Tenis Reakcija iz Beograda

TSS: Farsa je završena, vjerujemo da će Đoković iz ovoga izaći jači

Novak Đoković

Teniski savez Srbije je poslije odluke suda u Australiji da deportuje Novaka Đokovića istakao da je “farsa završena”.

Jednoglasno je sudsko vijeće odlučilo da uskrati vizu prvom nosiocu u Melburnu.

“Farsa je završena. Teniski Savez Srbije izražava svoje ogromno razočarenje ovakvom odlukom australijskog suda. Politika je ovoga puta pobedila sport. Devetostrukom šampionu Australijan opena Novaku Đokoviću je uskraćeno pravo da zaigra na prvom grend slemu takmičenju sezone i pokuša da na sportskom terenu, na kome je nizao sve same pobjede, deseti jubilarni put podigne pehar i osvoji 21. grend slem titulu. Najbolji svjetski teniser Novak Đoković je validno ispunio sve propisane zahtjeve i pravila organizatora Australijan opena i države domaćina za učešće na turniru, što je potvrđeno i odlukom suda iste te zemlje. Međutim, usljed političkih pritisaka, viza mu je onemogućena po osnovu “javnog interesa”. Ovakvom odlukom jedino je svijet ostao uskraćen da gleda Novakovu borbu za deseti Australijan open i 21. grend slem titulu”, ističu iz TSS i dodaju:

“Miješanje politike u sport otvorilo je mnogo gorućih pitanja. Kakvu poruku šalje Australija, kao dvostruki organizator Olimpijskih igara, za treće domaćinstvo 2032.godine? Da za najboljeg svjetskog tenisera ne važi sveto olimpijsko pravilo – važno je učestvovati? Izostanak reakcija tokom čitavog slučaja od strane ATP (Asocijacije teniskih profesionalaca), ITF (Svetske teniske federacije), kao i vodećih sportskih svetskih institucija, nameće pitanje da li će ovo od sada da bude šablon ponašanja organizatora velikih sportskih priredbi? Da li će sportisti, i kada validno ispune sve propisane zahtjeve za ulazak u zemlje organizatore takmičenja i turnira moći političkom odlukom moćnika da budu precrtani sa liste učesnika, pritvarani kao kriminalci i – proterivani?”.

Vjeruju da će Đoković iz ove priče izaći jači.

“Sport je uvijek bio najčistiji segment društva, pogotovo tenis kao sport džentlmena, u kome je poštovanje propisa uvek bilo visoko cijenjeno. Naš šampion Novak u tim uslovima je postao svjetski broj 1 i to bez premca u istoriji. Teniski savez Srbije u potpunosti podržava Novaka Đokovića kao najboljeg ambasadora naše zemlje. Vjerujemo i nadamo se da će i poslije ove nepravde učinjene ne samo jednom istorijski uspješnom sportisti, nego i izuzetnoj ličnosti, Novak kao i obično biti jači i bolji”, zaključuje se u saopštenju TSS-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kazna
Gost
Kazna

Sad ga čeka kazna u Srbiji jer je zaražen šetao po Beogradu

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Da se vakcinisao, definitivno bi iz ovog izašao jači. Bilo po pitanju imuniteta, bilo moralno ili u vezi titule AO. Ovako ništa….

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Tako je kad čovjek više vjeruje bajanjima nego nauci.

mario
Gost
mario

Gospodo iz TSS Novak treba da izadje pametniji,jak je on dovoljno,a onaj njegov ludi otac neka stavi mozak u vinko.

Posmatra
Gost
Posmatra

Srbi bili ste mi snaga.. NOLE❤️❤️❤️

Zoran
Gost
Zoran

Sta je problem? Otisao je u Dubai. Vas ne ferma. Ako mu hvali love posaljite mu. Ne moze kako on oce. Australija je uredjena drzava. Njih ne interesuje ko ima pare a ko nema. ZAKON I TAČKA.

Send this to a friend