Tenis

Vilander: Nijedan igrač neće moći da zamijeni Federera

Pitanje odlaska Rodžera Federera u penziju već mjesecima je nezaobilazna tema u teniskim krugovima, a svoje mišljenje javno je iznio i sedmostruki Gren slem šampion Mats Vilander.

Šveđanin smatra da Federera neće niko moći da zamijeni, ali da će tenis i poslije njega biti interesantan.

“Možemo Federerovo buduće povlačenje da uporedimo sa onim kada se penzionisao Bjern Borg – tada smo svi bili šokirani, ali ja sam zbog toga osvojio Rolan Garos naredne godine. Onda dolazi Janik Noa 1983, pa Džon Mekinro 1984… Tek poslije Borgovog povlačenja Mekinro je imao onu godinu sa samo dva poraza, dakle nas nekoliko je zamijenilo Borga“, kaže Vilander.

Federer je u više navrata poručio da će igrati sve dok ga tijelo bude slušalo.

“Rodžer će biti najveći u istoriji, nijedan igrač neće moći da ga zamijeni. Sa Borgom je tenis bio globalni sport, a onda ga je Federer učinio globalnim ponovo. Njegovo povlačenje biće nenadoknadiv gubitak, ali ima mnogo mladih igrača sa potpuno drugačijim stavom – oni neće biti voljeni na isti način kao Rodžer, ali biće atraktivni na drugačiji način“, zaključio je Vilander.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tomos
Gost
Tomos

Federer je najbolji svih vremena, Nadal Kralj šljake… A kako onda nazvati onog ko je bolji od oboje… Ta titula bolji od najboljih se zove Novak Đoković…

nebojša
Gost
nebojša

Naravno osim našeg brat srbina Nola.Podrazumijeva se da je Novak Đoković najbolji teniser svig vremena,posle njega Federer,a onda svi ostali.

kladionicar
Gost
kladionicar

one an only! RF!

Send this to a friend