Tenis

Tim nakon epskog meča protiv Đokovića: Morao sam da uradim nešto izvanredno kako bih pobijedio

Austrijski teniser Dominik Tim smatra da je protiv Novaka Đokovića u Londonu odigrao najbolji meč u dosadašnjoj karijeri.

Peti igrač planete je preokretom savladao Đokovića, oduševio publiku u O2 areni hrabrom igrom i najvažnije od svega – osigurao plasman u polufinale završnog Mastersa u sezoni.

“Vjerovatno je to bio najbolji meč koji sam ikada odigrao. Bila je to epski duel koji će se s vremena na vreme događati na ovakvim velikim turnirima. Imao je sve što je potrebno za meč poput ovog. Osvajao sam nevjerovatne poene. Igrao sam nevjerovatne poene. Obojica smo zaslužili da meč bude odlučen u trećem setu. Sreća je u odlučujućim momentima trećeg seta malo više bila na mojoj strani,” rekao je Tim i dodao:

“Protiv svih koji su se kvalifikovali za završni turnir potreban je poseban napor za trijumf. Učinio sam to protiv Rodžera i to sam učinio i danas. Vjerovatno je Novak trenutno najbolji igrač na svijetu i morao sam da uradim nešto izvanredno, nešto neobično i uspio sam. Udarao sam jako… Uostalom, 51 viner protiv njega je velik broj.”

Austrijanac će u trećem kolu igrati protiv Matea Beretinija, ali će bez obzira na ishod tog meča nastaviti takmičenje u polufinalu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miki
Gost
Miki

Najbolji meč u karijeri da bi jedva ili srećno dobio Novaka. Daleko si ti onda od rezultata koje su postigli Novak, Tada i naravno Federer

Nilski međed
Gost
Nilski međed

Ako nastavi da ih ovako dere biće sve bliži i bliži. Imam utisak da se taj jaz u odnosu na veliku trojku od ove godine pomalo smanjuje. Izgleda da godina rodjrnja čini svoje.

Savo
Gost
Savo

Ajde na spavanje međede

Send this to a friend