Tenis Bivši teniseri složni

Kirjosu potrebna stručna pomoć

Nik Kirjos

Nik Kirjos je posljednjim ispadom na Mastersu u Sinsinatiju zaprepastio teniski i sportski svijet.

Tokom meča sa Hačanovim u drugom kolu psovao je sudiju, lomio rekete, bacao stvari, zbog čega je kažnjen sa 113 hiljada dolara.

ATP je najavio i da je otvorio novi disciplinski postpupak kako bi razmostrio suspenziju.

Kirjosovo ponašanje nailazi na osudu bivših tenisera, a jedan od njih je i Gred Rusedski.

”Posljednji ispad Kirjosa na mastersu u Sinsinatiju bio je zaista neprihvatljiv. Posebno taj incident na kraju meča, psovka upućena sudiji. To nije dobro ne samo za njega, nego za tenis i to ekspresno mora da se iskorijeni. On će možda opet dobiti suspenziju, ali tokom nje mora da dobije adekvatnu pomoć kako bi otklonio prave probleme, i mora tome da bude potpuno posvećen, da vjeruje, kako bi istrajao, promijenio se i bio ne samo bolja osoba, već i igrač koji bi mogao u potpunosti da pokaže kvalitet koji posjeduje”, kaže Rusedski.

Rusedski smatra da Kirjos probleme van tenisa prenosi na teren.

”Smatram da mu je potrebna redovna terapija koja bi mu pomogla da poradi na drugim stvarima koje utiču na to da se tako ponaša na terenu”, zaključio je Rusedski.

Istog mišljenja je i Danijela Hantuhova, nekada peta teniserka planete.

”Niku je potrebna ozbiljna stručna pomoć. Ne mislim samo o teniskim stvarima, već u životu, jer je to razlog zbog čega se tako ponaša na terenu. On ima mnogo problema van tenisa”, izjavila je Hantuhova.

Naredni turnir za Kirjosa trebalo bi da bude US Open.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Kirijos je za vas Bog

Send this to a friend