Tokio 2020 olimpijske igre

Perković: Moramo dići glavu i nastaviti dalje

Miroslav Perkovic

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore moraće da čeka novu šansu za medalju na Olimpijskim igrama.

Nakon tri uzastopna četvrta mjesta (Peking, London, Rio), “ajkule” su u Tokiju stale u četvrtfinalu nakon ubjedljivog poraza od Grčke (4:10).

Svi su se potajno nadali odličju na tekućim Olimpijskim igrama, ali od početka turnira bilo je evidentno da izabranici Vladimira Gojkovića nemaju igru koja bi im omogućila da se nađu na pobjedničkom postolju.

“Nije ispalo kako smo očekivali. Zaboravili smo sve što se dešavalo u grupnoj fazi, koncentrisali se na ovaj meč, dobro ga i otvorili, ali neke loše odluke su nas koštale polufinala. Grci su na visokom nivou u Tokiju, teško je, dešava se, moramo ići dalje. Dvije godine smo u vrhu svjetskog vaterpola, dobro smo igrali i zato smo imali visoka očekivanja. Moramo dići glavu i nastaviti dalje”, rekao je mladi Miroslav Perković i dodao:

“Do Tokija sve je funkcionisalo kako treba. Osvojili smo Svjetsku ligi, bili prvi u Roterdamu gdje smo Grčku dobili dva puta. Napad sada nije išao, posebno kada je to bilo najvažnije, ali takve stvari se dešavaju. Vjerovatno su i oni nas skenirali, kao što i mi svaku ekipu detaljno proučavamo. Uvijedli su kako da zaustave naše najbolje šutere i sigurno da su se dobro pripremili za nas, međutim to nije opravdanje za ovakve partije u rezultate. Tako je, kako je, trudićemo se da bude bolje u budućnosti”.

Našoj selekciji predstoji borba za plasman od petog do osmog mjesta. Naredni rival biće poraženi iz susreta Mađarska – Hrvatska.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djomaa
Gost
Djomaa

Ma oduševili ste.

Send this to a friend