Tenis Komentar Danila Medvedeva

Nesrećno je što nije mogao da igra, ali je Karlos zasluženo prvi

Danil Medvedev je istakao žaljenje što Novak Đoković nije mogao da igra u Indijan Velsu, ali i istakao da je Karlos Alkaras zasluženo preuzeo prvo mjesto na ATP listi.

Španac je u finalu Mastersa savladao Rusa sa 2:0 i vratio se na vrh.

“Mislim da Alkaraz jeste pravi broj 1. Nesrećno je to što Novak ne može da igra na svim turnirima, siguran sam da bi svi željeli da igra jer je uvijek dobro vidjeti ga na terenu. Ali tako je kako je. Ako se povrijediš, isto je… Možemo i da kažemo: ’Da se Rafa nije povrijedio, možda bi bio broj jedan’. Ne znamo, jer je bio povrijeđen. Isto je i sa Novakom. Da je mogao da igra sve turnire ove i prošle godine, moguće je da bi lista bila drugačija. Ali… Ali… Ne bi trebalo da bude ’ali’, Karlos je zasluženo broj 1 jer je osvojio više bodova od ostalih prethodne 52 nedjelje, tako sistem funkcioniše“, istakao je Medvedev.

Bio je samokritičan poslije partije u finalu.

“Nisam igrao najbolje što mogu. Dešava se. Poslije moje pobjede nad Novakom u Dubaiju, rekao sam isto – jesam ja igrao dobro, ali Novak nije igrao kako umije. Zašto nisam igrao najbolje što mogu? Ne znam. Možda zbog njegove lopte, možda zbog vjetra, njemu je zbog stila igre lakše da prođe kroz vjetar. Nemam prave razloge, nekada oni ne postoje u tenisu“, dodao je Medvedev.

Send this to a friend