Tokio 2020

Počinje pohod na medalju, Gojković za CdM: Da ostanemo svjesni kvaliteta koji imamo

Vladimir Gojković

Dva puta mu je olimpijska medalja izmakla kao igraču u kapici vaterpolo reprezentacije Crne Gore, onda je isto to doživio i kao debitant na OI u ulozi selektora.

Vladimir Gojković je toliko toga uradio za vodeni sport, ali kada se osvrne, pored brojnih trofeja koje je osvojio, sa Olimpijskih igara ima samo srebro iz Atine 2004. kada je nastupao za reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

Reklo bi se premalo je to za takvog asa, ali Gojkovićeva veličina ne može, niti smije, da se posmatra samo kroz rezultate…

“Kako su godine prolazile, shvatio sam da je veoma teško doći do olimpijske medalje. Svi je žele, ne mogu svi i da je osvoje. Možda je došlo vrijeme za novu, nadam se da jeste”, rekao je Gojković za CdM.

Peking prije 13 godina, pa onda London i Rio de Žaneiro. “Ajkule” su posustajale na posljednjem koraku ka postolju na Olimpijskim igrama.

Iako je i biti četvrtoplasirani na OI uspjeh za malu državu, ponos je uvijek bilo tek poslije nezadovoljstva i razočaranja. S pravom, jer svijet pamti samo pobjednike.

“U Londonu nam se mnogo toga bilo otvorilo. Igrali smo veoma dobro, imali odličan tim, na kraju smo bili četvrti. Isto kao u Pekingu četiri godine ranije. Uz poraz od Mađara sa SCG u Atini 2004. u finalu, taj izgubljeni meč – opet protiv Mađara – u polufinalu, sigurno mi je najteži u karijeri. Sjećamo se da bi nam protivnik u finalu bile Sjedinjene Američke Države, šansa je bila ogromna. Ali, i tu smo bili četvrti”, sjeća se Gojković.

foto: Aleksandra Krupanič

Rio de Žaneiro 2016. je još jedna propuštena prilika.

“Realno u Riju nismo igrali tako dobro, ali smo stigli do polufinala. Sada imamo novu šansu – iskusniji sam i ja kao selektor, a i optimizam mi daju igre i entuzijazam koji vidim u ekipi”.

Bronza na Evropskom prvenstvu prošle godine, odlične partije na turnirima Svjetske lige, pa kvalifikacijama u Roterdamu – na to je mislio Gojković:

“Igre i rezultati i to što nas baš niko nije nadigrao. Imamo čemu da se nadamo, ali treba da mislimo od utakmice do utakmice”, navodi Gojković.

A prvi meč je sa Australijom u nedjelju od 8.30 po crnogorskom vremenu kada i zvanično počinje pohod “ajkula” na medalju.

“Mislim da možemo da igramo protiv svih, dokazali smo to. Većinu tih ekipa koje su među favoritima za medalju smo i pobjeđivali u posljednje vrijeme. Potrebno je da budemo mirni, svjesni kvaliteta koji imamo”.

foto: Aleksandra Krupanič

“Kenguri” su tim koji može da stvori probleme svima. Konkretno našu selekciju je eliminisao u osmini finala Svjetskog prvenstva 2019.

“Zahtjevan je to protivnik, fizički veoma moćan. Ali, zahtjevni su svi rivali u grupi”, jasan je Gojković.

Pored Crne Gore i Australije, u grupi B su još i Kazahstan, Srbija, Hrvatska i Španijom.

Raspored “ajkula” u grupnoj fazi Olimpijskih igara:

25. jul: Crna Gora – Australija (08.30)

27. jul: Crna Gora – Španija (04.30)

29. jul: Crna Gora – Hrvatska (08.30)

31. jul: Crna Gora – Kazahstan (03.00)

02. avgust: Crna Gora – Srbija (07.00).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabjelo
Gost
Zabjelo

Vrijeme je za medalju,,srecno Ajkuleee nase

Lavica-Br
Gost
Lavica-Br

Mi vjerujemo u vas i bićemo uz vas jer znamo da srcem igrate i kako god da prođete bićemo uz vas jer samo najbolji stignu do tu đe jeste.
SREĆNO 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🦈🦈🦈🦈🦈🦈

Milena
Gost
Milena

Bili ste moj portal.Odlucili ste.da nijedan moj komentar ne objavite.Svi pristojni bez ijedne uvrede.Zao mi je ,ali vise vas ne citam .

Alen Delon Deja
Gost
Alen Delon Deja

Naši najbolji ambasadori.

Rajko
Gost
Rajko

Nista cg napravit nece
Nula medalja…samo price prazne, mi pa mi..

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Srećno Srbi!

Banat
Gost
Banat

Pa navijaj za svoje,ko ti brani!
Ali ovi igraju pod himnom i barjakom Crnogorskim,tebi na muku!

Montenegrina HN
Gost
Montenegrina HN

Napred momci medalja je blizu💪💪🇲🇪🇲🇪

Sportista
Gost
Sportista

Damir Mikec osvojio srebrnu medalju…..bravo majstore

Banat
Gost
Banat

Bravo i za njega,ali i za zlato Krasnici za Kosovo!

marius
Gost
marius

Srecno nase ajkule !

Send this to a friend