Tokio 2020 Olimpijske igre

Blog Tokio 2020: Slovenija slavi zlatnog Rogliča, Srbija osvojila četvrtu medalju, Hrvati obezbijedili odličje u tenisu

Peti dan Olimpijskih igara donosi nova uzbuđenja.

U našem blogu pratite najvažnije dešavanja iz Tokija.

UŽIVO:

17.00 – Završen je još jedan fenomenalan sportski dan u Tokiju. Budite sa nama i sjutra od ranih jutarnjih sati. Pratićemo uživo vaterpoliste protiv Hrvatske (8.30), rukometašice u meču sa Norveškom (9.15), dok će u zoru na borilišta džudistkinja Jovana Peković (4.00) i jedriličar Milivoj Dukić (5.00)

16.51 – Selektor vaterpolista Hrvatske Ivica Tucak dan uoči susreta sa Crnom Gorom kaže da je Aleksandar Ivović najopasniji igrač naše selekcije i da “barakude” na njega moraju obratiti posebnu pažnju.

16.28 – Evropski klasik u okviru treće runde na muškom rukometnom turniru pripao je Francuskoj koja je sa 30:29 savladala Njemačku.

16.11 – Japanac Daiki Hašimoto je osvojio olimpijsko zlato u individualnom višeboju u konkurenciji muškaraca. Srebro je pripalo Sijao Ruotengu iz Kine, dok se bronzom okitio Nikita Nagorni.

15.56 – Dramatično muško finale u basketu 3×3 pripalo je Letoniji, koja je pobijedila Rusiju 21:18.

15.46 – Nakon velikog trijumfa nad američkim drim-timom, Francuska nije imala problema protiv selekcije Češke u drugoj rundi olimpijskog košarkaškog turnira – 97:77.

15.35 – Tri fudbalska giganta eliminisana su već u grupnoj fazi. Argentinci su osvojili samo bod protiv Španije 1:1, ali im to nije bilo dovoljno da prođu dalje. Vodila je “furija” golom Morena, izjednačio je u finišu Belmonte. Japan je sa 4:0 pobijedio Francusku i poslao kući “trikolore”, a takmičenje je završeno i za Njemačku.

15.19 – Zlato za Amerikanke u basketu 3×3. Velika pobjeda u finalu nad ruskim timom 18:15.

15.03 – Kinez Ši Žijong odbranio je olimpijsko zlato u dizanju tegova u kategoriji do 73 kilograma. Podigao je 166 kilograma i postavio novi olimpijski rekord.

14.32 – Četvrtu medalju za Srbiju osvojili su basketaši. Bili su bronzani, pobijedili su Belgiju u meču za treće mjesto 21:10. Srbi su bili glavni favoriti, ali su danas u polufinalu neočekivano poraženi od Rusije, koja će za zlato igrati protiv Letonije.

14.00 – Gruzija slavi zlato u džudou. U kategoriji do 90 kilograma Laša Bekauri savladao je Eduarda Tripela u meču za olimpijsku titulu.

13.44 – Poslije plasmana u četvrtfinale singla, Novak Đoković se u tandemu sa Ninom Stojanović plasirao i među osam najboljih miks dublova u Tokiju.

13.17 – Hrvatska će imati dva predstavnika u polufinalu muškog dubla. Obezbijedila je jednu medalju, a ima šansu za dvostruko slavlje.

12.58 – U Anđelinoj disciplini oboren je olimpijski rekord. Nova vlasnica je Ema MekKion koja je 100 metara slobodnim stilom isplivala za 52,13 sekundi.

12.37 – Anđela Antunović uz lični rekord završila takmičenje u Tokiju.

12.04 – Derbi dana na košarkaškom olimpijskom turniru za muškarce pripao je Australiji, koja je pobijedila Italiju 86:83.

11.48 – Veoma važan meč čeka sjutra crnogorske vaterpoliste protiv Hrvatske. Slaven Kandić i Dušan Banićević vjeruju u povoljan rezultat.

11.38 – Poraz od Japana nije uzdrmao “lavice”, koje su uvjerene da će već sjutra protiv Norveške odigrati na svom prepoznatljivom nivou.

11.35 -Ragibsti Fidžija odbranili su zlato sa Igara u Rio de Žaneiru. U finalu su ubjedljivo savladali Novi Zeland 27:12. Bronza je pripala Argentini, koja je u meču za treće mjesto pobijedila Veliku Britaniju 17:12.

11.15 – Poslije poraza od Španije, španski rukometaši vratili su se pobjedama. Savladali su Argentinu 27:23.

10.48 – Novak Đoković je rutinski pobijedio Davidoviča Fokinu sa 2:0 i u četvrtfinalu ga čeka Kei Nišikori.

10.17 – Primož Roglič novi je olimpijski šampion u biciklizmu. Slovenac je osvojio zlato u trci na hronometar.

10.00 – Jovana Peković spremna i uzbuđena čeka debi na Olimpijskim igrama.

09.52 – Odbojkaški derbi između Argentine i Francuske pripao je “gaučosima” nakon pet setova. U taj brejku je bilo 15:13.

09.25 – Anemik van Flojten osvojila je zlatnu medalju u trci na hronometar. Holanđanka je slavila ispred Švajcarkinje Marlen Rojzer, a bronza je pripala Ani van der Bregen.

08.54 – Američka gimnastičarka Simon Bajls povukla se iz finala višeboja.

08:44 – Igo Umber eliminisao je Stefanosa Cicipasa i plasirao se u četvrtfinale teniskog turnira u Tokiju. Francuz je pobijedio sa 2:1 u setovima jednog od favorita za medalju.

08.28 – Endi Marej je nakon povlačenje iz singla, eliminisan u dublu. U tandemu sa Džoom Salizburijem izgubio je nakon tri seta od hrvatskih tenisera Marina Čilića i Ivana Dodiga, koji će igrati u polufinalu i boriti se za medalju.

08.22 – Poraz od Francuske brzo je zaboravljen. Američki košarkaši lako su izašli na kraj sa Iranom.

07.44 – Nakon što je Danil Medvedev upitao sudiju ko će snositi odgovornost ako umre na terenu zbog velike vrućine, Paula Badosa doživjela je toplotni udar tokom meča protiv Marketa Vondrušove.

07.20 – Zanimljivo je ovog jutra po našem vremenu bilo na plivačkim takmičenjima. Milak je potvrdio dominaciju na 200 delfin, dok je Ariarne Titmus osvojila novo zlato.

06.55 – Danil Medvedev je pobijedio Fabija Fonjinija sa 2:1 i plasirao se u četvrtfinale teniskog turnira. Međutim, nije uživao na suncu pa je u jednom trenutku upitao sudiju ko će da preuzme odgovornost ako umre na terenu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Posmatrac
Gost
Posmatrac

Srbija osvetlala obraz balkanu.. Najaci trenutno💪💪💪

Komita
Gost
Komita

Tzko je,jos dodajte 2 zlatne u dzudou,hAHAHAHA

Barka
Gost
Barka

Takmici li se Djokovic i u badmintonu? Kad je vec u formi, steta je propustiti. A i ne znam sto ne igra i muski dubl, greota je i to?

Support
Gost
Support

Strašno. A Đoković odlučio da igra i mix dubl. Kakva glupost neviđena.

LOVĆEN
Gost
LOVĆEN

Jao, baš smo zabrinuti za njega, hahahahahahahahahhahahahahhahahahhahaha

Send this to a friend