Tokio 2020 Olimpijske igre

Tokio 2020: Rusi dočekali zlato nakon 25 godina, dvije medalje za Hrvate

Treći dan Olimpijskih igara donosi brojna uzbuđenja.

Pratite u našem blogu uživo najvažnije informacije iz Tokija.

18.25 – Holandski teniser i specijalista za dubl Žan-Žilijen Rojer je imao pozitivan test na koronavirus na Olimpijskim igrama.

Zbog toga je osmi nosilac olimpijskog takmičenja morao da odustane od nastupa, a trebalo je da se takmiči u paru sa Veslijem Kolhofom.

18.10 – Nakon tri takmičarska dana na OI, Japan ima najviše zlatnih medalja.

18.00 – Odbojkaši Brazila su uz mnogo muke pobijedili Argentinu. Slavili su 3:2, iako su gubili 2:0 (19:25, 21:25, 25:16, 25:21, 16:14). Argentinci su veliku šansu propustili u četvrtom setu kada su kod vođstva 2:1 imali i prednost 17:11.

17.17 – Rusija je osvojila prvo zlato u timskoj gimnastici nakon 25 godina. “Zbornaja” je iza sebe ostavila Japan, dok je bronza pripala Kini.

U borbi za prvo mjesto je presudan bio Artur Dalalojan, koji je nastupio na parteru, iako je u aprilu imao tešku povredu Ahilove tetive.

17.06 – Prvi teniser svijeta Novak Đoković će na Olimpijskim igrama učestvovati i u miks dublu, zajedno sa Ninom Stojanović. Mečevi u miks dublu počinju u srijedu i biće igrani svakog dana do nedjelje.

Đoković je u singlu stigao do osmine finala, gdje mu je rival Alehandro Davidovič Fokina.

16.50 – Filipinka Hidilin Dias je olimpijska šampionka u dizanju tegova. Dias je u konkurenciji do 55 kilograma podigla 224 kg, što je novi rekord na OI. Drugoplasirana je bila Kineskinja Kuin Liao, a treća Uilfuji Činshalo iz Kazahstana.

16.15 – Prvi put još od Atine 2004. Kina je ostala bez olimpijskog zlata u stonom tenisu. Japanci Jun Mizutani i Mima Ito slavili su nakon drame protiv Kineza Ksin Ksua i Šiven Liua 4:3 u setovima.

Kina je vodila 2:0, a u setu odluke je bilo 11:4 za Japan.

16.03 – Košarkaši Španije su pobjedom nad Japanom otvorili Olimpijske igre.

15.35 – Crnogorski vaterpolisti sjutra ujutru od 4.30 igraju sa Španijom. Šta je o duelu sa “crvenom furijom” rekao mladi centar Miroslav Perković pročitajte ovdje.

15.01 – Nakon što je Toni Kanaet osvojio bronzu, Hrvatska ima još jednu medalju u tekvondou, i to zlatnu. Osvojila je Matea Jelić u konkurenciji do 67 kilograma nakon trijumfa nad Britankom Loren Vilijams.

14.52 – Rukometaši Portugala su pobijedili Bahrein 26:25 i to im je prvi trijumf ikada na Olimpijskim igrama. Portugalci su, inače, debitanti na OI, a u prvom kolu turnira u Tokiju su poraženi od Egipta 37:31.

14.16 – Medalja za Hrvatsku – bronzu  je u tekvondou osvojio Toni Kanaet. On je u kategoriji do 80 kilograma u duelu za odličje bio bolji od Uzbekistanca Nikite Rafaloviča.

13:52 – Hrvatski dubl Mate Pavić i Nikola Mektić, prvi nosioci na olimpijskom turniru u Tokiju, plasirali su se u četvrtfinale. Oni su u zanimljivom meču savladali Italijane Lorenca Sonega i Lorenca Muzetija sa 2:1 u setovima.

13:15 – Japanac Šohei Ono osvojio je zlatnu medalju u džudou u kategoriji do 73 kilograma. Srebrom se okitio Laša Šavdatašvili iz Gruzije, a bronze su pripale Korejcu Kor Anu i Čendočiru iz Mongolije.

12:45 – Kosovo slavi drugu zlatnu olimpijsku medalju u džudou.

12:31 – Srpske košarkašice pobijedile su Kanadu 72:68 u prvom meču na Olimpijskim igrama.

11:53 – Francuski odbojkaši upisali su prvi trijumf u Tokiju. Nakon poraza od Amerikanaca na premijeri, savladali su lako Tunis sa 3:0.

11:15 – Novak Đoković rutinski se plasirao u osminu finala Olimpijskih igara.

10:54 – Španija je u rukometnom derbiju savladala Norvešku 28:27. Blistao je Figueras sa 10 pogodaka.

10:14 – Poslije najboljeg rezultata u karijeri, Milivoj Dukić bio je zadovoljan.

09:52 – Tom Pidkok je olimpijski šampion u mauntin bajku. Britanac je u zanimljivoj trci trijumfovao ispred Matijasa Flickigera iz Švajcarske i Davida Valere iz Španije.

09:31 – Slovenci imaju razloga za zadovoljstvo ovog jutra. Nakon fenomenalne partije Luke Dončića, slave i zlatnu medalju Benjamin Savšeka. On je bio najbolji u kanu slalomu ispred Čeha Lukasa Rohana i Njemca Siderisa Tasijadisa.

09:18 – Prvo olimpijsko zlato osvojili su Britanci Tom Dejli i Meti Li u sinhronim skokovima u vodu sa 10 metara.

09:00 – “Lavice” prihvataju ulogu favorita u meču sa Japanom, ali ističu i da se neće opustiti.

08:50 – Srpski 3×3 tim plasirao se u polufinale. Nakon šest pobjeda basketaši iz ove zemlje obezbijedili su borbu za medalju. U derbiju su pobijedili direktnog rivala Letoniju 22:16.

08:34 – Luka Dončić je fenomenalnom partijom započeo nastup na Olimpijskim igrama.

08:22 – Lako je do osmine teniskog turnira došao Danil Medvedev. U dva seta sa 6:2, 6:1 eliminisao je Nagala i sada ga čeka duel protiv Fabija Fonjinija.

07:56 – Jednu od najvećih pobjeda na Olimpijskim igrama ostvarila je Ariarna Titmus.

07:40 – Milivoj Dukić je u drugoj današnjoj, a ukupno trećoj regati bio 12. pa je trenutno sedmi u generalnom plasmanu. Podsjećamo, jutros je zablistao i trijumfovao u prvoj regati dana, što je njegov uspjeh karijere.

07:33 – Put na Olimpijskim igrama nastavlja i Naomi Osaka. Japanka je u dva seta eliminisala Viktoriju Golubić za mjesto u osmini finala.

07:16 – Margaret Meknil nova je olimpijska šampionka na 100 metara leptir stilom. Kanadska plivačica trijumfovala je ispred Kineskinje Jufei Ženg, a treća je bila Ema Mekion iz Australije.

07:03 – Takmičenje u skejtobordingu prošlo u znaku djevojčica.

06:51 – Kristijan Blumenfelt osvojio je zlato u sjajnoj trijatlonskoj trci. Norvežanin je slavio ispred Britanca Aleksa Jia i Hejdena Vajlda sa Novog Zelanda.

06:40 – Za početak dana sjajne informacije iz Tokija – Milivoj Dukić pobijedio je u drugoj regati u klasi laser.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milanko
Gost
Milanko

Ova Srbija nikad jaca

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Pripisuje li Vulin ove dvije zlatne medalje Kosova Srbiji?

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

broj 1
Gost
broj 1

nizu se uspjesi mlade drzave kosovo

Alex
Gost
Alex

Koreanac/Koreanka a ne Korejac/Korejka… molim vas ispravite to jer mnogo trigeruje

končar
Gost
končar

Trenutno Kosovo više zlata od Rusije…..

Posmatrac
Gost
Posmatrac

I od nase CG imaju vise medalja.. No sport je to

Montenegrin Kuč
Gost
Montenegrin Kuč

Bravo za drzavu Kosovo ,za 2 dana dvije zlatne medalje.

Novljanin
Gost
Novljanin

Bravo Dukiću Srbine

Petroni
Gost
Petroni

Dukic je pravi rodjeni Novljanin.

filantrop
Gost
filantrop

ajmooo MIlivoojeeeeee

Pedja
Gost
Pedja

Nista kad nije Pipun … on bi bio prvi ukupno u jedrenju

Mongro
Gost
Mongro

Ja sam pomislio na momenat da je 2021! Baš sam blesav!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

daleko smo mi od 21 vijeka, sa apostolima smo još u srednjem vijeku

Send this to a friend