Tokio 2020 Olimpijske igre

Blog Tokio 2020: Ruskinje šokirale Amerikanke, zlato za Srbiju, srebro za Makedoniju

Četvrti dan Olimpijskih igara donosi brojna uzbuđenja.

Na borilišta izlaze i naše rukometašice, vaterpolisti, jedriličar Milivoj Dukić i plivač Boško Radulović.

Pratite u našem blogu uživo najvažnije informacije iz Tokija.

UŽIVO:

17:00 – Završen je još jedan zanimljiv olimpijski dan. Budite sa nama i sjutra od ranih jutarnjih sati.

16:25 – Letonci i Rusi pridružili su se Srbiji i Belgiji u završnici basketa 3×3 u muškoj konkurenciji. Srbi će protiv Rusa igrati sjutra u polufinalu u 10.30, a Letonci i Belgijanci će na teren u 11.40.

16:16 – Hrvatska teniserka Dona Vekić oprostila se od Olimpijskih igara u trećem kolu. Danas je poražena od Jelene Ribakine sa 7:6 (7-3), 6:4.

16:06 – Estonija se poslije 13 godina raduje olimpijskoj zlatnoj medalji. U finalu timskog takmičenja ženska mačevalačka selekcija baltičke zemlje pobijedila je Koreju 36:32.

15:45 – Australija je protiv Crne Gore na momente pokazala koliko nezgodna može biti, a danas su protiv Hrvatske odigrali sjajno za šta su nagrađeni bodovima.

15:13 – Rusija slavi timsko zlato u gimnastici. Amerikankama samo srebro odustajanja Simon Bajls. Bronza je pripala Britankama.

15:07 – Sjeverna Makedonija slavi srebro u tekvodnou. Dejan Georgijevski je u finalu u kategoriji preko 80 kilograma poražen od Rusa Larina sa 15:9.

14:55 – Prvo zlato za Srbiju u Tokiju. Milica Mandić ga je osvojila u tekvondou. To joj je bio posljednji meč karijere!

14:00 – Simon Bajls je povrijeđena! Ne učestvuje u timskom finalu! Tu je sa djevojkama iz SAD, međutim ne može da pomogne. Rusija to koristi i vodi nakon dvije sprave u finalu.

13:47 – Zlato za Francusku i Japan na džudo turniru. Klaris Agbenjenu iz Francuske bila je najbolja u kategoriji do 63 kilograma, dok je Japanac Takanori Nagase osvojio najsjajnije odličje u kategoriji od 81 kilogram.

12.50 – Crnogorski plivač Boško Radulović je imao 61. vrijeme od ukupno 70 takmičara u kvalifikacijama u trci na 100 metara slobodnim stilom. On je bio petoplasirani u svojoj grupi, a dionicu je isplivao u vremenu 53.60.

12.40 – Vaterpolo reprezentacija Mađarske je savladala Japan 16:11 u drugom kolu grupe B na OI. Mađarima je to prva pobjeda, nakon što su u prvom meču izgubili od Grčke.

12.33 – Po čemu će se pamtiti nastup marokanskog boksera Junesa Bale na Olimpijskim igrama pogledajte ovdje.

12.24 – Švajcarkinje su ugrabile sve tri medalje u trci brdskog biciklizma na Olimpijskim igrama.

Najbolja je bila Jolanda Nef, a dominaciju su zaokružile njene zemljakinje Zine Frei i Linda Indergand.

12.10 – Slovenačka džudistkinja Tina Trstenjak je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama.

Ona je Uu kategoriji do 63 kilograma u borbi za zlato poražena od Francuskinje Klarise Agbegnenu 1:0.

Slovenija je tako došla do trećeg odličja, nakon zlata Benjamin Savšeka u kanuu i bronze bicikliste Tadeja Pogačara.

11.48 – Kraj olimpijskog turnira za Karolinu Pliškovu – bolja od češke teniserke je bila Kamila Đorđi (6:4, 6:2). Italijanku sada čeka duel sa Jelinom Svitolinom, koja je savladala Mariju Sakari – 5:7, 6:3, 6:4.

11.40 – Crnogorski jedriličar Milivoj Dukić zauzima 12. mjesto u generalnom plasmanu u disciplini laser na Olimpijskim igrama.

11.11 – Surfing je debitovao na Igrama, a prve zlatne medalje u istoriji osvojili su Brazilac i Amerikanka. U muškoj konkurenciji je slavio Italo Oliveira, a kod dama Karisa Mur.

10.37 – Prva medalja u Tokiju za Sjevernu Makedoniju. Kaparisao je Dejan Georgijevski plasmanom u finale olimpijskog turnira u tekvondou.

10.02 – Dijego Švarcman je prošao u treću rundu na OI. Argentinski teniser je u dva seta bio bolji od Čeha Tomaša Mahača (6:4, 7:5).

Turnir nastavlja i Žeremi Šardi, koji je eliminisao Aslana Karaceva – 7:5, 4:6, 6:3.

09.55 – Milica Mandić se pobjedom nad Alteom Loran iz Francuske plasirala se u finale olimpijskog turnira u taekvondou u kategoriji preko 67 kilograma. Ona je tako osigurala treću medalju za Srbiju na OI.

Rivalka u finalu Milici Mandić biće Korejka Da-bin Li, a očekuje se da borba počne oko 14.30 sati.

09.50 – Preko 270 hiljada testova na KOVID-19 su odradile vlasti u Tokiju od 1. jula u pripremi za početak Olimpijskih igara. Od toga je 120 hiljada testova obavljeno među sportistima, a ostalo među svima ostalima koji su na bilo koji način angažovani na OI.

9.30 – Vaterpolisti Grčke i Italije su odigrali neriješeno – 6:6 u derbiju drugog kola grupe na Olimpijskim igrama. Grci, koji su na startu bili bolji od Mađarske, vodili su nakon tri četvrtine 6:2, a na kraju su rizikovali i da izgube.

09.03 – Ruski plivači Jevgenij Rilov i Kliment Kolesnikov osvojili su zlatnu i srebrnu medalju na 100 metara leđno na Olimpijskim igrama u Tokiju. Time su prekinuli dominaciju Amerikanaca.

08.46 – “Napad je zakazao”, poručuju crnogorski vaterpolisti nakon poraza od Španije. Pročitajte šta su rekli Aleksandar Ivović, Draško Brguljan i Slaven Kandić.

08.30 – “Opterećeni rezultatom! Nismo postepeno gradili stvari na terenu. Glava nije bila kako treba kod većine”, rekla je selektorka crnogorskih rukometašica Bojana Popović nakon poraza od Japana.

08.23 – Naomi Osaka je eliminisana, a u narednu rundu je prošla Garbinje Mugurusa. Španska teniserka je u dva seta (6:4, 6:1) savladala Alison van Ujtvank, a u narednom kolu će se sastati sa boljom iz duela Done Vekić i Elene Ribakine.

08.18 – Vaterpolisti Srbije su lako savladali Kazahstan (19:5) u drugom kolu grupe B na OI. Srbiji je to prvi trijumf, nakon što je na startu izgubila od Španije.

08.16 – “Moramo popraviti napad, ali vidjeli ste da nije lako igrati protiv Španaca”, rekao je selektor “ajkula” Vladimir Gojković.

07:40 – Stigle su i prve reakcije iz tabora “lavica” nakon neočekivanog poraza od Japana. Ema Ramusović smatra da je Crna Gora imala loš dan, dok Đina Jauković kaže da ekipa mora izvući pouke.

07:20 – Stefanos Cicipas, treći nosilac, nije imao problema protiv Frensisa Tijafoa.

07:12 – Teniski turnir neočekivano je završen za Naomi Osaku. Japanka je prikazala očajnu partiju i ispala već u osmini finala.

05:13 – Jedno od najvećih iznenađenja na ženskom košarkaškom turniru napravila su Japanke koje su savladale vicešampionke Evrope Francuskinje, 74:70. Najefikasnija u pobjedničkom timu je bila Saki Hajaši sa 12 poena.

04:58 – Trka plivača na 200 metara leđnim stilom prošla je u znaku Rusa. Jevgenij Rilov osvojio je zlato sa novim evropskim rekordom (51,98), dok je dvije stotinke sporiji od njega bio zemljak Kliment Kolesnikov. Branilac zlata iz Rija, Rajan Marfi osvojio je bronzano odličje.

04:24 – Kod dama u trci leđnim stilom na 100 metara pobjeda i zlatna medalja za Kejli MekKion.

03:54 – Tom Din je olimpijski šampion u plivanju na 200 metara slobodnim stilom.

03:35 – Neočekivan poraz “lavica” u drugom kolu olimpijskog turnira – Japan je pobijedio Crnu Goru 29:26 i osvojio prve bodove na Igrama.

02:30 – Prve medalje četvrtog dana takmičenja podijeljene su u ženskom trijatlonu. Zlato ide na Bermudu za Floru Dafi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Simo Matavulj
Gost
Simo Matavulj

Bravo Srbija 🇷🇸❤️

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Koliko ukupno medalja imaju Srbija i Srce Srbije?

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Srbija 👍

Душан
Gost
Душан

Свака част за Србију!

Send this to a friend