đuro, ja zbog ovih što se loptaju ne plačem😁

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Generale, veliki dio pravoslavnog stanovništva Crne Gore, naravno da osjeća tugu i žalost zbog svega što se sada dešava na Kosmetu prema našem narodu, crkvi i srpskoj državi, kao što osjeća i veliko gađenje prema politici zvanične Podgorice prema Kosmetu.

Ko su ovi sad
Gost
Ko su ovi sad

Pusti ga, Oprem, neka mrzi, to nije dovršena rabota, biće tek kad kažu Papa i vaseljenski Patrijarh…a oni kažu da još to nije gotovo!

Emanuel
Gost
Emanuel

Fukljanine Srbine!

exes
Gost
exes

Nije ti veceras lako

Sto je ovo...
Gost
Sto je ovo...

To je jedan pravi general izjavio za Hrvate u Hagu 😂
Kaže vole oni da prate i navijaju za Novaka ali nece to da priznaju i daju povoda slavlju Srbima ahhaha
Sad je jasno ko si.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Kako si me provalio, bravo ti ga! Koja inteligencija😂 Ristogorci, ja ću navijati za koga ja hoću, a vi se sladite loptačkim trijumfima kad drugih nemate.. Da li biste dali Vimbldon za Kosovo, to vi meni recite? Ajde, da vas čujem! Ja mislim da ne biste 😉

Sto je ovo...
Gost
Sto je ovo...

Ciknuo si skroz kralju. Pojesce te mrznja iz dnevnih novina.

Sto je ovo...
Gost
Sto je ovo...

Placi sad Djukadine.

Švajcarski Argauercajtung o Federeru piše: „U finalu Vimbldona je kralj tajbrejkova postao prosjak.

Docleat
Gost
Docleat

Bljaks.

Bokelj
Gost
Bokelj

Jeste vi dukljani sve do jednog mozgovi, kultura jedna a dje god procitas po novinama o lopovluku i svercu, mora biti upetljan neki montenegrin . IQ najmanji u regionu.

Niksicanizam
Gost
Niksicanizam

Umjesto Srbin na tronu trebali ste napisati Srpski Spartanac na tronu jer ipak dolazi iz Crne Gore-Srpske Sparte.

Boka
Gost
Boka

Pa sto zar je to bitno.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nezvanično prvenstvo svijeta?!😁😁😁 E ovaj termin se samo kod nas može čuti. Datira iz vremena komunizma, kad niko nije imao pojma o tenisu, pa je trebalo objasniti šta je to Vimbldon… Nikad, ali nikad od Amerikanaca, Engleza, Njemaca ili Francuza ne čuh taj termin. Čuš nezvanično prvenstvo svijeta 😁 Ili jeste ili nije, nezvanično prvenstvo svijeta ne postoji niđe. Vimbldon… Više »

Херцег Нови
Gost
Херцег Нови

Оно што може само хрватски и црногорски мозак је да навијају за федерера, а онда сјутра или већ данас причају да је Ђоковић Хрват, тј Црногорац. Далеко било од свачије куће.

Jaz
Gost
Jaz

Nole je srbin ciji je djed po ocu porijeklom iz Niksica a majka mu je iz Osijeka, ne vidim ja tu nista sporno, ja licnonavijam za njega ali moras razumjeti i one koji ne navijaju… rijetko koji srbin u bilo kom sportu navija za Crnu Goru, nemoj mi samo reci da je to opravdano jer smo priznali Kosovo ili sto… Više »

Čova
Gost
Čova

Sva mu familija po očevoj strani živi u Nikšić a đed mu je porijklom iz Jasenova Polja Piva

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Jasenovo Polje nije u Pivi, a niko Novakov više ne živi tamo. Mislim na iole bliži rod.

ND
Gost
ND

Jasenovo polje nije Piva!

Dana
Gost
Dana

Problem je sto ni u jednom sportu nema Crne Gore nego samo Montenegro to je ogromna razlika zato ne navijamo montenegrini nam sve ogadili

Jaz
Gost
Jaz

Ne bih rekao da je to razlog, prije bih rekao da ste vi stava, volimo samo sto je nase srpsko sto nije nase to je protiv nas, ko se ne osjeca nasim taj nam je najljuci neprijatelj… to je tako a to je pogubno evo 30 godina.

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Bitno je da ce porez platiti u Pravoslavnoj Srbiji … ili u Katolickom Monaku, zaboravih kako ono on voli.

fffp
Gost
fffp

Normalno. Da mu ostane vise para da gradi vrtice i sportske terene po Srbiji. Nije lud Vucicu da nosi pare.

Cijanid
Gost
Cijanid

Bravo Nole u inat dušmanima na tamo a i ovim miševima ovamo….

Миљан
Gost
Миљан

Ноле сва част. Сућут црвеним хрватима који су навијали за федерера 🔴🔴🔴🔵🔵🔵⚪⚪⚪

ND
Gost
ND

Finale za pamćenje. Đoković i protiv publike,svaka čast!

Zdapi Skasrp
Gost
Zdapi Skasrp

Meni je ipak najvažnije da je mir i da nema rata. I da je vječno nezavisno Kosovo!

Blic
Gost
Blic

Meni je najbitnije da je na velikom crnogorskom marsu na cetinju bilo 46 dusa sa sve sofera i novinara

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Zdapi, po komentaru se primjećuje da te zaboljela Novakova pobjeda.

Miki
Gost
Miki

Nole je srpski Rocky!!!

Katja
Gost
Katja

Jedan, jedini i neponovljivi. Rodžer Federer. Najbolji svih vremena. I tačka.

Car
Gost
Car

I kad si se probudila Novak opet pobedio hehhehe

Boka
Gost
Boka

Bravo ti ga kad navijas za njega .Ocigledno ne znas da je Nole kralj.

Djuro od Niksic
Gost
Djuro od Niksic

Katja primi sucut,

Hermes Tris...
Gost
Hermes Tris...

Mala volio sam i ja nekada FedEXa i mislio da je najbolji svih vremena, ali očito nije. Razočarala si me 😂

Sye
Gost
Sye

Srbineeeeeeeeeeeeee!!!!

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Dobar dio Srba vam je takav. U stvarnosti ni s od Srbina. 🙂

Bdcg
Gost
Bdcg

Engleska “gospoda” na aparatima.Pravoslavci osvojili i u muškoj i u ženskoj konkurenciji!Idemoooo

Igalo
Gost
Igalo

U publici je bilo mnogo Rusa, navijali su za Rodzera, ne paranoisi.

Švica
Gost
Švica

Dobar ovaj polu hrvat polu srbin. Ipak Federer je šampion nad šampionima!

ND
Gost
ND

Ovo polu-polu ti ne treba,Federer jeste najbolji svih vremena,ali to ne znsči da treba pljuvati po Đokoviću!

Car
Gost
Car

Vas dvojca se pitate ko je najbolji na svetu koliko i mladi majmuni u Tanzaniji, ali rezultati pokazuju ko je najbolji . Nole najbolji ikada.

ND
Gost
ND

Vidi se da si došso iz Tanzanije! Ne moraš više o sebi!

ND
Gost
ND

I još uvijek Federer ima 4 gren slema više. Toliko o tome koliko znaš. A ne znaš ništa!

fffp
Gost
fffp

Nisu gren slemovi samo mjerilo. Ipak se vidi da ti nista ne znas.

ND
Gost
ND

A ti znaš,to se vidi od oka!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Majka mu je srpkinja iz hrvatske

Zdapi Skasrp
Gost
Zdapi Skasrp

Još samo fali Prizren Open i da mu Amfi uruči pehar.

Veljo
Gost
Veljo

Ahahahaha, vrh komentar!

Valjevac
Gost
Valjevac

Ako je Novak srpska pizda, sta si ti? Ja svoje dete ne ucim da mrzi, za razliku od tebe. Kretencino. Nadam se da ce administrator ovo objaviti.

Djuro od Niksic
Gost
Djuro od Niksic

Zdopi primu sucut, mnogo muke vam dade Nole, ali najjacu je svih vremena, a to vas bas boli

Serbia
Gost
Serbia

Zdapi, važno je da će Amgilohije u sred Prizrena da preda , znači do godine u Prizren, nema nam druge

Окле
Gost
Окле

Новаче, свака част. Свака част и за Федерера. Новаче, само напријед поред свих оних Федексових навијача, ти им из турнира у турнир показујеш да (осим на шљаци) си непобједив. Само настави тим путем и настави да им показујеш како им навијачи не вриједе ништа.

realno
Gost
realno

o ćemu ti pričaš federer je imao 2 neč lopte +pobjeda na razliku ,inače ga je fedex razbio.

Vito
Gost
Vito

Kako ga pobedi onda ovaj mali Nole, na srecu hahahahaha, joj koliko bolestina ovde kuku

Sto je ovo...
Gost
Sto je ovo...

Toliko ga je razbio, da će ostati upamćen kao gubitnik 2019. 😂 i ne samo sada, nego više puta hahaha

Bar4me
Gost
Bar4me

Pa nijesu ga navijaci prljuvali, skandirali da ce ga silovati i ulijetali na teren. Pobrkao si nesto ljubavi.

Emanuel
Gost
Emanuel

Ne bar4me. To su radili režimski navijači u Podgorici.

Docleat
Gost
Docleat

Žao mi novokomponovanih navijača Federera(tipa pripejd patriJot).Budući GOAT!

Micko
Gost
Micko

Razbio ga je jedino u drugom setu. Sve ostalo je bila borba za svaku loptu. Jako izjednacen me. Cestitke Novaku.

Marko996
Gost
Marko996

Bravo Nole samo jako stizemo polako Federera

alabama
Gost
alabama

No way. Jedan je Federer.

fffp
Gost
fffp

Jedan ko ni jedan.

Junior
Gost
Junior

Obozavam i Novaka i Federera, ali ova publika je licemjerna. Vidi se tacno da mrze Balkance.

Krsto
Gost
Krsto

Teska nula od čovjeka!😝
Tolike pare, nikad centa ne dade nikom u humanitarne svrhe!

tschugo
Gost
tschugo

na kojega mislis?

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Za tvoju informaciju Krsto,mada si vjerovatno polumjesečar,a ne Krsto,fondacija Novaka Đokovića je izgradila 46 dječjih vrtića po Srbiji. Od mene toliko!

Švica
Gost
Švica

Seljak izađe iz sela, ali selo iz njega nikada…

fffp
Gost
fffp

Sto se onda javljas Svicarac? Sad bar znamo.

Nenad
Gost
Nenad

Uff ovo je bilo tesko za gledati koja mentalna snaga jbt..Bravo Nole..a Federeru svaka cast

🇲🇪CG🇲🇪
Gost
🇲🇪CG🇲🇪

Gledacu snimak natenane, ovo nije bilo zdravo gledat uzivo.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Bravo Novače! Čestitke i Federeru na odličnoj igri, ali šampion je šampion.

Fedex
Gost
Fedex

Šampion je Rodžer. Najveći ikad.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Fedex, zar vas toliko boli pobjeda Đokovića? A Nole je dokazao da je šampion.

@fedex
Gost
@fedex

Neka ti je za utjehu

NBA
Gost
NBA

TAKO JE! FEDEX JE JEDAN ,KRALJ TENISA! OVO SA NOVAKOM ,GRESKA OD PREMORA,ALI GA NOLE NIKADA VISE NECE POBIJEDITI!

Lool
Gost
Lool

To je duh pravog Crnogorca, Srpskoga spartanca

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Bravo nole.

NBA
Gost
NBA

FEDEX JE U SVAKOM POGLEDU KRALJ,I KAO SPORTISTA I KAO COVJEK,I OSTAT CE TAKO U ISTRIJI TENISA!!!! A,ZA NOVAKA? NO COMENT!

Zdapi Ljanskadu
Gost
Zdapi Ljanskadu

Vidi se za koga si navijalo,al đaba,đaba

Oli
Gost
Oli

Bravo za komentar NBA! Apsolutno se slažem sa tobom.

LudiMilojko
Gost
LudiMilojko

Tebi i milo bese kralj, tako i ovaj vecito drugi

Garfild
Gost
Garfild

No comment se pise sa 2 m hahaha

Sto je ovo...
Gost
Sto je ovo...

Covjek? Hladni Svajcarac? Dabogda ti nekad u životu trebao 😂

Tomos
Gost
Tomos

Svaka čast Fedreru, bio je bolji danas…

Tomos
Gost
Tomos

Da ne bude zabune, naravno da sam navijao za Đokovića, ali nije bio bolji…

realno
Gost
realno

kakva drama, rodžer ga razbio .2 meč lopte na rodžerov sevis ,a svaki đokovićev set na razliku.

najrealnije
Gost
najrealnije

Federer bio ubjedljivo bolji. Žao mi je, trebao je da dobije ovaj meč. U svakom pogledu bolji od Novaka.

Fika
Gost
Fika

Ali nesto nece,sto mislis o tome?

Miki
Gost
Miki

Najveci crnogorsko srpski sportista svih vremena, samo sto nazolst neki ljudi toga nisu svjesni toga zbog suvisne politike, pa su orinudjeni da navijaju za neke igrace iz zemalja u koje nikad nisu ni bili, sve iz ocaja, zato su ove pobjede jos sladje!!!!

Khal Drogo
Gost
Khal Drogo

Величанствено финале, епски судар титана о којем ће се дуго, дуго причати. Свако финале двојица од велике тројке је празник тениса, дио спортске историје, но овај меч остаће упамћен као посебна димензија, можда и из приче “сад и никад више”. Јер Федереру је ипак 38. Када гледамо тенисере, оне врхунске, сам крем, сви ти тенисери имају своје квалитете, сегмент игре… Više »

Fika
Gost
Fika

Svaka cast!

Grizzy
Gost
Grizzy

Kakav kralj sam protiv svih po ko zna koji put, do svoje 37-dme bices najbolji svih vremena. Respect!!!!!

Kejt M.
Gost
Kejt M.

Rodžer Federer je najbolji.Pričajte što god oćete. Novak mu nije ni primaći.

Top
Gost
Top

Pusti da svane pa onda pricaj. Na kraju ce se sve vidjeti a za postovanje su i jedan i drugi…

Vojo
Gost
Vojo

27-22 je trenutno za Novaka, ni primac sto velis…

Mix
Gost
Mix

Bravo majstore,nije vazno ciji si,zarazismo se glupostima….

tschugo
Gost
tschugo

to je zarazu stvorila politika

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Najslađe je kad si sam protiv svih, a opet pobijediš. Mogu samo da te mrze Nole doktore!!!

Vlado
Gost
Vlado

Hvala ti Novače što postoiš!!!!

Mrdak
Gost
Mrdak

Bravo Novače, mada svaka čast i Federeru.Čovjek je čudo…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Delboj na aparatima

PraviCG
Gost
PraviCG

Vidi vidi opet politika u komentarima,sjedite 1 svi redom! A mec,dobar,odlican!

Zdapi Ljanskadu
Gost
Zdapi Ljanskadu

A ,za koga navijaš ti,oprosti?

PraviCG
Gost
PraviCG

Ja ne navijam ni za koga od precke Mijatovica. Od tada samo gledam i uzivam. A ti za koga navijas-dorucak ili vecera?

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

U stilu crnogorskog viteza. I dobro je što je umirio one snobove u publici.

Emanuel
Gost
Emanuel

Tako je! U stilu pravog Crnogorca, srpskog Spartanca!

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Siroti mali Srbi. Nemaju nijednog svog viteza, osim par izmišljenih, pa moraju da slave komšijske. 🙂

Emanuel
Gost
Emanuel

Siroti mali dukljani. Odrekli se sebe, izmišljaju prošlost, i niko ih ne cijeni nigdje u svijetu, pa maštaju o tome da je neko ko je dobar u nečemu njihov! Srbin pobjeđuje uvijek na kraju! Njegova je poslednja! Plači mala plači, Srbin je najjači! 🙂

Kokot
Gost
Kokot

Bensendini,bensendini polako biće za sve navijače Federera samo stanite u red.Ajmo tako samo u red,noćas dupla doza.NOLEEEE ŠAMPIONE

HN-CG
Gost
HN-CG

Bravo Crnogorac.

biba struja
Gost
biba struja

šteta što se završi, a ponadali se englezi i domoljubi, druga šamsa iza ponoči

Lool
Gost
Lool

Kad nemas svoje oa navija za protivnike onoga sto si nekad bio.Crna li si Crna Goro

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Bolji je Novak coek od ovoga placka iz svajcarske !!!

mile
Gost
mile

e jes ljudina ,u monaku porez nula.toliko patriotizmu a ti srbuj i zanosi se zamljače.

Sto je ovo...
Gost
Sto je ovo...

Jok treba da da lopovima vlastodrscima po Srbiji?! Lijepo u humanitarne svrhe tamo dje zna da ide novac.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Mile ti si genije !

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Ideeemoooooo!

Nk86
Gost
Nk86

Srbin je to pobro! I to najbolji, srpski spartanac.

Joko
Gost
Joko

Neka si izgubio. Najveći si. A publika sve kaže. Ovoga srbina niko živi na svijet ne voli.

Dušan silni
Gost
Dušan silni

Kako mi je te je žao! Idi priključi infuziju možda ti lakne? Srbin i još najbolji na svijetu!

Politickineutra
Gost
Politickineutra

Dje ce ti dusa joko,no bice da je odavno nemas sramotno jedna

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Sta je proradili aparati? Buhahaha

Djuro od Niksic
Gost
Djuro od Niksic

Joko primi sucut po 28 put

NHM
Gost
NHM

Rodžer Nedoderer.

p3rp3r
Gost
p3rp3r

Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га ал зубе поломи !

miloš Ct
Gost
miloš Ct

Uraaaa, hvala ti Novače! Bravo!!!! A sad ga prestigni i po broju slemova. Bravooooo!

Kotor
Gost
Kotor

Nevjerovatno Fedex pobijedi sam sebe. Greote.

jasenovo polje
Gost
jasenovo polje

To Novace! Ponosna je Srpska Sparta!

mile kitić
Gost
mile kitić

a jes uzložio u rodni kraj,,,,,hehehehe,ne ludujte bra.i

Kralj
Gost
Kralj

Opet se puca po podgorici !!!

anonimni
Gost
anonimni

BRAVOOOO BRAVVVOOOOO!!!

anonimni
Gost
anonimni

Nole najveći si!

87fcf87
Gost
87fcf87

Sam sebe pobijedi.

87fcf87
Gost
87fcf87

Sam sebi bih dao minus :D. Ovo sam kucao kod 2 vezane meč lopte za Federera

Delboj
Gost
Delboj

Sad ce vec dlucit snaga. Deda ipak ulazi u 39 godinu, a oducio je Novaka od tenisa. Dva tajbrejka mu poklonio…

miloš
Gost
miloš

Isplači se na ..dima mojim hahaha

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Trkn8 po bensedin

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Ajmo No1e!! Ajmo u inat gadnim englezima..Napravi Djokovic duplu svi aplaudiraju..

Rafa
Gost
Rafa

Nijesu to Englezi. Cineli svijet navija protiv srbina.

Vivax Crna Gora
Gost
Vivax Crna Gora

Zalud,za ud!
Bolji je pobijedi(j)o ..e viva Novak

Sto je ovo...
Gost
Sto je ovo...

I da navija čitav Svijet, a naravno da ne navija, još sladje 😂😂😂😂 Srbin don’t care!!!

Sarajevo
Gost
Sarajevo

Razbij ga Fedex!!!!!!!!!!

Sto je ovo...
Gost
Sto je ovo...

Sve glavom o djon.

MaslinePG
Gost
MaslinePG

Djokernole!!!!

Luka
Gost
Luka

Federer gospodin! Stari đedo ali đelje li đelje.

Aja
Gost
Aja

Ajde Rodzere!!

Bokelj
Gost
Bokelj

Gdje da ide?

Emanuel
Gost
Emanuel

Da ide da pokupi onaj tanjir, a Nole pehar.

Sto je ovo...
Gost
Sto je ovo...

Treba služiti goste noćas na Noletovom slavlju. 😂😂😂😂

jasenovo polje
Gost
jasenovo polje

Ajmo srpski sine

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Kakav srpski sin? Otac Crnogorac, majka Hrvatica.

Emanuel
Gost
Emanuel

Crnogorci i Hrvati Srbi, kapiraš? Eto zašto je srpski sin.

Emanuel
Gost
Emanuel

Ajmo Nole! Postojbina tvojih predaka Srpska Sparta je uz tebe!

Pomorac
Gost
Pomorac

Trt milojka.

Delboj
Gost
Delboj

Kakabmv antiteniser. Ni kriv ni duzan ceka da protivnik pogrijesi i osvaja titule. Ni 3 winera u mec nema.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Не знам на којег мислиш али гријешиш свакако. Не долази се случајно на врх у ниједном спорту, а још мање опстаје на врху. Оба финалиста имају завидан стаж у топ10 тенисера свијета па волио их или не мораш бит бестидан да би их назвао антитенисерима.

Delboj
Gost
Delboj

To sto ne znas na kojeg mislim govori koliko se razumijes u tenis.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Говори да не гледам тенис и није ми битан. Ође само уђем да витим колико има мрзитеља и колико стручњака од којих ћу можда нешто научити. Опрости тениски геније што ти контрирам.

Crnogor
Gost
Crnogor

Ajmo Srbine

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Ajmo Roger, Crna Gora navija za tebe svim srcem!

Baranin
Gost
Baranin

Ajde mentolu sa Zabjela.Možda ti navijaš za Federera i rijetki.
Crna Gora je uz Novaka.
Idemo Nole.No.1

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Mentol ti je tajo barski. Ajmo Fedex!!!

Krsto
Gost
Krsto

Hahahah! Uz gradjanina monaka? Jel? 😂

Emanuel
Gost
Emanuel

Hotel Crna Gora navija za Fedeksa. Gubitniče, pokrij se ćebetom i plači.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Misliš Hilton?

Politickineutra
Gost
Politickineutra

Zbog takvih ka sto si ti bijedo sramota me je rec da sam crnogorac

Kotor
Gost
Kotor

Deri Fedex!!!!

Emanuel
Gost
Emanuel

Dere se od jada. Srpska Boka je uz Novaka.

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Ajde šumski polako u banja luku pa tamo navijaj za noleta. Boka je u CG!!!

ahahah
Gost
ahahah

Crna Gora je u Boci!

Emanuel
Gost
Emanuel

Rožajac, neka ti je srećna ova Novakova srpska pobjeda!

Bokelj
Gost
Bokelj

Aj ti oklen si sljego, deri No1e

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Hahahahaha

Send this to a friend