Tenis Šampion Melburna zadovoljan partijama na prvom Gren slemu sezone

Đoković: Srećan sam što i dalje mogu da se takmičim na najvišem nivou

foto: atptour.com

Trofej Australian opena osmi put u karijeri je Novak Đoković prošetao kroz čuveni park u Melburnu.

Srpski teniser je dan poslije velikog trijumfa nad Dominikom Timom istakao da se osjeća sjajno nakon još jednog trofeja sa njegovog omiljenog turnira.

“Laknulo mi je u trenutku kada je bilo sve završeno. Tokom turnira prolazite kroz mnogo emocija i napetosti. Za mene je sjajno što sam osvojio još jedan pehar i zaokružio dvije uspješne sedmice”, rekao je povratnik na vrh ATP liste.

Đoković je u Melburnu osvojio 17. Gren slem titulu. U trci za najboljeg svih vremena ispred njega su dugogodišnji rivali Rafael Nadal sa 19 i Rodžer Federer sa 20 najvećih trofeja.

“Federer i Nadal se i dalje takmiče na visokom nivou, a tu imamo i Tima, Zvereva, Cicipasa i Medvedeva, kao lidere nove generacija. To su momci koji nas trojicu izazivaju za titule na Gren slem turnirima i doći će trenutak kada će početi da osvajaju najveće turnire. Nadam se da to neće biti uskoro. Srećan sam što i dalje mogu da se takmičim na najvišem nivou. U ovoj fazi karijere i mog života Gren slemovi su najvažniji za mene.”

Šta god da uradi do kraja karijere, Đoković je već obezbijedio svoje mjesto u društvu najboljih tenisera svih vremena. Nakon osvajanja 17. Gren slem titule, pete na posljednjih sedam turnira potvrdio je da i u 33. godini može da igra na najvišem nivou.

“Dostignuća u svojoj karijeri moći ću u potpunosti da shvatim kada budem završio sa profesionalnim igranjem. Tada ću imati malo više vremena da bez napetosti putujem po svijetu. Tada ću biti svjestan svega što sam ostvario”, zaključio je Novak Đoković.

Novak Đoković će sada na kraći odmor sa porodicom, a na teren će se vratiti na turniru u Dubaiju, koji počinje 24. februara.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
JABLANKO
Gost
JABLANKO

Bas si strasan

Mladen
Gost
Mladen

Mala sredina…ljudi kroz poznate projektuju svoje emocije, vise im je stalo da ih okolina voli nego porodica i oni najblizi, a Novaku ta ljubav ne fali. Samo neka nam pruza ovaj maestralan tenis jos koju godinu a za ove “stručne” komentare koji imaju uvid u emotivni katastar svijeta pa raspolazu statistickim podacima ko koga i koliko voli ćemo lako. Ugodan… Više »

Deki
Gost
Deki

Nina, da ti dam ja dve lopte i jedan reket možda bi ti bila bolja, i nebi bila omražena kod mene.

Nina
Gost
Nina

Najomrazeniji sportista ikada.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Da,kod bolesnih umova koji ne vide da je jedan od najvećih sportista ikada.

Nina
Gost
Nina

Nema te publike na kugli zemaljskoj koja ga voli.To ti je tako,pa ti vidi ko je bolestan.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Bolesni od mržnje i nemoći,jer je bolji od njihovih ljubimaca.Jeste li gledali finale Vimbldona prošle i godinu prije.Zar se ono može drugačije objasniti.

Lawyer
Gost
Lawyer

Ako ti osjecas da pripadas onoj publici u Londonu koji prstima kao djavolskim rogovima bezuspjesno pokusavaju da Novaku bace cini, onda im se pridruzi i sa njima pati od nemoci dok i fizicki ne pocnes da licis na one mediokritete

Nina
Gost
Nina

I nisam pisala koliko je dobar sportista vec koliko je voljen.A koliko je voljen zna i ko nece da zna.

Nina
Gost
Nina

Nema te publike na kugli zemaljskoj koja ga voli.Kraj.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Nina nemojte živjet u zabludi.Možete Vi voljeti Federera i ostale ali nemojte govoriti da Novaka niko ne voli.Vi ga ne morate voljeti i niko Vas ne tjera na to.Sa poštovanjem Nebojša koji usput nije iz Srbije. Hvala.

Titograd
Gost
Titograd

Mrzi ga cijeli svijet. Loše ovoga jada.

Lawyer
Gost
Lawyer

Slazem se…ali samo za lose ljude. Svaki dobar covjek ne moze a da ga ne voli i postuje.

Send this to a friend