Tenis

Federer zalio trofej na Vimbldonu: Zvoni mi u glavi, miješao sam pića

Rodžer Federer još jednom je pokazao da godine nisu otežavajući faktor za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata. Ako je januarski trofej na Australian openu iznenadio svjetsku tenisku javnost, onda novi pehar na Vimbldonu nije.

Možda jedino način na koji je maestro iz Bazela stigao do prestižnog pehara.

Na putu ka istorijskom osmom trofeju na terenima Ol Ingland Klaba redom su padali Aleks Dolgopolov, Dušan Lajović, Miša Zverev, Grigor Dimitrov, Miloš Raonić, Tomaš Berdih i na kraju Marin Čilić. Nijedan od pomenutih rivala nije uspio ni set oduzme Federeru, koji je u velikom stilu proslavio 19. titulu na najvećim turnirima. Na kraju je sebi dao oduška i uz koju čašicu alkohola obilježio trijumf u Londonu.

“Zvoni mi u glavi. Ne znam ni šta sam sve radio sinoć. Međutim, siguran sam da sam miješao pića. Poslije završetka finalnog meča otišao sam u bar. Tamo je bilo oko 30-40 mojih prijatelja. Proveli smo se sjajno, ostali do pet ujutro. Potom sam morao rano da ustanem da bih bio ovdje sa vama i ne osjećam se baš lijepo. Ipak, srećan sam, iza mene je sjajna noć”, rekao je Federer dan poslije velikog trijumfa.

Novinare je zanimalo da li će Federer odmah nastaviti sa pripremama za nastavak sezone. Ipak, i Rodžer ima dušu, pa mu tenis sljedećih dana neće biti u prvom planu. Čovjek koji je poslije prošlogodišnjeg Vimbldona odlučio da napravi šestomjesečnu pauzu pokazao je cijelom svijetu da i dalje nije za staro gvožđe. Naprotiv, dao je zadatak i putokaz mladima kako da godinama budu na najvišem nivou.

“Sada želim da uživam u činjenici da sam šampion Vimbldona i Australian opena za sljedećih godinu. Nisam uopšte opterećen brojem titula na Gren slem turnirima. Nikada zaista nisam razmišljao o tome. Bio sam zadovoljan i kada sam imao 17 pehara. Potom sam postao srećan kada sam podigao 18. trofej, a mislim da sam najsrećniji sa ovim 19.Najvažnije mi je da se dobro osjećam, da sam srećan na terenu. Došlo je vrijeme da igram samo zbog velikih titula, mjesto na ATP listi i jurnjava za prvim mjestom mi nisu toliko bitni”, dodao je Rodžer.

Londonska priča imala je najljepši kraj za Rodžera Federera, a nema sumnje da mu je sljedeći veliki cilj US open. Kada uzmemo u obzir da u Njujorku sigurno neće biti Novaka Đokovića, da je pitanje hoće li se oporaviti Endi Marej, kao i u kom će stanju biti tijelo Rafaela Nadala, ne bi bilo iznenađenje da na kraju turnira u velikoj jabuci gledamo scene sa kraja Vimbldona.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Statistika
Gost
Statistika

FEderer 7 Sloveni 0

gost
Gost
gost

Hahaha to sam i ja htio da komentarisem 😀

Neprocjenjivo
Gost
Neprocjenjivo

Namjesteno kao i Autralijan open..
U 36godini dozivljava jeenu od najuspjesnijih sezone.. TENISKA MAFIJA JE ODRADILA SVOJE!

mali Jože
Gost
mali Jože

Vjerovatno CIA i Vatikan.

Lendl
Gost
Lendl

kako si ti bistar…vidi se da se razumiješ u tenis

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Neka si Kralju. Od moračke šljive koju si pio ne boli te glava. Biće da si još pio kakve likere, pa mora da je od njh.

Send this to a friend