Tenis

Teniseri se nadaju plasmanu u viši rang Dejvis kupa

Naši teniseri pokušaće da na turniru Dejvis kupa u Ulcinju izbore ulazak u drugu Evropsku grupu u konkurenciji Letonije, Moldavije, Lihtenštajna, Malte, Grčke,Jermenije i Kosova.

Optimista pred ovo takmičenje je selektor Balša Milošević.

“Atmosfera u ekipi je sjajna i momci su zaista radili vrijedno kako bi pokušali da iznenadimo favorite. Moldavija, a pogotovo Letonija koja je ozbiljna teniska zemlja i u muškom i u ženskom tenisu, jesu glavni favoriti, dok šansu iz drugog plana čekamo mi i Grci. Biće teško, ali vjerujem u ove momke jer smo u protekle četiri godine stalno išli stepenicu više”, kazao je Milošević.

Predsjednik TSCG, Dr Dimitrije Rašović je istakao odličnu saradnju sa Svjetskom teniskom fereracijom (ITF) koja je dodijelila takmičenje našoj zemlji.

“Svjetska teniska federacija je preopoznala dobar rad TSCG i zbog pređašnjih uspješnih organizacija Fed Cup takmičenja, odlučila da naš savez i našu državu nagradi sa organizacijama Davis i Fed kup takmičenja na veliki jubilej 40 godina TSCG. Naš tim sa velikim ambicijama očekuje početak takmičenja i svi se nadamo da pred našim navijačima možemo do plasmana u drugu grupu”, rekao je Rašović.

Kapiten Ljubomir Čelebić vjeruje da naš tim može da se nada dobrom rezultatu jer favoriti ne dolaze u najjačem sastavu.

“Radujem se igranju pred domaćom publikom po prvi put. Radujem se što su ekipi priključeni mladi igrači kao što su Dragović i Raičević. Dragović je zaista perspektivan igrač koji se nalazi sa mnom u istoj akademiji u Beogradu, dok je Raičević jedan od najperspektivnijih tenisera u regionu. Na turniru neće igrati Gulbis, Cicipas i Albot što nama povećava šanse za plasman u drugu grupu, pa se nadam da ćemo uspjeti da obradujemo sve navijače u Ulcinju”, istakao je Čelebić.

Prvi čovjek Opštine Ulcinj i Teniskog kluba Belvi Nazif Cungu istakao je da tenis zaslužuje bolji status u Crnoj Gori.

“Ulcinj kao grad postaje polako grad sporta. Nemamo samo dobre fudbalere, košarkaše, karatiste već i izvaredne tenisere. TK Belvi već 10 godina ulaže velike napore kako bi na najbolji našin prezentovao Ulcinj i Crnu Goru teniskom svijetu. Nadamo se promociji obje ekipe čime bi tenis kao sport dobio značajniju poziciju u Crnoj Gori, što tenis i zaslužuje”, rekao je Cungu.

Pored kapitena Ljubomira Čelebića za našu selekciju na ovom turniru igraće Rezert Cungu, Pavle Rogan i Stefan Dragović.

Ekipi je zbog izvarednih rezultata kao zamjena priključen petnaestogodišnji junior Danilo Raičević.

Turnir je na programu od 4. do 7. aprila, a pobjednik će ići u viši rang Dejvis kupa.

Send this to a friend