Tenis

Samardžić sjajan u Mesini

Najtalentovaniji crnogorski junior do 14 godina, Matija Samardžić nastavlja da niže uspjehe.

Poslije osvajanja turnira u Nikšiću iz kalendara Evropske teniske asociajacije, Matija je ostvario odličan rezultat i na turniru u Mesini koji važi za jedan od najkvalitetnijih evropskih.

“Ovogodišnje izdanje turnira imalo je čak četiri igrača iz prvih 10 na rang listi. Od 64 igrača u žrijebu od kojih su gotovo svi u prvih 100 na rang listi, Samardžić je nastup završio u polufinalu, porazom od pobjednika turnira Luka Van Asea iz Francuske 6:3, 7:5. U četvrtfinalu Samardžić je napravio najveće iznenađenje na turniru savladavši prvog nosioca i trećeg igrača Evrope, Rusa Artura Kukašiana 3:6, 6:4, 6:4.” navode iz teniskog saveza.

Samardžić je trenutno 39. na rang listi i standardni je reprezentativac Crne Gore. Njega u narednih mjesec dana očekuje učešće na Samer kupu Evrope i Evropskom prvenstvu. On je bio član tima koji je u martu mjesecu učestvovao u razvojnom kapmu u Antaliji u organizaciji Evropske teniske asocijacije, a postoji interesovanje da i on svoje usavršavanje nastavi u akademiji “Guljermo Viljas” u Španiiji dodaju iz naše kuće tenisa.

Send this to a friend