Tenis

Vilander: Rodžer i Rafa sada jure Novaka

Sedmostruki Grend slem šampion Mats Vilander smatra da je ključni faktor povratka Novaka Đokovića okupljanje njegovog starog tima.

Đoković je u nedjelju četvrti put osvojio Vimbldon, što mu je 13. GS u karijeri, ali prvi poslije skoro dvije godine.

“Nisam mogao da zamislim da Đoković osvoji opet Vimbldon bez poznatih lica u njegovom boksu. To je za mene bilo ključno. Zahvaljujući tome je mirniji dok opet pronalazi svoj ubilački instinkt. Povratak Marjana Vajde je ključan. Jelena, njegova žena, je ključna. Svi su opet ujedinjeni iza njega, kao neka vrsta kordona koji štiti Novaka od svega”, rekao je Vilander.

Tako su ove godine po jedan GS poslije dugo godina osvojila trojica najboljih igrača u posljednjih 15 godina, Rodžer Federer (Australijen open), Rafael Nadal (Rolan Garos) i Đoković (Vimbldon).

“Potjera se nastavlja, njegov povratak u vrh je uzbudljiv. Potjera je pokrenuta kada Federer više nije toliko pobjeđivao, kada je Nodal pobjeđivao posebno na Rolan Garosu, a Novak osvajao skoro sve ostalo. To opet počinje. Njih trojica će pokušati da ostvare još više. Ne kažem da Rodžer ili Rafa mogu to da urade, ali naći će razlog da nastave da rade da izazovu Đokovića. To je ogromno. U Njujorku ćemo vidjeti ko je najbolji u 2018. To će biti borba za šampiona. Neće biti važan poredak na ATP listi, jer je za njih osjećaj da su najbolji u godini važniji od broja 1”, zaključio je Šveđanin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
roko
Gost
roko

balkansko porijeklo znaci mnogo brvo legendo

Send this to a friend